Skocz do zawartości
Gość

Wszystko o Ursus C-360

Rekomendowane odpowiedzi

witam! mam pytanko czy360-3p z turem da rade podniesc bigbaka na taka wysokosc zebym mugl wsypac nawoz do solniczki. pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam! mam pytanko czy360-3p z turem da rade podniesc bigbaka na taka wysokosc zebym mugl wsypac nawoz do solniczki. pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podnieść to na pewno da radę, ale czy tur ma udźwig 300 czy 500kg? Jak 500 to zaczep na podnośnik jakiś obciążnik (pług czy coś innego) i do dziełą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no jak to po co zeby robić podorywke a nie męczyc sie 3 skibami...!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
robić podorywke a nie męczyc sie 3 skibami...!

Zamiast pługa biorę talerzówkę 1,7m.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no też może byc ale nie mam takiej ani nikt w okolicya a gruber zrobie sam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można wziąć większą ale wtedy na trójce nie pogoni ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
no jak to po co zeby robić podorywke a nie męczyc sie 3 skibami...!

Sorki to był mały dżołk!!

Spoko można Widziałem taki gdzieś na wsiach miał 5 łap (zwykłe nie gesie łapy z podcinaczami) w trzech rzędach a z tyłu ciągał brony Koła od żuka Rama z profili Wzorowany za starszych lemkenach czy innych. Pełno takich w ogłoszeniach Lepiej kupić niż robić są już nawet za 2tyś. Wszystko zależy od warunków i ziemi na jakiej będziesz pracował Przyjmuje sie ze jedna łapa to 10KM ale to zależy Mój jest idealny do Ursusa-912 a mimo to u mnie chodzi z Zetorkiem 7245 i wychodzi 1h/godz (będe go sprzedawał ale 360 to go nie pociągnie) Myśle że jak masz lżejsze ziemie i dobry ciągnik to możesz przymierzać się do 2metrowego (zawsze można odkręcić po łapie jak będzie za ciężko nie) a jak nie chcesz ryzykować to taki 1,8metra powinien na 3 ciągać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

C-360 nadaje się tylko że tak powiem do tradycyjnego uprawiania pola pług 3 skibowy brona ciężka trójka, ewentualnie kultywator na zimową orkę max 2,7 metra żadnych talerzówek, chyba że optymalne warunki do talerzowania, czy gruberów i agregatów - brak mocy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
żadnych talerzówek, chyba że optymalne warunki do talerzowania, czy gruberów i agregatów - brak mocy

No nie mogę... To wg ciebie zetor 5011, 5211 czy mf 255 ma wystarczająco mocy? Jakoś te traktory sobie radzą z takimi narzędziami. Ja swoją talerzówkę ciagam na trójce, to samo agregat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale napewno jakość wykonywanej roboty pozostawia wiele do życzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
C-360 nadaje się tylko że tak powiem do tradycyjnego uprawiania pola pług 3 skibowy brona ciężka trójka, ewentualnie kultywator na zimową orkę max 2,7 metra żadnych talerzówek, chyba że optymalne warunki do talerzowania, czy gruberów i agregatów - brak mocy

Daj spokoj zależy jaki agregat masz na myśli nadaje sie do kazdego sprzetu o ile dobrze go dobierzesz do mocy i moliwości twojego ciągnika!

Widziałem juz w poli 60 z talerzówka 2.2m trzy rzędową koleś jezdził po garczycy przygotowywał pod orke i nie powiem ze nie dawala rady gorzej z podnoszeniem bo przód szedl w góre! A kolega ma pług 3 skibowy i orze nim ciągajac jeszcze kolczatke 4-rzedową wieć mocy jest raczej dosyć tylko niktorym checi brak ...!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jakość wykonywanej roboty pozostawia wiele do życzenia

Ja nie narzekam. Glębiej się nie da szybciej owszem ale wtedy połowa ziemi leci do sąsiada albo na już uprawioną a myślę, że nie o to tutaj chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Daj spokoj zależy jaki agregat masz na myśli nadaje sie do kazdego sprzetu o ile dobrze go dobierzesz do mocy i moliwości twojego ciągnika!

Dokladnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zawsze jestem zdania ze ciągnik można wykorzystać jak mu sie dobrze dobierze sprzęt do mocy! ja mam t25 i w tym roku zrobilem do niego agregat z ciezkich bron na podwójnym wałku strunowym szerokosc robocza 2,2m ciagam do na III biegu po orce na V drugi raz i powiem szczerze nich sobie ludzie gadaja co chcą to ja tez potrafie tym pole uprawić...

1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra pole po życie ścięta słoma zróbcie talerzówką C 360 żeby to jakoś wyglądało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dobra pole po życie ścięta słoma zróbcie talerzówką C 360 żeby to jakoś wyglądało

Oooo ludzie... Na jesieni przypomnij to pokaże ci foty albo filmik z pracy z talerzówką (C-4011).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moc znamionowa to 42 konie (gdzieś wyczytalem, że 47) ale z razrządem sześdziesiątkowskim niby też 52...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Panowie.

Mam znów pewien problem. Otóż używam swojego C 360 3P codziennie i jak go odpale po nocy to nie wchodzi na obroty, tzn wygląda to tak, odpalam go wciskam gaz do oporu a on nie łapie obrotów tylko je tak bardzo delikatnie zwiękasza i dochodzi do 1500 obr i później ma już ciężko, musze go tak kilka razy przygazować i dopiero powoli się rozkręca i łapie te obroty i jak już tak się przegazuje to jest wszystko ok i później jak już mu wcisne to normalnie wchodzi tylko ma ten problem po odpaleniu.

Niewiecie co to może być??

Mrozów u mnie dużych niema bo w nocy dziś było -2 a w zeszłą zimę paliłem go przy -30 i na obroty wchodził elegancko fakt że wcześniej grzałem mu miske olejową b nawet niemiał siły zakręcić ale jak już odpalił to jak mu wcisnołem to odrazu obroty łapał a teraz niechce i niepokoi mnie to troche

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdz czy się nie zapowietrza pompa wtryskowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niewiem za bardzo jak to sprawdzić ale raczej się nie zapowietrza, gdyby się zapowietrzała to by wogóle nie plaił albo by zgasł zaraz po zapaleniu a on normalnie chodzi tylko zwyczajnie ma problemy z wejściem w obroty a w szczególności na te wyższa, twedy musze go troche pogazować wciskając pedał do końca i popuszczając go i wtedy powoli się rozkręca i łapie obroty i później już jest wszystko ok. A jeśli chodzi o zapowietrzanie się pompy to miałem to jedynie dwa razy odkąd mam ten ciągnik a mam go bardzo długo i przyczyną było skończenie się paliwa, zawsze zaglądam podczas pracy i śledze stan paliwa ale akurat wtedy (ostatnio zapowietrzał mi się ubiegłą jesienią) miałem tyle roboty i tak byłem nią pochłonięty ba zależało mi aby zaorać to pole do końca bo mam je oddalone pare kilometrów od siebie i zwyczajnie zapomniałem zaglądać aż tu nagle ciągnik mi gaśnie, więc za telefon do żony i przywiozła mi na pole palwio, zeszło się troche z odpowietrzaniem i przez to byłem pół godziny z robotą do tyłu ale porobiłem do późnej nocy i się udało skończyć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi