Gość Napisano 18 Lipca 2005 Proszę o informacje o ciągnikach MASSEY FERGUSON seria 3050-3090Jeśli ktoś takie użytkuje to proszę o wypowiedz 1.Jak się sprawują na polskim paliwie2.Koszty serwisu3.Koszty eksploatacji- zużycie paliwa4. Czy warto kupic taki ciągnik sprowadzany z zachodu5. Ile MTG do kapitalnego remontu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 20 Lipca 2005 Czy naprawdę nikt nic nie wie o tych ciągnikach ?Ja chciałbym kupić MF o mocy około 70KM , może ktoś coś napisze o takim ciagniku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Lipca 2005 Znajomy ma MF i mówił że nie będzie chodził na opale On ma narazie 5500MTG i sprawuje sie dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Lipca 2005 Praktycznie kazdy ciagni bedzie chodził na opale, tylko na dobrym opale a nie jakimś gów... 3 klasy bo są az 3 ja mam pewnego dostawce i mam 1 klase. Nawet samochodem osobowym bmw 2,5 tds który ma elektroniczny wtrysk jezdze na czerwonym i nie widze zadnej róznicy. jest róznica ale w porównaniu do zagranicznego ON bo sam sprowadzałem ten samochód i po zalaniu polskiego On odrazu spadła moc. Moga byc problemy ale tylko w najnowszych silnikach z układem common rail Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Lipca 2005 Ja swojego użytkuję od 5 lat sprowadzony z Niemiec i bardzo dobrze się sprawuje chociaż to starszy model .Te młodsze podobno sa mniej trwalsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MariusZ 0 Napisano 4 Sierpnia 2005 ja posiadam MF-a 5090 sprowadzonego z Niemiec i jak narazie wszystko gra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 4 Sierpnia 2005 Dzięki Mariusz za wypowiedz ale napisz na forum lub na maila agrozet@wp.pl kilka informacji bo jestem zainteresowany kupnem podobnego Mf-aIle pali, np w orce a ile w transporcie jak oceniasz siłę uciągu,Czy klucze do srub sa w systemie angielski(cale) czy metrycznymjak oceniasz ceny części zamiennych, gdzie jest servis w Polsce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MariusZ 0 Napisano 4 Sierpnia 2005 Dzięki Mariusz za wypowiedz ale napisz na forum lub na maila agrozet@wp.pl kilka informacji bo jestem zainteresowany kupnem podobnego Mf-aIle pali, np w orce a ile w transporcie jak oceniasz siłę uciągu,Czy klucze do srub sa w systemie angielski(cale) czy metrycznymjak oceniasz ceny części zamiennych, gdzie jest servis w Polsce ok sluchaj, dzis sie wypytam ojca o wszystko i jutro napisze Ci na forum, oki? BTW: moim zdaniem zdecydowanie warto kupic MFa. ojciec uzywal go ostatnio do pracy z prasa zwijajajaca (Welger) i ciagnik praktycznie jej nie czuje.. no i poza tym fajnie sie jezdzi ze wspomaganiem wiecej info jutro.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam 0 Napisano 7 Sierpnia 2005 Czy ktoś przerobił układ hydrauliczny żeby można jednocześnie kożystać z wyjść zewnętrznych i podnośnika.Jeżeli tak to w jaki sposób. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maniek183 0 Napisano 19 Września 2005 Czy naprawdę nikt nic nie wie o tych ciągnikach ?Ja chciałbym kupić MF o mocy około 70KM , może ktoś coś napisze o takim ciagnikuproponuje MF-275 4x4 to jest to 75KM super ciągnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 21 Września 2005 http://www.mascus.com/search.asp Pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek Sz 0 Napisano 25 Października 2005 Mam prośbe do wszystkich użytkowników MF serii 500 (czyli ciągniki od 560 do 595). http://jarle.eltelevest.no/Massey_Ferguson/Tractors/mf500.htm 1. Czy opłaca sie wyłożyć kasę na ten ciągnik?2. Jak wyglada kwestia awaryjności?3. Dostępność części oraz ich ceny4. Warunki pracy ciągnikiem5. Maszyny współpracujące 6. Gdzie kupowaliście ten ciągnik.Ja mam tylko namiary na tanie ciągniki z Danii, ale z drugiej stroy słyszałem a fatalnym stanie technicznym ciągników (choć może nie zawsze) spowodowanym m.in rdzą.Mam zamiar kupić cuś takiego i chciałbym se dowiedzieć czy zrezygnować z MF na rzecz 360 (????), 380 czy 8011. Prosiłbym kilka słów komantarza. Ja mam wersje francuska 595 ktory sie nazywa 592. Ciagnik nie ma wiekszych problemow z rdza zwazywszy na rocznik (81) to tylko miejscami przy blotnikach sa ogniska rdzy. Silnik pracuje bez problemow filtry paliwa pasuja od 255 lub 3p filtr oleju pasuje od U4512. Skrzynia biegow jak i tylny most nie zdradzaja objawow zuzycia. Hydraulika rowniez bez zarzutu. Maszyny bez problemow pasuja od c385 a silnik duzo bardziej oszczedny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 14 Listopada 2005 Szukam schematów hydrauliki ciągnika MF MASSEY FERGUSON 590 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eryko. 0 Napisano 17 Listopada 2005 tutaj jest ładny massey na sprzedaz http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=T56704 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ralf 0 Napisano 17 Listopada 2005 to stary gruchot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 18 Listopada 2005 Jasne....chciałbym mieć takiego starego gruchota. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzesio 0 Napisano 18 Listopada 2005 Jakis podejrzanie tani jak na 150KM ciekawe ile ma mtg Ale poza tym niezła maszyna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 20 Listopada 2005 Grzesio ile spala twój MF np. na 1ha zaoranego i jaki to model??? I czy ktoś wie ile proporcjonalnie może spalić na 1ha w orce taki MF 3650??? Pytam ponieważ rozważam zakup ciągnika, myślałem jednak o przedziale mocy 90-120 KM, czy taka nadwyżka mocy w MF 3650 znacząco przekłada się na zużycie paliwa??? proszę o pomoc i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzesio 0 Napisano 20 Listopada 2005 Spala jakieś 8-9l na hektar.Jest to MF 3050 75KM. W kwesti spalania 3650 Ci niestety nie pomogę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 20 Listopada 2005 Grzesio, jaki pług ciągniesz swoim MF-em? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzesio 0 Napisano 20 Listopada 2005 5*30 , mam słabe ziemie głównie 5 i 4 klasa, ale i tak w głębokiej orce ma cholernie ciężko i bardziej odpowiednia byłaby chyba 4*35. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 21 Listopada 2005 Grzegorz kupiłeś ciągnik MF w "Polfermer", który to rocznik i ile Cię on kosztował??? pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzesio 0 Napisano 22 Listopada 2005 Tak, rok 1991 35tyś.zł dwa lata temu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek Sz 0 Napisano 22 Listopada 2005 Witam wszystkich ostatnio mialem dziwna sytuacje zepsul mi sie podnośnik w 1222 i trzeba bylo zaorac pole wlasnie MF-255 jak sobie pomyslalem 20ha na 3 skiby masakra!! Dzien wczesniej urwalem 4 korpus przu plugu do U-1222 mysle sobie mozna by sprobowac zaczepilem a on tanczy (zalekki przod) na plugu lezal worek z piaskiem bo bylo twardo!!No i co jade na pole opuszczam jakos sie wbil idzie no to glębiej ok 20 cm nadal ciągnie znowu glębiej 25cm (ciągnie ale mulowato ma cięzko) trudno robimy redukcje 4 polowa odrazu odzyl i ma lekko!!! no to 30 cm ciągnie bez problemu ( na cięzkiej ziemi 1 i 2 klasa blokada) glębiej nie robliem bo nie mam zamiaru jakiegos czolgu wyorac Powiedzcie mi jak to jest mozliwe bo wszyscy twierdza ze C-360 lepszy i wogole a z 2 normalnymi sie meczy strasznie!!!!Dla niedowiarków mam filmik tylko powiedzcie czy nie dalo by sie go gdzies na forum zamiescic i jak to zrobic??Zapomnialem dodac ze ten MF ma prawie 20 lat bez remontu i na normalnych oponach nie szerokich!!! no i lysych bo to sa jego pierwsze od nowości Ten filmik to wyślij na jakiś serwer i podaj linka, kto będzie chciał sciągnie go sobie.Sam jestem bardzo ciekaw Ja nie wiem na jaki serwer mam to wyslac moze zaproponujesz cos?? bylo by latwiej Sprobuj tu wrzucic http://www.rapidshare.de/ do Maniek a do czego potrzebny ci ten 1222 pewnie do jeżdzenia po zielonke,po co ci taki duży ciągnik do orania co ma 120 kM jak mf ma 47kM i nim orałeś na 3 skiby na odpowiednią wg.ciebie głebokość to jak naprawisz pług to odrazu przerób go na 7 skib bo 1222 bardzo sie marnuje przy 4 skibowcu, widocznie wykożystujesz tylko 50 proc jego możliwosci,a to bardzo nieekonomicznie tak jeżdzić.Musisz mieć fantastyczne ziemie bo 1,2 klasa to nie piach ale nie jest to też ciężka ziemia,pewnie siejesz co roku gorczyce i stosujesz do tego ten preparat EM. Ja też mam 1, 2 klase ziemi ale chcąc zaorać na mf-255 na 30cm głęboko to na 2 skiby miałby zajebiscie ciężko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oli007 0 Napisano 22 Listopada 2005 przecież napisał ze 4 odczepił czy urwał:P Lepiej wstaw z tego filmik bo tutaj sie nie wierzy w takie coś bez dowodów:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach