zniwiarz70 0 Napisano 10 Lutego 2014 Kiedyś byliśmy w Holandii zobaczyć hodowle i co mnie zdziwiło dodają przy końcówce rzutu kilkanaście procent zboża do paszy. Jak przeliczyłem to na rzucie można oszczędzić kilka tysięcy złotych , jak się ma swoje zboże , a w tym roku jak mam sprzedać za grosze i kupić paszę za grube pieniądze to mnie szlag trafia. Zaczelem dodawać zboże ,ale ręcznie to strasznie męczące ale oszczędność duża. Próbowałem do jednego silosu sypać zboże , a do drugiego pasza tyle że nierównomiernie się mieszało ,na początku kurnika było samo zboże a dalej sama pasza . jedyne co znalazłem to u producenta naszych silosów AGOS taki wynalazek dozownik zboża co się podczepia pod kosz i samo miesza bezpośrednio do paszociągu . Byłem u gościa co to ma i mówił, że działa za ok 2 tysiaków to rewelacyjny sprzęt . Ma ktoś doświadczenia w tym temacie ? bo muszę się decydować , kasa ucieka , a nosić ręcznie to już mamy dosyć nikt tego nie chce robić bo kręgosłup siada to znalazłem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach