tatamarty.323a 0 Napisano 17 Listopada 2007 Pompy o symbolu literowym "PZ" to najprostrze konstrukcje pomp hydraulicznych zębatych, dostępne w każdym dobrym sklepie z częściami, oraz bardzo łatwe w regeneracji, ale jeśli chcesz miec nową to prosze: http://www.jazgot.com.pl/hydraulika_01_en.phphttp://www.hydraulikasilowa-troxal.pl/pompy_hydraulicznehttp://www.hydro-jamet.big.net.pl/ Jest też trochę na allegro, ale to juz sam poszukaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sztum 0 Napisano 18 Listopada 2007 Dzięki tatamarty.323a A co myślicie o takim wspomaganiu: http://www.allegro.pl/item269397566_wspomaganie_do_ciagnika_c_360_na_orbitrol.htmlPiszcie co myślicie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemko83 0 Napisano 18 Listopada 2007 moje zdanie:pompa wysiednie szybko bo 1.watbie zeby dało się ją idealnie zamontoac po osi symetrii w zgledem wału silnika po 2.taka pompa sie szybko wytrze wałek ją napedzający sie urwie lub co gorsza moze dojcs do oberwania wału silnika.po 3 zbiornik na olej przed chlodmica to zly pomysl bo jak ktos ma zakamieniona chlodnice to bedzie mial gorsze chlodzenie silnika.ja osobiscie taka pompe bym zamontowal cos jak pradnice czyli zboku dorobic przystawke z łozyskiem bo taka pompa musi miec naped z "czoła".jak chcesz to zadzwon do gostka i popytaj jaki tam siłownik czyli jego typ i typ orbitrola .moze ci powie.pompa to pewnie kakis niesprawdzony wynalazek bo kto daje 2200 obr/min na wirnik pompy.oryginalna pompa ma wydajność 10 litrów na minute przy 1400 obr/min,ale jest napedzana od trybow rozrzadu.jak bys wiedzial jakie typy tych czesci to sam takie wspomagnie zrobisz przynajmiej 500 złotych taniej.napisz kiedys co sie ewentualnie dowiedziales od gostka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 18 Listopada 2007 kto daje 2200zobacz przekładnie w cyklopie, pompę w bizonie i będziesz wszystko wiedział Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charążka Witold 0 Napisano 19 Listopada 2007 Witam. Potrzebna mi obudowa skrzyni biegów do C,-360 może ktoś ma nie potrzebną nową lub używaną i chciałby sprzedać po przystępnej cenie. Może być cała skrzynia używana.Sprawa pilna. Rejon centrum kraju. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
budzio 0 Napisano 19 Listopada 2007 Ja miałem turbo w c-360 ale zdiołem poniewaz duzo palił!!!A po drugigie primo turbine trzaba było dac do regeneracji a reheneracjia kosztuje 700-800 zł wiec dlatego też ją zdiołem!!! Turbo kupiłem używane od samochodu audi tt ,prezrobiłem je tak że ciągnik ciągnoł pług 3 skibowy przewrotkie . Turbo w c-360 jest dobre i ma wielka moc ale za to palił 19l na hektar !!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
małorolny2 0 Napisano 19 Listopada 2007 Ja miałem turbo w c-360 ale zdiołem poniewaz duzo palił!!!A po drugigie primo turbine trzaba było dac do regeneracji a reheneracjia kosztuje 700-800 zł wiec dlatego też ją zdiołem!!! Turbo kupiłem używane od samochodu audi tt ,prezrobiłem je tak że ciągnik ciągnoł pług 3 skibowy przewrotkie . Turbo w c-360 jest dobre i ma wielka moc ale za to palił 19l na hektar !!!! Bez turbo pali tyle samo wiesz o czym piszesz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 19 Listopada 2007 a masz jakieś foty bo trochę trudno w to uwierzyć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piter200 0 Napisano 19 Listopada 2007 No fakt jakiś dowód by się przydał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 20 Listopada 2007 Czy da się jakoś poznac,stwierdzić "na słuch" czy głowice wymagają regeneracji? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 20 Listopada 2007 na słuch to bedzie cięzko co najwyżej to mozna usłyszeć ze zawory "klekoczą"albo że stukają o cylindry Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 21 Listopada 2007 jeżeli zimny silnik ciężko zapala a nie bierze oleju to masz głowicę do robienia na słuch tego nie ocenisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bogdan888 0 Napisano 21 Listopada 2007 Moim zdaniem to może być i pompa, wtryski. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 21 Listopada 2007 jeżeli zimny silnik ciężko zapala a nie bierze oleju to masz głowicę do robienia na słuch tego nie ocenisz No silnik bierze olej,ciezko zapala w mróz(nawet jak lekko na plusie) nawet po wlaniu gorącej wody gdzies za 4-5 razem...Chyba kompresja ucieka nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 21 Listopada 2007 a jak kręcisz rozrusznikiem to idzie dymek z komina? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
małorolny2 0 Napisano 21 Listopada 2007 jeżeli zimny silnik ciężko zapala a nie bierze oleju to masz głowicę do robienia na słuch tego nie ocenisz No silnik bierze olej,ciezko zapala w mróz(nawet jak lekko na plusie) nawet po wlaniu gorącej wody gdzies za 4-5 razem...Chyba kompresja ucieka nie? To nie jest tylko wina głowic , trzeba wymienić tuleje , pierścienie, tłoki ....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 21 Listopada 2007 może starczy wymiana pierścieni i regeneracja gniazd zaworowych.miałem tak w 360 oleju nie brała a odpalić ciężko wymieniłem zawory (ok. 10zł sztuka) i wyfrezowałem gniazda w głowicy i jak ręką odjął Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macin2 0 Napisano 29 Listopada 2007 Koledzy możecie mi powiedzieć jak wrzucić fotki mojego ursusa na forum? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Izydor 0 Napisano 29 Listopada 2007 Wchodzisz na stronke www.fotosik.pl-->Przeglądaj, wybierasz fotke,-->Dodaj,-->Zapyta cie czy chcesz sie zarejestrować, wybierz " Kontynuuj mimo wszystko",-->Skopiuj link podpisany "miniaturka na forum" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macin2 0 Napisano 29 Listopada 2007 Wchodzisz na stronke www.fotosik.pl-->Przeglądaj, wybierasz fotke,-->Dodaj,-->Zapyta cie czy chcesz sie zarejestrować, wybierz " Kontynuuj mimo wszystko",-->Skopiuj link podpisany "miniaturka na forum" Ok dzięki!To jest mój ursus c-4011 w barwach JD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macin2 0 Napisano 29 Listopada 2007 Sorki z pomyłkę a to jest link do niego : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d4b08df7a0c33528.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piter200 0 Napisano 29 Listopada 2007 Jd ma blok silnika obudowe skrzyni itp. też zielone. To jest zwykły ursus 4011 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macin2 0 Napisano 29 Listopada 2007 Jd ma blok silnika obudowe skrzyni itp. też zielone. To jest zwykły ursus 4011 Bądż wyrozumiały przecież napisałem że to jest ursus c-4011,nie pomalowałem reszty na zielono bo nie pasuje to do niego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 29 Listopada 2007 Sorki z pomyłkę a to jest link do niego : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d4b08df7a0c33528.html W dobrym stanie wizualnym,pogratulować A jak tam ze stanem technicznym? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 29 Listopada 2007 Ile może kosztować sprężarka nowa i używana albo ze złomu do C-360? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach