szczewko 0 Napisano 18 Marca 2007 podobne do plastyku?ale chyba bardziej elastyczne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam69b 0 Napisano 21 Marca 2007 Do Krzysztof Czajkowski w sprawie manszetów mógłbyś dokładnie podać od jakiego typu siłownika ładowacza i w którym miejscu toczyłeś tłok , bo właśnie mam zamiar ściągać pokrywę podnośnika , z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysztof Czajkowski 0 Napisano 21 Marca 2007 Dokładnie to od czeskiego ładowacza jakim był Nuj, dokładnie którego siłownika to ci nie powiem.Trzeba stoczyć górę tłoczyska na gróbość tego manszetu tak żeby móc to zabezpieczyć,. Ja toczyłem rowek i zakładałem sprężynowe zabepieczenie dopasowane od czegoś co pasowało w tym wymiarze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepcio11 0 Napisano 23 Marca 2007 chłopaki pomużcie co może być jechałem 360 3p i po pewnym czasie nie chciał wejśc na obroty i walił białym dymem .ledwo dojechałem do domu.zgasł mi i już go nie odpaliłem!!co może być?? mogły paśc koncówki czy pompa?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam69b 0 Napisano 23 Marca 2007 Sprawdż najpierw wtryski , a jeśli to nie pomoże to pompa na warsztat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gufi83 0 Napisano 23 Marca 2007 ale tak żeby padła pompa odrazu lub wtryski a jak niemoże odpalić sprawdz czy paliwo dochodzi może woda sie jakoś dostał zobacz na odstojniku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 23 Marca 2007 Gdyby powodem zatrzymania silnika był brak paliwa dochodzącego do pompy, to by silnik nie walił dymem, a tym bardziej białym. Sprawdź ciśnienie sprężania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam69b 0 Napisano 23 Marca 2007 Mój sąsiad założył kilka lat temu do c 360 nówkę pompę wtryskową i nie wiem jaka byla przyczyna ale po kilku godzinach wysiadły mu wtryskiwacze , objawy biały dym i ciągnik ledwo zipał , zmienił wtryski i ciągnik pracuje do tej pory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gees 0 Napisano 24 Marca 2007 Uważam, tak jak Gufi, że to woda w paliwie. Przez zimę mogło się wykroplić w zbiorniku, dlatego zalecane jest na zimę zalewać do pełna (najlepiej oczywiście opałem). Biały dym o którym piszesz to mogła być para wodna z wody podanej przez pompę z paliwem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 24 Marca 2007 Chłopie, gdyby to miała być para wodna, to ile tej wody musiała by podać pompa, żeby "waliło" tą parą z rury, powodem tego problemu są albo skończone wtryskiwacze, albo defekt pompy wtryskowej, lub jej sterowanie - chodzi o rozrząd, u mnie kiedyś w 360 pękł wałek krzywkowy w pompie wtryskowej, w miejscu gdzie znajduje sie klin od mocowania sprzęgiełka, objawy były identyczne - biały dym i silnik nie do odpalenia, poprostu przestawił sie kąt początku wtrysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macin2 0 Napisano 24 Marca 2007 Zgadzam sie z tatamarty.323ato może byc coś z kątem wtrysku lub z fazami rozrządu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 24 Marca 2007 chyba jednak woda w paliwie .pompa sama sie nie przestawi .albo scielo klina walku napedu pompy .a jak ktos pisze ze 3p pojezdzi na opale to niemial nigdy tego ciagnika.pompa rotacyjna dlugo nie pochodzi.wystarczy troche wody na dnie kanistra lub baku i holowanie .sam tak mialem .potem to paliwo wlalem po wiaderku do zetora i nawet nie poczul Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gees 0 Napisano 25 Marca 2007 Nie upieram się że to woda, ale wierz mi że może jej być sporo. Jesli Pepcio usunie awarię i zechce nam napisać co to było to się wyjaśni. Natomiast z całą pewnością twierdzę, że 3P na opale pochodzi na tyle długo, że remont pompy się zwróci z nawiązką. Warunek musi to być lekki olej opałowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 25 Marca 2007 http://img222.imageshack.us/my.php?image=dsc06972rg2.jpg Trzeba olej spuścić,żeby uszczelnić te miejsca(na zdjeciu zaklepana zlotowka i polaczenie z korpusem na silikon)??Czy na silikon bedzie sie trzymac??I czy można w ogóle jakoś uszczelnic to miejsce gdzie jest zaklepana zlotówka?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel24 0 Napisano 25 Marca 2007 Czy mógłby ktoś podać prędkość 360-3P na poszczególnych biegach z instrukcji? Z góry dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 25 Marca 2007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 25 Marca 2007 http://img222.imageshack.us/my.php?image=dsc06972rg2.jpg Trzeba olej spuścić,żeby uszczelnić te miejsca(na zdjeciu zaklepana zlotowka i polaczenie z korpusem na silikon)??Czy na silikon bedzie sie trzymac??I czy można w ogóle jakoś uszczelnic to miejsce gdzie jest zaklepana zlotówka??Przecierz w tej obudowie tego sworznia jest uszczelniacz, trzeba go wymienić na nowy jeśli są przecieki i po kłopocie, odkręć tą obudowe (oleju nie trzeba spuszczać), wymontuj go i zrób jak sie należy, a nie rób chłopie chautury, ochydnie wygląda z tą złotówką Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miras 0 Napisano 25 Marca 2007 I jeszcze niech policjia się tym zainteresuje ze mienie państwowe niszczysz Wiec przypomne ze z pieniedzy nie mozna robić podkładek jak i zaslepek w tym przypadku. Przecież wszystko da się zrobic bardziej oryginalnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel24 0 Napisano 25 Marca 2007 Marcin wielkie dzięki To jest instrukcji do 3P? A czy mógłbyś jeszcze wstawić fotkę z instrukcji dotyczącą masy 3P zobciążnikami i bez, a także rozkładu masy przód tył w 3P? Bardzo mnie to interesuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 25 Marca 2007 To jest instrukcja 3p.Proszę część o obciążnikach,mam nadzieje,że się połapiesz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel24 0 Napisano 25 Marca 2007 Ok wielkie dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 25 Marca 2007 Do usług Mam całą instrikcje do 3p,a do zwykłej nie moge nigdzie dostać,muszę się popytać jeszcze w sklepach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 0 Napisano 25 Marca 2007 Witam!jak ktos potzrebuje instrukcje lub katalog do C360 to na maila : Comp4ct@wp.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel24 0 Napisano 25 Marca 2007 Marcin 360, gdybyś kiedyś miał wolna chwilke to przeslij mi prosze zdjecia z isntrukcji na maila pawel2482@autograf.pl Oczywiscie chodzi mi tylko o czesc instrukcji z danymi technicznymi. Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gufi83 0 Napisano 25 Marca 2007 oj chłopaki czepiacie sie ta złotówka była wycofana z obrotu jeszcz orzełek bez korony ja zrobiłem tak bo mi ciekło nawet po wymianie tego małego oringu miras co masz na mysli bardziej orginalnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach