JACUS 0 Napisano 18 Lutego 2007 co do silnika to poszukaj instrukcji do mf 255 bo to ten sam silnik.tak mam napisane w swojej instrukcji do 60. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radas.dj 0 Napisano 18 Lutego 2007 A czy mógłby mi ktoś przesłać na poczte zeskanowane strony dotyczące właśnie tego silnika?? Byłbym bardzo wdzieczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bzyku123456 0 Napisano 18 Lutego 2007 Czy mógłby mi kto opisać dokładnie jak zakłada się ogrzewanie do kabiny 360?Słyszałem co o jakiej osłonie którš się tam przykręca. Może wiecie ile taki bajer kosztuje??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janek44 0 Napisano 18 Lutego 2007 A czy mógłby mi ktoś przesłać na poczte zeskanowane strony dotyczące właśnie tego silnika?? Byłbym bardzo wdzieczny.Jesteś pewien, że sam to dobrze zrobisz mając minimalną wiedzę o tym, co zamierzasz zrobić? Silnik 3250 nie wybacza błędów, zresztą w instrukcji obsługi nie ma tego o co prosisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radas.dj 0 Napisano 18 Lutego 2007 Ja chce sie tylko upewnic że dobrze skreciłem koło zebate na wałku krzywkowym. Bo moja pewnośc to 99%. Sam remontu do końca nie robie, wszystkie szlify robi fachowiec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lisek 0 Napisano 18 Lutego 2007 Czy mógłby mi kto� opisać dokładnie jak zakłada się ogrzewanie do kabiny 360?Słyszałem co� o jakiej� osłonie którš się tam przykręca. Może wiecie ile taki bajer kosztuje??? Osłonę przykręca się na chłodnicę i łączy wężem (średnica ok10cm)z kabiną.W kabinie powinien być króciec do tego węża.Osłona (przynajmniej u mnie) była wykonana z tworzywa sztucznego.Latem dobrze jest odjąć wąż, bo samo zamknięcie otworu n9ie rozwiązuje sprawy i dmucha ciepłe powietrze. Co do ceny to nie mam pojęcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gees 0 Napisano 20 Lutego 2007 Do połączenia osłony chłodnicy z kabiną pasuje karbowana rura aluminiowa stosowana do rozprowadzania ciepła z kominka, ale chyba warto założyć nagrzewnicę z jakiegoś samochodu ze szrotu. Roboty trochę więcej, ale za to będziesz miał super ciepło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bzyku123456 0 Napisano 20 Lutego 2007 Dzięki! Już wiem o co biega. Teraz musze tylko kupic potrzebne materiały i zabieram sie do roboty. Denerwowało mnie już to zimno w kabinie. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Junior22 0 Napisano 20 Lutego 2007 Witam! mam problem od pewnego momentu mój ursusik C-355 strasznie osłabł i nie wiem co jest pomóżcie dodam że wtryski są po wymianie,pompa wtryskowa wymieniana 5 lat temu ale dobrze tłoczy paliwo,filtry paliwowe wymienione,silnik pracuje równo jak zimny ciężko odpala,na obroty dobrze wchodzi pomocy nie da sie nim jezdzic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janek44 0 Napisano 20 Lutego 2007 zimny ciężko odpala,na obroty dobrze wchodzi pomocy nie da sie nim jezdzicSprawdź zawory i głowice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 20 Lutego 2007 moze wtrysk zle ustawiony .popuszczasz sruby od pompy iprzysuwasz lub odsuwasz od silnika.ewentualnie uszczelka pod glowica wydmuchana.zobacz czy nieleci gdzies dym.lub wywala wode nadmiarem z chlodnicy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Junior22 0 Napisano 20 Lutego 2007 glowica wolał bym sie nie bawic uszczelka jest dobra ewentualnie jutro spróbuje zaplon ustawic i zawory. Ps.zwiekszyłem mu troche dawke paliwa i troche silnik jest mocniejszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janek44 0 Napisano 21 Lutego 2007 glowica wolał bym sie nie bawic uszczelka jest dobra ewentualnie jutro spróbuje zaplon ustawic i zawory.Pisząc o sprawdzeniu głowicy miałem na myśli stan gniazd zaworowych. Jesteś pewien, że po tylu latach jeszcze są w zadawalającym stanie?Zawory mogą się nie dać ustawić. zwiekszyłem mu troche dawke paliwa i troche silnik jest mocniejszy To jest tylko półśrodek, i daleko na nim nie pojedziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Junior22 0 Napisano 21 Lutego 2007 Problem zanikl po ustawieniu zaplonu dzieki wszystkim za podpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GDYNIA JASIU 0 Napisano 21 Lutego 2007 słuchajcie ile tak wogole pala te nasze nieszczesne 360..podajcie kto wie ile polykaja gram na kw/h na wolnych czy w jezdzie.hej pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rolnik11 0 Napisano 21 Lutego 2007 Mam pytanie Jak wyregulować mechanizm różnicowy?Zauważyłem że są luzy całego mechanizmu nie wiem jak to naprawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rolnik11 0 Napisano 21 Lutego 2007 Mam pytanie Jak wyregulować mechanizm różnicowy?Zauważyłem że są luzy całego mechanizmu nie wiem jak to naprawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rolnik11 0 Napisano 21 Lutego 2007 Przepraszam pomyłkato nie tu bo ja mam c-330 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej2110 0 Napisano 21 Lutego 2007 Tu jest temat o c360 a tu o c330 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 21 Lutego 2007 słuchajcie ile tak wogole pala te nasze nieszczesne 360..podajcie kto wie ile polykaja gram na kw/h na wolnych czy w jezdzie.hej pozdrawiam na ogół palą bardzo dużo jak na swoją moc i nijak się to na nią nie odkłada moim zdaniem palą bardzo zbliżenie do C-385 może troszke mniej ale nie dużo faktem jest to że na hektar orki 20litrów zupy musi łyknąć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alberto 0 Napisano 22 Lutego 2007 słuchajcie ile tak wogole pala te nasze nieszczesne 360..podajcie kto wie ile polykaja gram na kw/h na wolnych czy w jezdzie.hej pozdrawiam Jak się wleje pół baka to spali pół jak cały to wypali cały Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gees 0 Napisano 22 Lutego 2007 GDYNIA JASIU pytasz o spalanie na wolnych obrotach, czyżby motorek miał powędrować do jakiejś łajby ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GDYNIA JASIU 0 Napisano 22 Lutego 2007 sluchajcie a duzo jest roboty z wymiana wodzikow w skrzynce???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 22 Lutego 2007 Pokrywe skrzyni trzeba zdjąć, a reszte to już tylko kilka śrubek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bzyku123456 0 Napisano 22 Lutego 2007 Mam problem: Od pewnego czasu nie działa mi przy 360 wyłącznik wałka.Nie wiem co sie stało.Pomocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach