Alberto 0 Napisano 29 Stycznia 2009 Mnie zastanawia jedno jak kupuje się taką np pompe czy do hydrauliki czy np do oleju w silniku i jest tam możliwość regulacji to czy oryginalnie jest nastawiona tak jak ma być czy tak na oko? może w tym przyczyna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BOOBU 0 Napisano 29 Stycznia 2009 Mnie zastanawia jedno jak kupuje się taką np pompe czy do hydrauliki czy np do oleju w silniku i jest tam możliwość regulacji to czy oryginalnie jest nastawiona tak jak ma być czy tak na oko? może w tym przyczynaw pompach do hydrauliki niema zaworów ,a w pompach do silnika zawór jest ustawiony z zachowaniem tolerancji- czyli około i tutaj niema większego błędu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jan45 0 Napisano 3 Lutego 2009 mam do was pytanie co moze byc przyczyną ze c-360 nie pali na mrozie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jan45 0 Napisano 3 Lutego 2009 mam do was pytanie co moze byc przyczyną ze c-360 nie pali jak jest zimny a jak jest ciepły to zapali i na zaciąg tez zapali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jan45 0 Napisano 3 Lutego 2009 mam do was pytanie co moze byc przyczyną ze c-360 nie pali jak jest zimny a jak jest ciepły to zapali i na zaciąg tez zapali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lesiuagusia 0 Napisano 4 Lutego 2009 starość już ją dopadła przeczytaj sobie wszystkie posty to się dowiesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marles360 0 Napisano 4 Lutego 2009 zrób remont kapitalny silnika kup akumulator i problem minie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matii 0 Napisano 4 Lutego 2009 mam do was pytanie co moze byc przyczyną ze c-360 nie pali jak jest zimny a jak jest ciepły to zapali i na zaciąg tez zapalidaj jej z rana "cygaro" to zapali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jan45 0 Napisano 5 Lutego 2009 silnik jest po kapitalnym remoncie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aras DSL 0 Napisano 5 Lutego 2009 mam do was pytanie co moze byc przyczyną ze c-360 nie pali jak jest zimny a jak jest ciepły to zapali i na zaciąg tez zapali Przyczyn moze być wiele: pompa paliwowa, wtryskiwacze albo nieszczelne zawory na głowicach, słabe akumulatory, rozrusznik, musisz wykluczac wszystko po kolei i zaczynać od tego czego nie naprawiałeś podczas remontu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Timber 0 Napisano 11 Lutego 2009 witam wszystkich, jestem tu po raz pierwszy i mam oczywiście lamerskie pytanie znacie jakiś sprytny sposób na obracanie obudową sprzęgła celem regulacji dźwigienek ? Aha i jeszcze jedno, mam mały przeciek z jednego ramienia podnośnika (na początku tylko kapało teraz już się sączy i przy pracującej pompie zostaje pod ciągnikiem plama) ciężko to naprawić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charążka Witold 0 Napisano 12 Lutego 2009 witam wszystkich, jestem tu po raz pierwszy i mam oczywiście lamerskie pytanie znacie jakiś sprytny sposób na obracanie obudową sprzęgła celem regulacji dźwigienek ? Aha i jeszcze jedno, mam mały przeciek z jednego ramienia podnośnika (na początku tylko kapało teraz już się sączy i przy pracującej pompie zostaje pod ciągnikiem plama) ciężko to naprawić Witam. Najlepiej kręcić koło łyżką od zdejmowania opon. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 12 Lutego 2009 wymien oringi na ramionach.odkreczasz srube z boku,sciagasz ramie .podkladke,wyciagasz oring.wkladasz nowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciek1987 0 Napisano 12 Lutego 2009 mam do was pytanie co moze byc przyczyną ze c-360 nie pali jak jest zimny a jak jest ciepły to zapali i na zaciąg tez zapaliteż tak miałem po zrobieniu kapitalki, ale jak się dotarł silnik to się poprawiło:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin.go 0 Napisano 12 Lutego 2009 Ja ostatnio się przekonałem na własnej skórze jak ważny jest rozrusznik bo miałem takie same problemy jak zimny to nie palił, a jak ciepły to bez problemu. Aby odpalić to tylko prostownik. Aż pod koniec ubiegłego roku wziąłem się za wymianę tulejek w rozruszniku, po tym założyłem do ciągnika, ale cały dzień ładowałem aku to zagadał bez problemu. Postał tak ze trzy tygodnie nieruszany i kiedyś pomyślałem zobaczę z ciekawości zobaczę i odpalił, jak ja się wtedy zdziwiłem. Potem po ok 3 tygodniach musiałem gdzieś jechać i znowu pomyślałem że bez prostownika się nie obejdzie, ale uruchomił się.Dlatego jak masz silnik po remoncie to przyjrzyj się swojemu rozrusznikowi i ewentualnie wymień tulejki i szczotki.Komplet tulejek ok 10 zł, szczotki ok 25-30 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Timber 0 Napisano 14 Lutego 2009 miałem podobnie tylko że u mnie silnik ma już nawinięte 6500 mtg i woła ratunku palił słabo od początku a że kupiłem ją latem była to wada ukryta Zrobiłem chyba największa głupote wymieniając tylko jeden aku na 195 ah a drugi został stary 160ah + nie dokońca sprawna prądnica i pierwsze chłody i koniec....dobrze ze ciaper odpalał bez problemu (3m łancucha i po sprawie) wkurzyłem się wkońcu wywaliłem obydwa aku i założyłem nowe 2x165ah i altek ze starego merca., przy - 19 odpaliła bez wspomagaczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin.go 0 Napisano 15 Lutego 2009 Koledzy mam pytanko.Czy niewłaściwa praca któregoś z wtryskiwaczy lub złe wyregulowanie może mieć wpływ na drgania silnika. Objawia się to hałaśliwą pracą silnika (turkotanie) i trzęsąca się rura wydechowa, czego wcześniej nie było, a zamocowana jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marles360 0 Napisano 15 Lutego 2009 jesli wczesniej bylo ok a doszlo do pewnych zmian badz regulacji wtryskiwacza to moze za pozno albo za wczesnie podawac paliwo i zaplon na tym ze tloku nastepuje nie w tym momencie co trzeba i bedzie kulał z reguly regulacja cisnienia powinna odbywac sie na wszystkich koncowkach zeby zachowac te same parametry na kazdym tloku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin.go 0 Napisano 16 Lutego 2009 Czyli wszystkie wtryskiwacze do regulacji i powinno być ok. A ile może kosztować nowa końcówka wtryskiwacza orientuje się ktoś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lesiuagusia 0 Napisano 16 Lutego 2009 coś koło 30 dyszek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marles360 0 Napisano 16 Lutego 2009 czekaj ja nie pamietam ale 25 chyba placilem za koncowki thm i nie powiem bo narazie odpukac jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 16 Lutego 2009 coś koło 30 dyszekchyba 3 dyszki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaworaski 0 Napisano 16 Lutego 2009 3 dyszki, to troche mało jak na końcowki, zależy jakiej jakośći Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin.go 0 Napisano 17 Lutego 2009 Dzięki za informacje. Teraz wiem ile kasy mam szykować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
coolczak 0 Napisano 17 Lutego 2009 WitamJaka jest kolejnośc pracy tłoków w c360?? 1-4 2-3, poprawcie jesli się mylę, bo nie pamiętam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach