andrzej645 0 Napisano 16 Stycznia 2014 Wałek firmy Dziekan podwójny dociskowy typ Apollo na łożyskach cena 1830zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emil87 0 Napisano 16 Stycznia 2014 Aha dzieki już zaspokoiłem swą ciekawość A jak tam ten drążek skrętny patrzyłeś już? A odnośnie kilku postów wcześniej w których opisywałem sąsiada problemy z odpalaniem jego c360 to dzisiaj oDebra1ł pompe od pompiarza co to ją 3 lata temu robił i widocznie schrzanił wtedy robote bo tera jak ją poprawił i sąsiad założył to traktor odpala od dotyku czyli to była wina źle zrobionej pompy wtryskowej ale skubaniec niechciał powiedzieć co było nietak Teraz pięknie odpala nawet przy ujemnej temperaturze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej645 0 Napisano 17 Stycznia 2014 Witam w poniedziałek zabieram się za mały remont blokada hamulce itd,więc dam znać co i jak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej645 0 Napisano 23 Stycznia 2014 Rozwiązałem problem tego luzu który był w podnośniku przy łączeniu śruby rzymskiej .Pękł ten wałek pręt na wieloklinie ,jeden problem mniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emil87 0 Napisano 23 Stycznia 2014 Czyli dobre miałem przeczucie że jest pęknięty.A w jaki sposób rozwiązałeś problem?Kupiłeś drugi i zamontowałeś czy inaczej jakoś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej645 0 Napisano 23 Stycznia 2014 Rozkręciłem z dwóch stron te kapsle z wieloklinami które trzymają ten wałek ,pęknięty był w 3/4 długości .Muszę sprawdzić ile kosztuje nowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej645 0 Napisano 25 Stycznia 2014 Koszt wałka skrętnego do C-360 to max 30zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emil87 0 Napisano 26 Stycznia 2014 Tak przedwcześnie bym się niecieszył bo jaka cena taka jakość i żeby zaraz znowu niepękł Na ten wałek działają spore siły.Kiedyś ten wałek kosztował kupe kasy bynajmniej tak mi mechanik mówił a tera to może nie być wcale sprężysty tylko zwykły zieloz i zaraz się ukręci ale miejmy nadzieję że się myle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej645 0 Napisano 27 Stycznia 2014 Cena wałka skrętnego zaczyna się od 15zł a kończy na 35zł produkowany przez zakłady Ursusa Chełmno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seweryn7701 0 Napisano 27 Stycznia 2014 Spore siły ale do momentu bo potem górny łącznik opiera się na zderzaku. nie ma co przesadza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej645 0 Napisano 27 Stycznia 2014 Przekonałem się na własnej skórze że droższy towar nie zawsze jest lepszy i odwrotnie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emil87 0 Napisano 27 Stycznia 2014 Skoro zrobiony przez chełmno to może być dobrej jakości ale to czas pokaże.Ale ogólnie chełmno robi w miare dobre wyroby bo nieraz też je kupowałem i mam dobre zdanie o ich częściach.A co do ceny to faktycznie nie zawsze idzie w parze z jakością A tak poza tematem to jakiej firmy akumulator 12v byście polecili bo w c330 już wyzionoł ducha i trzeba będzie zainwestować w jakiś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej645 0 Napisano 28 Stycznia 2014 W moim C-360 mam udany akumulator sztuk 1 12v i 90ah mam alternator,rozrusznik orginał.Akumulator ma 8 lat i nie mam większego problemu z odpaleniem w zimie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emil87 0 Napisano 28 Stycznia 2014 A jakiej marki ten akumulator masz?Ja się chyba zdecyduje na ukraiński "westa" tylko orginalny z ukrainy bo podobno dużo tych akumulatorów idzie do rosji na syberie i świetnie się tam sprawują w duże mrozy a akurat mam okazje bo znajomy przebywa na Ukrainie i za 2 tygodnie przyjeżdża do Polski to mi przywieżie A wczoraj z nim rozmawiałem to ma już taki 3 lata i niema problemu z odpaleniem swojego diesla nawet przy -30 stopniach i za 74ah dał tam 180zł a u nas trza dać około 280zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej645 0 Napisano 28 Stycznia 2014 ZAP Piastów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emil87 0 Napisano 28 Stycznia 2014 No to Polski akumulatorek masz.A jak tam remont traktorka przebiega? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej645 0 Napisano 28 Stycznia 2014 Straszne mrozy teraz, ale jutro postaram się założyć ten wałek skrętny bo dziś przyszedł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nikt 0 Napisano 29 Stycznia 2014 akum westy nie polecam 4 lata i padl a dbane bylo o niego jakby ze złota był Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gustlik 0 Napisano 30 Stycznia 2014 dbane o aku tzn?:) Jak o niego dbałeś?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emil87 0 Napisano 30 Stycznia 2014 No a tak chwalą te akumulatorki w necie na różnych forach a na bosha varte i centre narzekają a na weste dopiero tu pierwszy raz złą opinie słyszę a podobno są badane w -40 stopniach z bardzo pozytywnymi wynikami bo głównie idą na syberię a tam w bardzo ciężkich warunkach muszą pracować.A pozatym może na Polske idą jakieś gorsze a mi znajomy z Ukrainy przywiezie.A raz kozie śmierć jak to mówią.Teściu ma w c360 roczne centry 2 razy 6v i przy -10 stopniach niemają siły kręcić a rozrusznik jest sprawny.W aucie też mam centre 2letnią i dopóki auto stało w garażu to zapalało a dgy dzisiejszej nocy postało na dworzu to przy -10 niestety już aku niemiał siły przekręcić a ładowanie mam ok 14,5v i aku napewno niebyło niedoładowane także nigdy więcej centry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nikt 0 Napisano 30 Stycznia 2014 dbane tzn wnet pod kołderka trzymany centra to szajs i zgadza sie -10 i padaczka, mialem shnajdery ale orginalne 11lat w tym 3 razy do zera rozladowne i tyle lat.mozliwe ze na polske to jakies pchaja albo mi sie taki trafila mial byc taki dobry.generalnie można zapomnieć ze teraz akum wyzyje wiecej niz 5lat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej645 0 Napisano 31 Stycznia 2014 Mój aku ma 8 lat a sąsiad miał taki sam tylko w rusinie i już musiał kupić nowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mf3085 0 Napisano 31 Stycznia 2014 W busie mam centre od 2002 roku i nadal działa, w bizonie też miałem centry i wytrzymały 10 lat i w ciapku też już wiele lat działają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emil87 0 Napisano 31 Stycznia 2014 Bo te centry z początku 2000 lat były jeszcze dobre bo teściu kupił do c360 w 2011r i wytrzymały do 2013 czyli 12 lat a tera to robią totalny szajs żeby często kupować i kasa płyneła.To jest niestety kapitalizm. Za komuny wszystko było lepsze( no może prawie wszystko). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emil87 0 Napisano 3 Lutego 2014 Yuase ma mój ojciec w aucie już ze 3 lata i niema z nią problemów ale tania to chyba niebyła z tego co kojarze. Ale mam dobre zdanie o tej firmire.Może by założyć oddzielny wątek o akumulatorach bo zaśmiecamy wątek o c360. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach