Debra 0 Napisano 7 Lutego 2014 Witam, mam na mojej działce slup energetyczny i z tego co niedawno się dowiedziałem mogą starać się o odszkodowanie. Myślę że temat zaciekawi wiele osób, ale najbardziej interesuje mnie fakt w jaki sposób i gdzie dochodzić swoich praw? Jeśli nie będzie to problematyczne to będę walczył, w innym wypadku sięgnę po wsparcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SONAR 0 Napisano 8 Lutego 2014 Witam. Wszystko zależy od tego na jakiej działce jest ten słup - jak jest to działka budowlana to odszkodowanie jest wyższe (a przynajmniej powinno być ) natomiast gdy są to grunty rolne to będzie niskie . Jeśli poprzedni właściciel działki wyraził zgodę na postawienie tam tego słupa ( odpłatnie czy też nie ) to już jest pozamiatane - w takiej sytuacji nic się już nikomu nie należy . Jak chcesz walczyć to nie korzystaj z usług żadnych firm - może i wywalczą odszkodowanie , ale potem powiedzą że mieli wysokie koszty i zamiast dostać kasę która Ci się należy będziesz musiała im dopłacić . Najlepiej idź do jakiegoś radcy prawnego i wypytaj się o wszystko . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
navarra 0 Napisano 10 Lutego 2014 a co ja mam powiedzieć skoro połowa drogi jest na mojej działce, a za to że podłączyłam się do kanalizacji muszę płacić gminie za podłączenie się do kanalizacji w pasie drogowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majkelo 0 Napisano 11 Lutego 2014 Moim zdaniem lepiej od razu korzystać z pomocy prawnika. Odszkodowanie można wyciągnąć spore . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 16 Lutego 2014 Należy ustanowić służebność przesyłu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majkelo 0 Napisano 14 Maja 2014 No właśnie się dowiedziałem, że z tym odszkodowaniem za słupy energetyczne tak łatwo nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chlopka 0 Napisano 30 Maja 2014 to prawda, że temat nie jest łatwy, są kancelarie, ale wtedy trzeba im zapłacić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Lipca 2014 Gdyby znalazła sie kancelaria prawna, która podjęła by się walki, ale po wypłacie honorarium po uzyskaniu odszkodowania to wchodzę w to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach