Varchoł 0 Napisano 7 Kwietnia 2014 Witam. Założyłem się z kolegą - takim samym sądzę laikiem jak ja - o to że pastuch elektryczny chodzi w układzie zamkniętym. On na to że wcale nie nie trzeb go zamykać i nie musi wracać do elektryzatora. Kto ma rację Panowie i Panie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 7 Kwietnia 2014 Drut nie musi "zamykać koła".Możesz go puścić w jedną stronę,z tym że może być wtedy krótszy zasięg(długość ogrodzenia).Mój może być o długość ok. 6 km.(jeżeli dobrze pamiętam.Aktualnie mam ogrodzone w "koło" o długości ok. 2 km. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekka 0 Napisano 9 Kwietnia 2014 Na 100% chodzi w obwodzie otwartym. Zamknięcie obwodu następuje poprzez uziemienie w momencie jak krowa dotknie linki. Wtedy tworzy się obwód elektryzator - linka - ciało - ziemia - uziemienie - elektryzator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ziomekk 0 Napisano 19 Kwietnia 2014 Otwarty wiem bo mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rapit 0 Napisano 18 Października 2014 Z tego co wiem lepiej chodzi w zamkniętym, ale działa też w otwartym, zobacz tutaj http://www.pastuch.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach