rafik256 0 Napisano 18 Sierpnia 2008 łukasz tak jak wspomniałes trzeba bedzie zdjac tan dekiel ale wcześniej odkręc koło bo bedzie trzeba zwrotnice na pół rozwalić. Po odkręceniu dekla wyjmujesz perscien zabezpieczajacy wyciagasz małe koło zebate z półosi póxniej o ile dobrze pamietam odkęcasz kilka srub M12 i wyciagasz takie duz koło zębate za nim masz łozysko stożkowe po jego wyjeciu juz mozesz sciągnąc jednna częśc zwrotnicy i tam bedziesz miał ten duzy uszczekniacz. zycze powodzenia w naprawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafik256 0 Napisano 18 Sierpnia 2008 PiotrS coś ty się przyczepił do tej instrukcjji obsługi handlujesz nimi czy jak. Nie każdy ja ma i po to jest forum zeby o cos pytac i nie strasz ludzi ze beda musieli wymieniać pół skrzyni w wiekszości przypadków wyskakiwania grupu biegów A wystarcza wymiana uszczelnień na siłowniku i jego regulacja w ostatecznosci wymiana kostek na końcówce wybieraka biegów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mark 0 Napisano 19 Sierpnia 2008 w mf 3080 sa tylko wolne biegi nie świeci sie kontrolka żłółw zając nie działa autotronik. z kontrolek na panelu działają tylko smarowanie i ładowanie, pozostałe nie świecą. proszę życzliwych o podpowiedz cóż przyczyną jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 19 Sierpnia 2008 Wie ktoś coś o MF 290,co on wart? Ja wiem tyle,że ma 70 pare KM jest w dobrym stanie i ma przepracowane ponad 5tys mth. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daniels10101993 0 Napisano 20 Sierpnia 2008 http://konedata.net/Traktorit/MF265.htm Są tam podstawowe informacje na temat tego traktora. Jak chcesz możesz zajrzeć na tą stronę tyle, że jest ona nie po polsku! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 20 Sierpnia 2008 Na tę str zajrzałem w pierwszej kolejności Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
łukasz.j 0 Napisano 20 Sierpnia 2008 Witam, panowie leje mi olej z wałka w MF6170 i jak będę zamawiał zimering do przedniej osi ( o tym pisałem wcześniej) to zamówię od razu ten zimering tylko nie wiem czy samemu dam radę go wymienić tzn czy można wyjąc wałek tak jak w MF255 nic tam w srodku się nie przestawi ?? Z góry wielkie dzięki i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daniel18s 0 Napisano 21 Sierpnia 2008 mam massey fergusona mf 690 turbo z napedem na 4 kola mam problem z rozlaczeniem przedniego napedu co moze byc przyczyna. naped jest rozlaczany przez elektro magnes w obiegu niema oleju co moze byc przyczyna ,w ktorym miejscu znajduje sie pompa ktora powinna tloczyc olej w te rurki??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek21 0 Napisano 21 Sierpnia 2008 szukam komputera Dynashift do MF serii 61xx 81xx mam założony od serii 3690 (fabrycznie z Niemiec) uległ awarii funkcja Zółw -Z zając czy jest to naprawialne - czy raczej nowa seria 81xx ma mniej awaryjne moduły dojerzdzając do skrzyżowania miałem zmienić bieg wysprzęgliłem no i niespodzianka - dostępne biegi polowe wyłącznie a jeszcze w temacie co się stanie jak uszkodzi się cewka od Z-Z a nie komputer (moduł) będzie po skrzyni przy 30km/h ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek21 0 Napisano 23 Sierpnia 2008 a w zasadzie teraz szukam do nowszej serii 62xx82xxnr kat. 3792094m1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 0 Napisano 23 Sierpnia 2008 Zna ktos jakiegos dobrego mechanika z woj łodzkiego który mógłby wymienic sprzegło w MF 3080?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
huberto 0 Napisano 24 Sierpnia 2008 Witam mam problem z moim Fergusonem a dokładnie z podnośnikiem. jest to MF 185 ale podobno jest to to samo co Ursus 4512. Rozebrałem podnośnik i wymieniłem pierścienie na tłoku ale nic to nie dalo :/ w turze jest wszysko wporzadku... Moze ktos mial cos podobnego i mógłby mi pomóc... A i mam prosbe jezeli ktos ma książke napraw do Fergusona 185 lub cos podobnego moze byc równiez do Ursusa 4512 to bardzo bym prosił o przesłanie mi jej na adres: huberto131@gmail.com z góry dziekuje za wszystkie wskazówki i bardzo bym byl wdzieczny za ta książke... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peron 0 Napisano 25 Sierpnia 2008 POwielam temat Ulana: potrzebny jakiś mechanik od MF z woj. lódzkiego lub świętokrzyskiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BOOBU 0 Napisano 25 Sierpnia 2008 Witam mam problem z moim Fergusonem a dokładnie z podnośnikiem. jest to MF 185 ale podobno jest to to samo co Ursus 4512. Rozebrałem podnośnik i wymieniłem pierścienie na tłoku ale nic to nie dalo :/ w turze jest wszysko wporzadku... Moze ktos mial cos podobnego i mógłby mi pomóc... A i mam prosbe jezeli ktos ma książke napraw do Fergusona 185 lub cos podobnego moze byc równiez do Ursusa 4512 to bardzo bym prosił o przesłanie mi jej na adres: huberto131@gmail.com z góry dziekuje za wszystkie wskazówki i bardzo bym byl wdzieczny za ta książke... opisz chociaż jakie są niedomagania tego podnośnika bo nic nie wiemy żeby coś poradzić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
huberto 0 Napisano 25 Sierpnia 2008 Co do niedomagan podnosnika to podnosnik nie daje rady niczego praktycznie podniesc... pierscienie na tłoku zostaly wymienione ale nic to niestety nie zmienilo :/ kiedy na rozdzielaczu przestawi sie na pozycje tura wszystko dziala dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peron 0 Napisano 26 Sierpnia 2008 Potrzebuję numerów filtrów oleju do silnika i skrzyni biegów do MF 6180. Są jakies sensowne zamienniki, czy tylko oryginały trzeba kupować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tony 0 Napisano 26 Sierpnia 2008 oleju silnika OP 574/1, paliwa PP 837 a przy skrzyni są dwa, jeden taki szeroki a drugi wkład wąski i długi (208x51x23). Ten szeroki to można myć bo to siatkowy ale ja go wymieniałem, kosztuje ok. 250 zł a ten wkład to u mnie jest firmy Renault z numerem 6005003243, aktualnie go poszukuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BOOBU 0 Napisano 26 Sierpnia 2008 Co do niedomagan podnosnika to podnosnik nie daje rady niczego praktycznie podniesc... pierscienie na tłoku zostaly wymienione ale nic to niestety nie zmienilo :/ kiedy na rozdzielaczu przestawi sie na pozycje tura wszystko dziala dobrze.Mam rozumieć, że hydraulika zewnętrzna działa dobrze tylko sam podnośnik niema siły podnieść narzędzia-pusto podnosi dobrze.W tym rozdzielaczu co jest na podnośniku co jak piszesz ,,przestawi się na pozycję tura" w nim jest zawór bezpieczeństwa podnośnika i on może być nieszczelny(wybite gniazdo i kulka) tam w tedy traci się ciśnienie i nie podniesie ciężaru . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mf3085 0 Napisano 27 Sierpnia 2008 Panowie w jaki sposób sprawdza się stan oleju w przednich zwolnicach w MF 3085 ? tam jest jedna śruba do wlewu i spustu oleju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miron 0 Napisano 28 Sierpnia 2008 Panowie w jaki sposób sprawdza się stan oleju w przednich zwolnicach w MF 3085 ? tam jest jedna śruba do wlewu i spustu oleju.poziom wyznacza ta śruba wlewu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mf3085 0 Napisano 28 Sierpnia 2008 Panowie w jaki sposób sprawdza się stan oleju w przednich zwolnicach w MF 3085 ? tam jest jedna śruba do wlewu i spustu oleju.poziom wyznacza ta śruba wlewuTak, ale ta śruba jest w piascie koła i niewiem jak ustawic koło, w jakiej pozycji? bo teraz gdy odkręciłem śrube i kręciłem kołem to olej pokazał się w płowie wysokosci, na jaki olej wymienić w zwolnicach i moście? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrS 0 Napisano 30 Sierpnia 2008 Zna ktos jakiegos dobrego mechanika z woj łodzkiego który mógłby wymienic sprzegło w MF 3080??bizon z szadku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peron 0 Napisano 30 Sierpnia 2008 a można poprosić jakieś bliższe namiary na tego Bizona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
franad 0 Napisano 31 Sierpnia 2008 witam! mam mf 3080. czy ktos moglby mi napisac po kolei ktory elekrozawór za co jest odpowiedzialny i jaki kolor kabla do danego elekrozaworu idzie. i czy mozna dostac jakies zamienniki w razie gdyby którys z nich bylby walniety? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miron 0 Napisano 31 Sierpnia 2008 witam! mam mf 3080. czy ktos moglby mi napisac po kolei ktory elekrozawór za co jest odpowiedzialny i jaki kolor kabla do danego elekrozaworu idzie. i czy mozna dostac jakies zamienniki w razie gdyby którys z nich bylby walniety? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach