damian9871 0 Napisano 17 Lutego 2009 chyba 1-3-2-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ka_mil 0 Napisano 17 Lutego 2009 1-3-4-2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Timber 0 Napisano 17 Lutego 2009 witam,chciałem wyregulować sprzęgło, po ściągnięciu "okienka" okazało się ze dzwigienki od wom-u mają luz ok 1 cm a od napędu są skręcone na maksa. czy jest wogóle sens ustawiania "książkowych" luzów czy czas na wymianę tarcz i łożyska bo też już się odzywa no i ile około taka wymiana powinna kosztować u mechaniora ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaworaski 0 Napisano 17 Lutego 2009 masz racje ustawienie w przypadku gdy juz tyle podciagnales, niema sensu..a naprawe możesz wykonac we własnym zakresie to nic trudnego koszty hmm to zależy co bedziesz wymieniał jesli same tarcze to nie bedzie zle to w stowce sie powinienes zamknac pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lesiuagusia 0 Napisano 18 Lutego 2009 no 50 tarcz i 30 łożysko oporowe mechanik jakieś 100-150 weżnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marles360 0 Napisano 18 Lutego 2009 http://www.sklep-grene.pl/index.php/cPath/460_465_912chyba nie musze wiecej pisac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzant 0 Napisano 18 Lutego 2009 Jeden problem kurde goni drugi. Zrobiłem remont silnika i teraz mam taki kłopot. Otóż w czwartym cylindrze w bloku mam wżery (efekt 20 lat jazdy na wodzie). Oringi które są na tulei niestety nie są w stanie utrzymać szczelności i niestety bije mi woda do oleju. Co zrobić żeby było dobrze. Chyba nie trzeba wymieniać bloku??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BOOBU 0 Napisano 18 Lutego 2009 Jeden problem kurde goni drugi. Zrobiłem remont silnika i teraz mam taki kłopot. Otóż w czwartym cylindrze w bloku mam wżery (efekt 20 lat jazdy na wodzie). Oringi które są na tulei niestety nie są w stanie utrzymać szczelności i niestety bije mi woda do oleju. Co zrobić żeby było dobrze. Chyba nie trzeba wymieniać bloku???Taki blok można regenerować ale można jeszcze włożyć na silikon. Ja tak robię i trzyma tylko trzeba dobrze wyczyścić do sucha a nawet przemyć rozpuszczalnikiem MORS. Posmarować wżery w bloku i oringi na tulei włożyć w blok docisnąć przez zakręcenie głowicy na około pół godziny żeby dobrze siadła a później resztę montować. Silikon do silników 350 stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzant 0 Napisano 18 Lutego 2009 Wszystko kapuję tylko co to za rozpuszczalnik MORS ?? Jakiś specjalny ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BOOBU 0 Napisano 18 Lutego 2009 Wszystko kapuję tylko co to za rozpuszczalnik MORS ?? Jakiś specjalny ?Nie taką ma nazwę -dobrze myje i szybko wysycha- kupisz go w każdym sklepie z farbami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzant 0 Napisano 18 Lutego 2009 W takim razie wszystko już wiem. Dzięki. Jutro zacznę coś działać. A ten silikon to rozumiem nie czerwony tylko jakiś inny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BOOBU 0 Napisano 18 Lutego 2009 W takim razie wszystko już wiem. Dzięki. Jutro zacznę coś działać. A ten silikon to rozumiem nie czerwony tylko jakiś inny?Ten czerwony do silników Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adamek774 0 Napisano 18 Lutego 2009 Jeden problem kurde goni drugi. Zrobiłem remont silnika i teraz mam taki kłopot. Otóż w czwartym cylindrze w bloku mam wżery (efekt 20 lat jazdy na wodzie). Oringi które są na tulei niestety nie są w stanie utrzymać szczelności i niestety bije mi woda do oleju. Co zrobić żeby było dobrze. Chyba nie trzeba wymieniać bloku???Taki blok można regenerować ale można jeszcze włożyć na silikon. Ja tak robię i trzyma tylko trzeba dobrze wyczyścić do sucha a nawet przemyć rozpuszczalnikiem MORS. Posmarować wżery w bloku i oringi na tulei włożyć w blok docisnąć przez zakręcenie głowicy na około pół godziny żeby dobrze siadła a później resztę montować. Silikon do silników 350 stopnijest jeszcze klej http://www.technicoll.pl/znajdujący się w sklepach z częściami lub do produkcji rolnej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adamek774 0 Napisano 18 Lutego 2009 Jeden problem kurde goni drugi. Zrobiłem remont silnika i teraz mam taki kłopot. Otóż w czwartym cylindrze w bloku mam wżery (efekt 20 lat jazdy na wodzie). Oringi które są na tulei niestety nie są w stanie utrzymać szczelności i niestety bije mi woda do oleju. Co zrobić żeby było dobrze. Chyba nie trzeba wymieniać bloku???Taki blok można regenerować ale można jeszcze włożyć na silikon. Ja tak robię i trzyma tylko trzeba dobrze wyczyścić do sucha a nawet przemyć rozpuszczalnikiem MORS. Posmarować wżery w bloku i oringi na tulei włożyć w blok docisnąć przez zakręcenie głowicy na około pół godziny żeby dobrze siadła a później resztę montować. Silikon do silników 350 stopnijest jeszcze klej http://www.technicoll.pl/znajdujący się w sklepach z częściami lub do produkcji rolnejhttp://www.technicoll.pl/main.html epoxdowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BOOBU 0 Napisano 18 Lutego 2009 Do klejów tego rodzaju nie mam przekonania robiłem kiedyś ale krótko trzymały - drgania - a silikon jest cały czas elastyczni i jeden silnik robiłem 7 lat temu i trzyma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzant 0 Napisano 18 Lutego 2009 Dzięki za wszystkie rady. Oby były skuteczne bo nie chce zmieniać bloku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matiizz 0 Napisano 20 Lutego 2009 Ile może kosztować pokrywa podniśnika do c 360? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 20 Lutego 2009 Ile może kosztować pokrywa podniśnika do c 360? pewnie z 1000 napewno, ale jezeli ci pekla to mozna zespawac, ja tak zrobilem i trzyma z 10 lat, a w sumie to juz spawalem 2. kupowal ktos moze rozrusznik szybkoobrotowy? ja kupilem na allegro za 300 zl i lipa nie chcial rozlaczac... odeslalem maja przyslac drugi... ale zeby to tak rewelacyjnie chodzilo.. to bym nie powiedzial,... a jak jest u was? ile wam chodzi? macie magnetona czy podrobki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lesiuagusia 0 Napisano 20 Lutego 2009 pokrywa kosztuje koło 650 zł ale można zespawać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lesiuagusia 0 Napisano 20 Lutego 2009 http://www.sklep-grene.pl/index.php/cPath/460_465_912 tu sobie poszukaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzant 0 Napisano 20 Lutego 2009 kupowal ktos moze rozrusznik szybkoobrotowy? ja kupilem na allegro za 300 zl i lipa nie chcial rozlaczac... odeslalem maja przyslac drugi... ale zeby to tak rewelacyjnie chodzilo.. to bym nie powiedzial,... a jak jest u was? ile wam chodzi? macie magnetona czy podrobki? Ja mam założony w 914 i jest super. Kręci o wiele szybciej i ciągnik zdecydowanie łatwiej zapala. Mam magnetona i dałem za niego 450 zł. Do 60-tki tez tyle chcieli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pupek 0 Napisano 21 Lutego 2009 Witam wszystkich.Koledzy jakiej firmy opony polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tedi 0 Napisano 21 Lutego 2009 Ja polecam Kormorany mam je 3 sezony i jak narazie bez zarzutu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pupek 0 Napisano 21 Lutego 2009 Dokładnie chodzi mi o opony przednie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 21 Lutego 2009 ja mam mitisa albo jakios tak nie polecam ich po roku wyglagają jak by miały co najmiej 10 lat bardzo popękane, ale to jest tylko moje zdanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach