oli007 0 Napisano 16 Listopada 2005 Zrobiona z takiej mieszanki jak bolid formuły jeden przez co lekka jak papier a wytrzymała jak tytan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eryko. 0 Napisano 16 Listopada 2005 nie nie tak zle to nie było ze plastikowa. był na lzejszej ramie napewno.bo go podnosił.ale przod szedł do gory.taki pług to pasuje do MTZ 82, 914 ale raczej nie do C-360.chyba dobrze mowie co?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 18 Listopada 2005 ludzie przestańcie ośmieszać ten ciągnik!!!Po co piszecie te bzdury.Niech moderator zamknie ten temat o 360 to może wreszcie się uspokicie.oram 360 na 2 skiby grudziadz i traktor mi ledwie idzie a wy obrotowkami orzecie na 3 skiby.dobrze dobrze orzcie sobie tylko nie na temacie o 360 bo tu tez przychodzą ludzie normalni którzy chcą sie czegoś dowiedziećprzestańcie cytować turbine bo mnie krew zalewa turbina cos nagryzmoli a wy zaraz to cytujecie i potem cala strona jest pelna cytowanej wypowiedzi turbiny.temat obrotowek do 360 byl poruszany juz chyba tysiąc razy i dajcie nam normalnym ludziom żyć i zmieńcie tematja na przykład chciałbym się dowiedzieć czy ktoś jeździ 360 na oleju roślinnym?czy ktoś na moje pytanie odpowie?Nie wiem, bo wszyscy pieprzą o obrotówkach w 360.Bądzcie mądrzejsi niż turbina i przestańcie go cytować za każdym razem Niech ktoś zalończy ta spiralę durnych wypowiedzi o 360 i obrotówkach.Chce ktoś coś takiego mieć to niech ma.Choć wiem że 360 takiego pługa nawet na podwórku nie przestawi bo raz u brata NIE BYŁO WIEKSZEGO TRAKTORA WIĘC JA 360 CHCIAŁEM PRZESTAWIĆ OBROTÓWKĘ NA 3 SKIBY ALE NIE PODNIÓSŁ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 18 Listopada 2005 Jezdziłem na oleju roślinnym w prpoprcji 30% olej roslinny i 70% ropa nie odczuwałem rzdnej różnicy w mocy tylko spaliny pachniały frytkami niestety zroibiło sie zimno i musiałem przejsc na rope bo olej roslinny szybko gęstnieje i oblepia filtry wtedy nie można uruchomic silnika spróbowałem też raz zmieszać 50/50 z ropą też chodził tylko na drugi dzien filtry sie zapchały więc nie mieszałem wiecej niż 30/70 Podkreśle jeszcze raż nie ma zadnych szkodliwych skutków dla silnika istnieje jedynie problem w zimne dni bo olej roslinny gęstnieje ale słyszałem o podgrzewaczach przepływowych i wtedy można jezdzić cały rok nawet w proporcji 50/50 albo na samym oleju /edit poprawione z 30/50 na 30/70 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel 0 Napisano 18 Listopada 2005 Tuuurbina jak już chcesz być taki intelektualista to pisz poprawnie: Katharsishttp://pl.wikipedia.org/wiki/Katharsis_%28literatura%29Co do tej Kozyry, to moim zdaniem marna z niej artystka więc ja bym sie na twoim miejscu do niej nie porównywał.Co do oleju roślinnego to czytałem w Agroenergetyce o kolesiu, który leje ojej rzepakowy chyba w 100%, ale ma drugi bak i zapala i gasi ciągnik na ON. Zresztą ten koleś sam tłoczy ten olej z własnego rzepaku.W październikowym Top agrar napisali, że taka instalacja z dwoma bakami, podgrzewaczem i przełączaniem itd. jest już dostępna do zrobienia za około 2000zł (cena usługi). Na jakiejś stronie (nie pamiętam adresu) widziałem zestaw "zrób to sam" do przeróbki swojego diesela w osobówkach, kosztował coś około 500 euro (Niemcy), ale raczej był drogi, bo nic w nim prawie nie było, poza paroma wężykami i przęłącznikiem itd. Co do możliwości 60-tki, to już pisałem co potrafi moja 4011/355, ale tej zimy zamierzam zrobić jej wreszcie kapitalkę więc może będzie lepiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Listopada 2005 Niektoryz mowia ze C360 to "tylko" C360 inni ze "az" C360 i to co moga zrobic tym ciagnikiem a prawda jest taka ze na gospodarstwo kilkunasto hektarowe c360 starcza...jeśli duzej hodowli nie ma to nie ma problemu i taki ciagnik sobie radzi..tylko musi byc pełnosprawny!! A jelsi ktos ma marzenia o turbinach o pługach 3 skibowych obrotowych do tego ciagnika to sa marzenia..i Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maniek183 0 Napisano 2 Grudnia 2005 WitamKto mi powie jaką pojemność silnika ma c-360?? Jestem bardzo ciekaw ale nigdzie nie moge tego wyszukac Z góry dziękuje za odpowiedz pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 2 Grudnia 2005 tu sa dane ale nie wiem czy dobrehttp://www.hewal.com.pl/param360.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 2 Grudnia 2005 Nie pamietam dokladnie te pojemnosci ale to gdzie 3120 cm3 albo 3200 cos kolo tego.Napisane jest to w srodku na tabliczce umieszczonej po prawej stronie maski. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 2 Grudnia 2005 Tzn ta tabliczka jest w kabinie na brzegu maski po prawj stronie od stacyjki.Latwo sprawdzc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oli007 0 Napisano 2 Grudnia 2005 Ma 3120:P Tak pisze w dowodach jeżeli chodzi o rocznik 1984. pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
awe 0 Napisano 2 Grudnia 2005 http://www.hewal.com.pl/param360.html Dane Techniczne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Grudnia 2005 mam c360 i chce kupic chwytak do bel z sokolki metal fach ale on jest dlugi i na pewno bedzie dzwigac przod czy jest sens zakladac obciazniki na przod czy os sie ni rozleci i czy ukrece kierownica Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Stycznia 2006 mam tura w c 360 ale strasznie jest slaby,ma mały udzwig i nisko podnosi nie dam rady załadowac drugiego rzedu bel na przyczepie,DA SIE COS Z TYM ZROBIC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ponury_farmer 0 Napisano 3 Stycznia 2006 Niezłe co??http://www.farmphoto.com/photography/message.asp?dsply=all&mid=154133 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony 0 Napisano 4 Stycznia 2006 Ile ma KM c-360????????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 4 Stycznia 2006 52KM po dotarciu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dawid19 0 Napisano 4 Stycznia 2006 jesli zastanawiasz sie nad zmiana ciagmiczka to polecam MF a w ostatecznosci jak lubisz ursusy to 4514 lub 5314 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piootr 0 Napisano 4 Stycznia 2006 Co sie tak czepiłeś tych MF ja mam 3 lata jeszcze z rok i go sprzedam bo dobija mnie ten ciągnik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 8 Stycznia 2006 dzieki za porady na temat blokady,obciałem sprezyne i dziala jak w c 330,poradzcie jak podkrecic pompe zeby tur podnosil bez wysilku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Stycznia 2006 Jak jest z blokadą w Zetorkach bliźniaczych do C360?? Rzeczywiście blokada w C360 to zmora!!Wiem, że zetorowskie mechanizmy różnicowe były znacznie lepsze i można je było podmienić. Ciekaw jestem jak rozwiązano problem blokady w starych bliźniaczych Zetorkach?A wracając do tego do tu napisano o C360 to powiem co ja myśle ze swojego doświadczenia: Jak chodzi o uciąg w pracach polowych C-360 ma znacznie większy niż MF255 czy U3512. Prawdą jest, że zużycie paliwa może być duże ale jak ktoś posiada C360-3P (oszczędny silnik Perkins i mocna masywna knstrukcja Ursusa) to raczej jest zadowolony .....o ile blokade ma sprawną:-( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Stycznia 2006 tylko pamietaj o tym ze 255 czy 3512 z obciaznikami tylnymi i przednimi oraz kabina i na oponach 14,9-28 jest ciezszy niż "najbardziej masywna" 360 z obciaznikami i kabina. Taki mf 255 z obciaznikami i kabiną wazy 2800kg, a 360 z obciaznikmi i kabiną waży 2650 kg (a 360 3P tylko 2550) i do tego 360 ma stosunkowo lekki tył i ciezki przód przez co uciag 360 wypada słabo w porównaniu do mf255 czy 3512 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 13 Stycznia 2006 W porządku tylko, że 255 czy U-3512 z ogumieniem 14,9-28 to rzadkość i niestandardowa kompletacja.... Na tej samej zasadzie do C-360 zakładają 16,9R28.... Pozdrawiam wszystkich Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 13 Stycznia 2006 no ale 3512 miał opony 14,9-28 w standardzie(znam 3 takie ciągniki z mojej okolicy i wszystkie są na oponach 14-9), tak samo jak ktoś ma Mf255 to często przy wymianie opon decyduje się na 14,9-28.Pamiętaj że 14,9-28 są w pełni wymienne z 12,4-32 i 9,5-36 więć nie ma problemu z założeniem 9,5-36 do 360 tak samo jak nie ma problemu z zalozeniem 14,9-28.Znajomy zalożył 16,9-28 w 360 i ciągle remontuje albo zwolnice, albo skrzynie.I mi powiedział że zasatnawia się nad powrotem do 14,9-28 choć te 16,9 nie są zużyte.Więc te 16,9-28 to jednak nie do 360 opony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 19 Stycznia 2006 A czy przypadkiem oznaczenie C362 nie jest zarezerwowane dla szećdziesiątek z przednim napędem bo takowe też produkowano Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach