małorolny2 0 Napisano 27 Grudnia 2007 Wie może ktoś dlaczego jak jadę na piątce po asfalcie to słychać takie wycie w tylnim moście że aż glowa boli, od nowości tak mam a oleju jest zawsze stan, macie też taki przypadki Mamy i doświadczamy ! To norma dla tego typu ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel 85 0 Napisano 27 Grudnia 2007 Wie może ktoś dlaczego jak jadę na piątce po asfalcie to słychać takie wycie w tylnim moście że aż glowa boli, od nowości tak mam a oleju jest zawsze stan, macie też taki przypadki Mamy i doświadczamy ! To norma dla tego typu !Nie powiedział bym że to norma bo jeżdziłem już starszymi od mojego i nie było takiego hałasu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
małorolny2 0 Napisano 27 Grudnia 2007 Wie może ktoś dlaczego jak jadę na piątce po asfalcie to słychać takie wycie w tylnim moście że aż glowa boli, od nowości tak mam a oleju jest zawsze stan, macie też taki przypadki Mamy i doświadczamy ! To norma dla tego typu !Nie powiedział bym że to norma bo jeżdziłem już starszymi od mojego i nie było takiego hałasu Hałas to pojęcie względne .... zależy co kto przez to rozumie .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel 85 0 Napisano 27 Grudnia 2007 Wiesz jest róznica 100 decybeli a 300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
małorolny2 0 Napisano 27 Grudnia 2007 Wiesz jest róznica 100 decybeli a 300Dokładnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
borowiecpiotr 0 Napisano 27 Grudnia 2007 Dzięki za podpowiedź MarcinC-360 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 27 Grudnia 2007 pewnie c 360 3p bo w nim zwolnice bardziej wyja niz w zwyklej 60.a 120 db to ma startujacy samolot a 300 to w ogole nie slychac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
małorolny2 0 Napisano 27 Grudnia 2007 pewnie c 360 3p bo w nim zwolnice bardziej wyja niz w zwyklej 60.a 120 db to ma startujacy samolot a 300 to w ogole nie slychac Co Ty nie powiesz ......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel 85 0 Napisano 27 Grudnia 2007 pewnie c 360 3p bo w nim zwolnice bardziej wyja niz w zwyklej 60.a 120 db to ma startujacy samolot a 300 to w ogole nie slychac Nie to właśnie jest zwykła 60, a co do poziomu hałasu to nie moja branża dałem tylko taki przykład Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gelw 0 Napisano 27 Grudnia 2007 ustaw sobie luz pomiędzy atakiem a kołem talerzowym bo pewnie masz z duży Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel 85 0 Napisano 27 Grudnia 2007 ustaw sobie luz pomiędzy atakiem a kołem talerzowym bo pewnie masz z dużyA jak go się ustawia pierwszy raz o tym słysze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TOMASZ C 0 Napisano 27 Grudnia 2007 Gelew ma rację, amoże i do skrzyni trzeba zajrzeć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TOMASZ C 0 Napisano 27 Grudnia 2007 albo zęby pogubiłeś na ataku albo na tależu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 27 Grudnia 2007 Zdejmujesz pokrywe tylnego mostu luzujesz atak i ustawiasz na "papier" czyli taki ma być luz jak wsadzasz papierek między atak a koło talerzowe,pokręcasz i ma naciąć bibułke ale nie przeciąć Może już masz naprawdę wyjeżdżony tył i tylko do wymiany mechanizm.Mój ciągnik jest z 77r. a cały tył jest z 74r. i jakoś nie wyje jeszcze z czego się bardzo ciesze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel 85 0 Napisano 27 Grudnia 2007 Zdejmujesz pokrywe tylnego mostu luzujesz atak i ustawiasz na "papier" czyli taki ma być luz jak wsadzasz papierek między atak a koło talerzowe,pokręcasz i ma naciąć bibułke ale nie przeciąć Może już masz naprawdę wyjeżdżony tył i tylko do wymiany mechanizm.Mój ciągnik jest z 77r. a cały tył jest z 74r. i jakoś nie wyje jeszcze z czego się bardzo ciesze Dzięki moja 60 jest z 89 i wyje od nowości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 27 Grudnia 2007 Uuuuuu to słaby model coś...Jednak stare dobre nie tylko wino i skrzypce,choć nie zawsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
małorolny2 0 Napisano 27 Grudnia 2007 ustaw sobie luz pomiędzy atakiem a kołem talerzowym bo pewnie masz z duży Pomoże to tyle co umarłemu kadzidło I tak tego nieprzyjemnego hałasu całkiem nie zniwelujesz co najwyżej możesz go troszkę ograniczyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TOMASZ C 0 Napisano 27 Grudnia 2007 Zdejmujesz pokrywe tylnego mostu luzujesz atak i ustawiasz na "papier" czyli taki ma być luz jak wsadzasz papierek między atak a koło talerzowe,pokręcasz i ma naciąć bibułke ale nie przeciąć Może już masz naprawdę wyjeżdżony tył i tylko do wymiany mechanizm.Mój ciągnik jest z 77r. a cały tył jest z 74r. i jakoś nie wyje jeszcze z czego się bardzo ciesze atakiem nie ustawia sieę luzu tylko całym koszem satelitów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 27 Grudnia 2007 Miałem to na mysli ale napisałem w formie EuroCompakt uproszczony czyli na styku koła i ataku nooooo.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gees 0 Napisano 28 Grudnia 2007 Wie może ktoś dlaczego jak jadę na piątce po asfalcie to słychać takie wycie w tylnim moście że aż glowa boli, od nowości tak mam a oleju jest zawsze stan, macie też taki przypadki Gdzieś na forum było o przekładce podzespołów zetora. Pamięta może ktoś gdzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janek44 0 Napisano 28 Grudnia 2007 atakiem nie ustawia sieę luzu tylko całym koszem satelitówA czym , jeżeli można wiedzieć? Jak już tak mocno uparłeś sie na ten kosz, to jak go przesuniesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
małorolny2 0 Napisano 28 Grudnia 2007 atakiem nie ustawia sieę luzu tylko całym koszem satelitówA czym , jeżeli można wiedzieć? Jak już tak mocno uparłeś sie na ten kosz, to jak go przesuniesz? Janku 44 , niektóre teorie są mocno postępowe ............ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 28 Grudnia 2007 szczegolnie postepowi sa ci co nigdy nie slyszeli samolotu.a poza tym nie bawcie sie w naprawianie sprawnych ciagnikow bo pewnie po tej operacji bedzie jeszcze bardziej wyl niz przedtem.a pewnie cos innego zepsujecie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janek44 0 Napisano 28 Grudnia 2007 Janku 44 , niektóre teorie są mocno postępowe ............ Witaj, dawno nie gwarzyliśmy sobie, miałem maleńką przerwę, namierzyłem gamonia, okres świąteczny, darowałem.Fakt, teorie niektórych są nie tylko postępowe, powiedział bym , ponadczasowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
małorolny2 0 Napisano 28 Grudnia 2007 szczegolnie postepowi sa ci co nigdy nie slyszeli samolotu.a poza tym nie bawcie sie w naprawianie sprawnych ciagnikow bo pewnie po tej operacji bedzie jeszcze bardziej wyl niz przedtem.a pewnie cos innego zepsujecie Masz rację w pewnym momencie ......... Jeżeli chodzi o hałas dochodzący z przekładni to sama regulacja niewiele tu pomoże że względu na wyrobienie się względem siebie koła talerzowego i wałka atakującego. Żeby zlikwidować ten hałas należałoby wymienić koło i wałek na nowy i wtedy wyregulować luz , ale ta operacja wcale nie gwarantuje powodzenia że względu na jakość części zamiennych , po miesiącu eksploatacji może być gorzej niż było Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach