jaworaski 0 Napisano 18 Kwietnia 2009 kolego ztymi biegami, to radziłbym sprawdzić długośc tego suwaka do którego mocowane są widełki, jeśli oczywiscie wkładałes ten suwak nowy, na Twoim miejscu pokusiłbym się o zdjecie pokrywy skrzyni, nie zajmuje to tak wiele czasu, mały wieczorek z piwkiem w garażu i zajrzeć na ile zazębia sie dolny tryb z choinki z górnym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bookovsky 0 Napisano 18 Kwietnia 2009 Witam. Czy jest możliwe ,żeby po niecałym roku użytkowania szlag trafił pompę hydrauliczną f-my Hylmet? Kiedy zagrzeje się olej nie chce podnieść pełnego moskita 400/12.wczoraj ją odkręciłem wymyłem filtr [chociaż wcale nie był brudny] ,rozkręciłem i wymyłem też zawór bezpieczeństwa i filtr pod siedzeniem ale niewiele to dało.Cały podnośnik był jesienią sprawdzany w stacji obsługi i było wszystko w porządku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marles360 0 Napisano 18 Kwietnia 2009 trzeba zegar podlaczyc i zobaczyc cisnienie jakie daje teraz to roznie bywa z tymi czesciami nie wiadomo skad pochodza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROBERTD 0 Napisano 18 Kwietnia 2009 Dzisiaj uruchomiłem 3p po naprawie i.. podnosśnik podniósł i nie chce opuścić. ćo jest grane?? wymieniłem pierścienie na tłoku i oringi zaworu w rozdzielaczu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marles360 0 Napisano 19 Kwietnia 2009 zaczep jakis sprzet np plug i wtedy sprawdz na pusto moze jakis czas nie opuszczac sam bo trzymaja oringi na tloku ja tak mnialem zeby opuscic musialem skakac po zaczepach ale sie wrobily i jest git Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROBERTD 0 Napisano 19 Kwietnia 2009 marles360 juz we dowch zesmy stali na belce i nic nie opuscil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marles360 0 Napisano 19 Kwietnia 2009 a ta mala wajcha poruszajcie moze odpusci a jak nie to rozdzielacz trzyma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROBERTD 0 Napisano 19 Kwietnia 2009 mała wajch tez byla w uzyciu. Może wiesz któredy wraca olej z cylindra?? przez ten filtr pod siedzeniem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 19 Kwietnia 2009 kolego z tymi biegami, to radziłbym sprawdzić długośc tego suwaka do którego mocowane są widełki, jeśli oczywiscie wkładałes ten suwak nowy, na Twoim miejscu pokusiłbym się o zdjecie pokrywy skrzyni, nie zajmuje to tak wiele czasu, mały wieczorek z piwkiem w garażu i zajrzeć na ile zazębia sie dolny tryb z choinki z górnymWidełki i suwak (wodzik, listwa czy jeszcze jak to się tam nazywa) są nowe, jeśli zazębienie nie będzie pełne to mam chyba 2 opcje - zmiana długości listwy, tzn położenia widełek (robił ktoś coś takiego?) lub,obawiam się - zastosowanie jakiegoś pierścienia dystansowego na choince, jak nie urok to s... ---wa mać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaworaski 0 Napisano 19 Kwietnia 2009 dobrze mówisz jak nie urok to sraczka , bywa nieraz tak, dołu bym nie ruszał czyli choinki, a zobacz ten suwak' nazwijmy to tak, bo jesli mało zazebia 3-ke to dwójka musi być zaebiana za daleko, logicznie myśląc, wiesz te nowe" częsci , to znimi róznie, najlepiej porównaj z częsciami które wyjmowałes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 19 Kwietnia 2009 Dzisiaj uruchomiłem 3p po naprawie i.. podnosśnik podniósł i nie chce opuścić. ćo jest grane?? wymieniłem pierścienie na tłoku i oringi zaworu w rozdzielaczuzalozyles pewnie te niebieskie.przejdzie mu a za chwile znowu zacznie puszczac. u mnie ramiona zostaly na dole to go na windzie podnosilem.pierwszy raz podnioslem caly ciagnik ale za drugim razem puscily,a teraz to same opadaja,wiec zaloz cos naprawde ciezkiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROBERTD 0 Napisano 19 Kwietnia 2009 Dzięki JACUS. Tylko myśle jak tu cos zapiac jak ramiona sa u gory-jutro bede probowal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROBERTD 0 Napisano 20 Kwietnia 2009 No dzis podpiałem anne i podnossnik nawet o 1cm nie opuscił. Pewnie zle złozylem ten pieprzony zawór w rozdzielaczu. Macie jakies schematy jat to złozyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
coolczak 0 Napisano 21 Kwietnia 2009 sorki źle przeczytałem, żeby zwiekszyc sie wykreca, a zmniejszyc wkręca Wkręciłem 1,5 obr. i jeszcze mnie korci żeby wkręcić,przy lekkich pracach wogóle się nie odczuwa spadku mocy,ciekawe czy spadnie zuzycie ON? Ijak spadło Ci zużycie??? Ja używam 60 do tura i mam przykręcony 2 razy, bo 3 to za dużo i wtedy wyraźnie czuć słabośc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROBERTD 0 Napisano 23 Kwietnia 2009 panowe dzisiaj pokonalem rozdzielacz w 3p.poprzednio zle zlozylem zawor. Dzis poprawilem i znowu nie opuszal....juz zalamka calkowita ale podpiolem rozrztnik na belke i runda po dziurach i opuscil-chodzi ladnie choc troszke opuszcza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raaaf82 0 Napisano 24 Kwietnia 2009 sorki źle przeczytałem, żeby zwiekszyc sie wykreca, a zmniejszyc wkręca Wkręciłem 1,5 obr. i jeszcze mnie korci żeby wkręcić,przy lekkich pracach wogóle się nie odczuwa spadku mocy,ciekawe czy spadnie zuzycie ON? Ijak spadło Ci zużycie??? Ja używam 60 do tura i mam przykręcony 2 razy, bo 3 to za dużo i wtedy wyraźnie czuć słabośc Na razie za mało używana żeby sprawdzić,praktycznie cały czas stoi,ale jeszcze jej przykręce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
iceman1500 0 Napisano 5 Maja 2009 Witam!Mam ciągnik rolniczy C-360. Jakiś czas temu oddałem go do naprawy - problem polegał na tym że za nisko podnosił sprzęt rolniczy oraz ramiona belek nie chcą opaść jak najniżej.I problem nie został rozwiązany SadCzy ktoś może wiedzieć czemu tak się dzieje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 6 Maja 2009 coś z bieżniami (przy wale od ramion jest takie ustrojstwo i rolki na nim musisz dobrze to obejrzeć może któraś spadła albo nie chodzi po bieżni) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
iceman1500 0 Napisano 10 Maja 2009 W tej chwili mam w ciągniku 2x6V akumulatory. Jeden z nich padł.Mogę je zamienić na 1x12V CENTRA FUTURA 100Ah ?http://allegro.pl/item619631137_centra_futura_ca1000_100ah_900a_stare_cf910_950.htmlDobry ten akumulator będzie do tego ciągnika (firma jak i moc)?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 10 Maja 2009 przydalby sie 110 ah.firma najlepsza,ale chyba tanszy jest hd[do ciezarowek i rolniczych] niz futura-cena piekna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
iceman1500 0 Napisano 10 Maja 2009 O ten HD się rozchodzi ?http://www.moto.allegro.pl/item632176801_akumulator_centra_hd_115ah_115_ah_warszawa_okazja.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 10 Maja 2009 W tej chwili mam w ciągniku 2x6V akumulatory. Jeden z nich padł.Mogę je zamienić na 1x12V CENTRA FUTURA 100Ah ?http://allegro.pl/item619631137_centra_futura_ca1000_100ah_900a_stare_cf910_950.htmlDobry ten akumulator będzie do tego ciągnika (firma jak i moc)??mam taki w 80KM i narazie O.K. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paw 0 Napisano 16 Maja 2009 mam do sprzedania ciągnik ursus c355, nowa kabina (plastikowe błotniki i dach ), zajerestrowany , przegląd do kwietnia 2010r ,stan dobry w ciągłym użytkowaniu, alternator i akumulator 12v - pali na dotyk. Jeżeli ktoś jest zainteresowany lub zna kogoś kto może być zainteresowany proszę o kontakt na nr 604 959 897http://www.allegro.pl/show_item.php?item=635543718 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krejzol_3000 0 Napisano 16 Maja 2009 mam pytanie, mam do wymiany bądź naprawy pompę olejową w 60-tce, ma TURa i nie bardzo sobie z nim radzi(duża łyżka 1,5m, ładowacz do obornika z krokodylem). Nie wiem czy wstawiać oryginalną czy może włożyć od Zetora, podobno pasuje(bodajże od 7211), ma być mocniejsza.Czy ktoś wykonywał podobną przeróbke, bądź wie czy będzie pasować? A może jest jakiś inny sposób na wzmocnienie (na łyżce która waży około 150kg podnosi max 400kg przy ustawionej niższej opcji podnoszenia;/).Z góry dziękuję za pomoc:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbych1001 0 Napisano 17 Maja 2009 naprawiać starej nie polecam bo to nie jest takie proste jak by wyglądało. Chodzi o dokładność obróbki elementów. Proponuje zamontuj wzmocnioną albo od zetora ale tą potrzeba dopasować, ja nie robiłem tego ale to podobno nie jest trudne do wykonania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach