REMIK123 0 Napisano 4 Stycznia 2010 Mam zamiar założyć wąskie koła do C-360 tylko nie wiem jakie byłyby najlepsze .Proszę o radę.A może ma ktoś takie koła do sprz edania Witam ,jestem nowy na tym forum.Po zajmującej lekturze doszedłem do wniosku , że jesteście w stanie podpowiedzieć mi, czy założenie do c-355 wąskich kół da coś żebym mógł używać maszyn ( do ziemniaka ) o rozstawie rzędów 75 cm.Czytałem wiele na ten temat , że nie ma wtedy zielonych przy kopaniu . Z góry dziękuję Remik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
deutz112 0 Napisano 5 Stycznia 2010 REMIK123na temat ziemniaków nic Ci nie podpowiem bo ich nie sadzę a koła wąskie chciałbym założyć do uprawy buraków i oprysku zbóż. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin.go 0 Napisano 5 Stycznia 2010 Ja mogę trochę podpowiedzieć w temacie.Mam założone do C4011 wąskie koła. Rozmiar 12.4/32 czyli takie jak w np. 3512. Czxy felgi będą pasowały od 3512 tego nie wiem. Co do uprawy ziemniaka to faktycznie jest lepiej na wąskich. Przy samych już zabiegach agrotechnicznych ciągnik lepiej pasuje do redlin. NIe wspominam już o gnieceniu łęcin ziemniaka gdy są już duże. Pozatym duży ciągnik ma więcej siły i jest mu lżej ciągać niektóre maszyny, np redła. Gdy jest mokry rok to wszystko ok i C330 starcza w zupełnoiści. ale jak jest twardo to mocniejszy ciągnik nawet dymka nie puści. Co do uciągu na wąskich kołach to może w mokrym terenie jest on mniejszy, ale jeśli opony będą miały dobry bieżnik to będą 100 razy lepsze niż szeroki łysole. Wiem to już z własnego doświadcczenia. Tylko w pracach np z agregatem ciągnik ma trochę ciężej niż na szerokich kołach, ale również daje radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
REMIK123 0 Napisano 5 Stycznia 2010 Dzięki marcin.go.Chodziło mi bardziej o to czy przy redlinach 75 cm.(standartowo dla dla starszych ciągników 66 cm.) nie będę niszczył redlin albo naci ziemniaka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ka_mil 0 Napisano 5 Stycznia 2010 To musisz tak dopasować rozstaw tych kół aby pasowały w międzyrzędzia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
REMIK123 0 Napisano 5 Stycznia 2010 Jak (czym) reguluje się ten rozstaw ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 5 Stycznia 2010 Jak (czym) reguluje się ten rozstaw ?jest pare sposobów skręcania , popatrz na koło i zobaczysz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ka_mil 0 Napisano 5 Stycznia 2010 Koła składa się z opony felgi i z "gwiazdy"(środkowy element felgi). Można różnie skręcić gwiazdę z felgą, jak też gwiazdę można na dwa sposoby przykręcić do piasty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nikt 0 Napisano 5 Stycznia 2010 do kolegi deidzi2d zamist kombinowac z dodatkowym silownikiem zmien ten ktory jest orginalnie na silownik od zetora 7211 ma on wieksza srednice i bedzie dzwigal bez problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
REMIK123 0 Napisano 6 Stycznia 2010 Dzięki, będę kombinował.Przy tej cenie ziemniaka nie mogę pozwolić sobie na zielone bulwy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
deidzi2d 0 Napisano 6 Stycznia 2010 Dzięki "nikt" zastanowie się nad takim rozwiązaniem. Chociaż to są dodatkowe koszta (trzeba kupic silownik). Natomiast wspomagający już mam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 6 Stycznia 2010 do kolegi deidzi2d zamist kombinowac z dodatkowym silownikiem zmien ten ktory jest orginalnie na silownik od zetora 7211 ma on wieksza srednice i bedzie dzwigal bez problemu Witam.Według mnie to by trzeba by było również zmienić ciśnienie oleju w hydraulice ale czy pompa wytrzyma?Kuzyn założył pompę od zetora żeby zwiększyć wydatek oleju do tura.Trzeba było coś tam zeszlifować bo tak oryginalnie nie pasuje.Nie widziałem jak robił,tylko mi opowiadał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
deutz112 0 Napisano 6 Stycznia 2010 CZY KTOŚ MÓGŁBY MI NAPISAĆ JAKIE ROZMIARY OPON DO UPRAWY MIĘDZYRZĘDOWEJ BĘDĄ PASOWAĆ DO C 360 Z GÓRY DZIĘKUJE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rusin 0 Napisano 6 Stycznia 2010 cisnienia nie musisz zmieniac wystarczy wieksza srednica tloka. (prawo Pascala) cisnienie w ukladzie samo sie zwiekszy pod obciazeniem bo pompa generuje wydatek a nie cisnienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin.go 0 Napisano 7 Stycznia 2010 Cisnienie w układzie się zmieni, ale będze nad tym czuwał zawór redukcyjny, który nie pozwoli na nadmierny jego wzrost.Coby nie było pomysł z zastosowaniem większego cylindra i tłoka ma sens, bo będzie możliwość podnoszenia większch ciężarów, na ile pozwoli zawór. Zmniejszy się jdnak szybkość podnoszenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nikt 0 Napisano 7 Stycznia 2010 zgadza sie zmieni sie szybkosc podnoszenia ale sa pompy do c360 o wiekszej wydajnoscii wlasnie cala rzecz polega na tym ze bez zwiekszania cisnienia a po zwiekszeniu srednicy rosnie udzwig ale niestety kosztem szybkoscii jeszcze jeden maly myk jesli ktos mila pompe od c 360 w reku, to ma ona otwory technologiczne 2 w tynej pokrywie 1 z przodu nad walkiem napeduzaslepienie ich podnosi wydajnosc pompy a jesli jest zdechnieta to na jakis czas reanimuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nikt 0 Napisano 7 Stycznia 2010 Mam zamiar porawić udźwigw c 360 poprzez dołożenie zewnętrznego siłownika wspomagającego. Problemem jest przyłączenie do niego zasilania olejem. W którym miejscu w pokrywie skrzyni będzie najlepiej wykonać przyłącze aby nie osłabić pokrywy?? Może ma ktoś jakąś koncepcje??a wiec tak najmniej szkod zrobisz wiercac otwor pod siedzeniem nom w tej plaszcyznie bynajmniej,ale takie miejsce wybierz zebys latwo mogl sie polaczyc z przewodem zasilajacym orginalny silownik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roni21 0 Napisano 8 Stycznia 2010 panowie mam taki problem ze jak wlacze prawy kierunkowskaz to ladnie miga tylny i przednia jak wlacze lewy to tylny kierunkowskaz miga ok ale z przodu miga mi postojowka, a jak wlacze stacyjka postojowki to czestotliwosc migania zmnijesza sie zrobilem rekonesans, sciaglem schemat instalacji do c360rozkrecilem deske, wyciaglem budke z bezpiecznikami zeby zobaczyc czy wszystko jest zgodnie z schematem i generalnie wszystko jest okale np powinien isc od 54 w stacyjce do bezpiecznikow kabel a u mnie idzie od 30 nie wiem czy to moglobybyc przyczyna?troche sie mi to dziwne wydaje bo jak miga mi z przodu postojowka to i tylna tez powinna bo one sa na jednym podpieciu a i jeszcze pytanie teoretyczne na akumulatorze jest minus podpiety do ciagnika znaczy masa i plus do rozrusznika i teraz wszytskiie kabelki ciagna plusa no bo masa jest na ciagniku, ale jak leci ladunek z plusa do minusa czy na odwrot? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 8 Stycznia 2010 elektron "leci" z minusa do plusa. nie rozbieraj instalacji poprostu nie masz robrego przejscia w lampie, wymień żarówki i sprawdź czy dochodzi masa i po sprawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
traktorzysta1986 0 Napisano 8 Stycznia 2010 zobacz sobie mase na tej lampie prawdopodobnie straciłeś mase i tylko tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roni21 0 Napisano 10 Stycznia 2010 wyjalem zarowke kierunkowskazu, przetarlem ja i togniazdo gdzi esie ja wklada tez i wlozylem i dziala normalnie!ale strasznie mnie dziwi czemu jak ona nie miala masy to postojowka migala jak kierunkowskaz? i to nie bylo jakies tam przerywanie czy mruzenie tylko normalnie migala jak kirunkowskaz! Druga sprawa jak podlaczacie przerywacz bo u mnie jets tak:kabelek ze skrzynki bezpiecznikow do oznaczenia "+"a z "L" do wlacznika kierunkow dodam ze na ncie wyczytakem ze do wlacznika powinno isc z "P" ale jak tak zrobie to nie dziala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marles360 0 Napisano 10 Stycznia 2010 generalnie najperw od skrzynki do przerywacza zasilanie pozniej od przerywacza do przelacznika ( srodkowe zlacze ) reszta to po kolorach ktory i gdzie lewo czy prawo latwizna no i oczywicie od kontrolki dochodza jeszcze kabelki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erolnik 0 Napisano 12 Stycznia 2010 Witam. Zacisk 30 od stacyjki powinien być połączony z plusem akumulatora na rozruszniku. Zaciski 15 i 54 są połączone w stacyjce , można je zamieniać , jeden łączy sie z kontrolką ładowania , drugi ze skrzynką bezpieczników. A czy ktoś wie jaka jest średnica cylindra podnośnika zetora 7211 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
romeooo 0 Napisano 12 Stycznia 2010 W zetorze średnica cylindra w środku ma 90mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erolnik 0 Napisano 12 Stycznia 2010 Dzięki. Wynika z tego że po zamontowaniu go do c-360 udżwig wzrośnie o 26,5% przy tym samym ciśnieniu w układzie hydraulicznym. Ciśnienie oczywiście się nie zmieni jeśli nie będą ruszane zawory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach