miron 0 Napisano 6 Lutego 2009 witam ; myślę że w sprawie spedshifta wszystko zostało już powiedziane i dołożenie go tam gdzie go niema [oczywiście odpowiedniego ] zwiększy nam prędkość.pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miron 0 Napisano 6 Lutego 2009 grupa biegów A B przełączana jest hydraulicznie przez przekładanie wajchy z prawej do lewej lub odwrotnie co powoduje otwieranie lub zamykanie zaworumyślalem nadtym żeby pżerobić to na przycisk taki jak od włańczania napendu oczywiście po doozeniu odpowiednich cześci . a nawet powiem wiecej widziałem taki egzemplaz chociaż niemiałem okazji go przetestowacprosze o wypowiedzi w tej kwestji to może byc ciekawy tematpozdrawiam wszystkich szczęśliwych posiadaczy MFów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cesiek 0 Napisano 6 Lutego 2009 Jeżeli ktoś ma skrzynie 40 km/ha, to nie ma sensu przekładanie trybików w koszu, bo i po co. A oto obiecane pliki. http://hostuje.net/file.php?id=0b93955eeef95d4fd84f60ed9682fa0a http://hostuje.net/file.php?id=77ac7758cbab7a78dd67b47294a573d7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cesiek 0 Napisano 6 Lutego 2009 Byłbym zapomniał link do łączenia plików http://www.programosy.pl/program,dzielenie-plikow.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mf_3080 0 Napisano 6 Lutego 2009 witam mam pytanie jak otworzyć ten plik??? trzeba jakiś program? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiek_z_2006 0 Napisano 7 Lutego 2009 Jeśli już połączyłeś i wypakowałeś to jest Ci potrzebny program do otwierania dokumentów w formacie PDF np.: Adobe Reader http://shp.net.pl/modules.php?name=obsluga_i_edycja_plikow_pdfJa spróbuje ściągnąć jeszcze raz bo przy rozpakowywaniu wyskakuje komunikat " nieoczekiwany koniec archiwum" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal1981 0 Napisano 8 Lutego 2009 witam! Mam pytanie, czy ktoś wie jaka może być przyczyna, że przestały działać hamulce na przednie koła w traktorze MF3635? Czy można je odpowietrzyć? Czy może to być pompa hamulcowa? Czym to może być spowodowane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sendar 0 Napisano 9 Lutego 2009 Polecam sklep internetowy http://czesci-rolnicze.freezoka.com/ asortyment dodany na stronie mają niewielki ale w rzeczywistości mają wszystko do Massey Fergusona. Szybko tanio i solidnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawelmf 0 Napisano 9 Lutego 2009 Panowie zwracam się z ogromną prośbą do osoby która posiada katalog lub ciagnik mf 6150 i mogła by mi podać numer seryjny turbiny bo ja muszę wymienić i okazało się żę w moim siedzi jakaś dziwna . niemożna odnaleźć takiej turbiny po tym numerze .Do regenelacji już się nienadaję . A za orginalbną chcą spore pieniądze . Zgóry wielkie dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miron 0 Napisano 9 Lutego 2009 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawelmf 0 Napisano 9 Lutego 2009 KOlego tak ale jaki ona ma numer bo niemogę dojść Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
soltys31 0 Napisano 9 Lutego 2009 Witam mam prośbę czy posiada ktoś opis kostek z przełącznika wielofunkcyjnego który znajduje się przy kierownicy??? Proszę o pomoc Z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jan222 0 Napisano 9 Lutego 2009 KOlego tak ale jaki ona ma numer bo niemogę dojść 1 - to nr kat turbiny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawelmf 0 Napisano 9 Lutego 2009 KOlego tak ale jaki ona ma numer bo niemogę dojść 1 - to nr kat turbinydzięki zapytam o tą turbine po tym numerze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bronekRB 0 Napisano 11 Lutego 2009 Witam.mam fegusona 3075 z Dynashift świetny ciągnik,kupiłem go 2 lata temu,jakiś już czas tak jakoś mi na jedynce troche zgrzytnie,musze troche dłuzej przytrzymać sprzęgło i normalnie sie włończy,na biegach pozołych jest ok,czy to wina jest synchronizatora?czy wymieniać wszystkie synchronizatory czy tylko jeden.Srzęgło wymieniłem rok temu bo ciągneło.Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bronekRB 0 Napisano 11 Lutego 2009 mam takie jeszcze jedno pytanie odnośnie czujnika od zapchania filtra hydraulicznego,czy można go zastąpić jakimś innym?Bo mój jest pęknięty i został tylko kawałek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RAFALW 0 Napisano 12 Lutego 2009 grupa biegów A B przełączana jest hydraulicznie przez przekładanie wajchy z prawej do lewej lub odwrotnie co powoduje otwieranie lub zamykanie zaworumyślalem nadtym żeby pżerobić to na przycisk taki jak od włańczania napendu oczywiście po doozeniu odpowiednich cześci . a nawet powiem wiecej widziałem taki egzemplaz chociaż niemiałem okazji go przetestowacprosze o wypowiedzi w tej kwestji to może byc ciekawy tematpozdrawiam wszystkich szczęśliwych posiadaczy MFów Idea ciekawa ,o ile pamiętam w tym sworzniu grupy A-B w deklu jest wycięcie które pozwala na zagłębienie się i otwarcie zaworu a po przesunięciu dzwigni wypchnięcie zaworu i zamknięcie(lub odwrotnie) ,wystarczyłoby chyba wykręcic zawór ,wyciągnąc spod niego ten grzybek ustalający położenie zaworu w to miejsce wkręcić elektrozawór -odpowiednio podłączyć napięcie i powinno zagrać ale moim zdaniem jest to przeróbka niebezpieczna dla skrzyni ponieważ gdyby doszło do niekontrolowanego załączenia elektrozaworu w czasie jazdy na A hydraulika przeżuciłaby na B (bądz odwrotnie ) i mógłby być niezły ambaras w skrzyni ,po to właśnie jest ten grzybek ustalający który umożliwia zmianę z A na B bądz z B na A tylko po przesunięciu wajchy świadomie (swego rodzaju zabezpieczenie) -chyba że ciągnikiem nie jężdziłby nikt postronny a ty byś o tym pamiętał -jeżeli opisałem coś nie tak prosze znawców tego forum o wypowiedz--pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RAFALW 0 Napisano 12 Lutego 2009 Witam.mam fegusona 3075 z Dynashift świetny ciągnik,kupiłem go 2 lata temu,jakiś już czas tak jakoś mi na jedynce troche zgrzytnie,musze troche dłuzej przytrzymać sprzęgło i normalnie sie włończy,na biegach pozołych jest ok,czy to wina jest synchronizatora?czy wymieniać wszystkie synchronizatory czy tylko jeden.Srzęgło wymieniłem rok temu bo ciągneło.Pozdrawiam. to z pewnością synchronizator a kwestia wymiany zależy od zasobnosci kasy(1 sztuka chyba 400zł) i chęci na prucie traktoru bo to troszkę zabawy jak już się nauczyłeś włączać bez zgrzytu to sobie daj luz( ale to tylko moje zdanie)-pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bronekRB 0 Napisano 13 Lutego 2009 Witam.mam fegusona 3075 z Dynashift świetny ciągnik,kupiłem go 2 lata temu,jakiś już czas tak jakoś mi na jedynce troche zgrzytnie,musze troche dłuzej przytrzymać sprzęgło i normalnie sie włończy,na biegach pozołych jest ok,czy to wina jest synchronizatora?czy wymieniać wszystkie synchronizatory czy tylko jeden.Srzęgło wymieniłem rok temu bo ciągneło.Pozdrawiam. to z pewnością synchronizator a kwestia wymiany zależy od zasobnosci kasy(1 sztuka chyba 400zł) i chęci na prucie traktoru bo to troszkę zabawy jak już się nauczyłeś włączać bez zgrzytu to sobie daj luz( ale to tylko moje zdanie)-pozdrawiam wielkie dzięiki,taka sie zastanawiałem czy wymienić ten synchronizator,jak dużo roboty i koszty duże to sie wstrzymam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gucio376 0 Napisano 13 Lutego 2009 Witam. Mam MF 3060 i następujący problem. Wymieniłem sprzęgło i niestety nie chcę mi wysprzęglać (cały czas miękki pedał sprzęgła) co może być przyczyną? Czy może być zapowietrzony układ hydrauliki sprzęgła? A jeśli tak to jak go odpowietrzyć? proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miron 0 Napisano 13 Lutego 2009 Witam. Mam MF 3060 i następujący problem. Wymieniłem sprzęgło i niestety nie chcę mi wysprzęglać (cały czas miękki pedał sprzęgła) co może być przyczyną? Czy może być zapowietrzony układ hydrauliki sprzęgła? A jeśli tak to jak go odpowietrzyć? proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszc_2007 0 Napisano 14 Lutego 2009 Witam mam taki problem wymieniłem olej w skrzyni w mf 3080 i po tej wymianie wspomaganie kierownicy dobrze nie działa , tzn. na wolnych obrotach nie można ukręcić kierownicą doppiero koł 1500 obr .min tak jakoś jak by przerywało , czym większe obr. tym lepiej działa, przed wymianą oleju było wszystko ok. , poza tym wszystko działa normalnie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszc_2007 0 Napisano 14 Lutego 2009 co może być tego przyczyną i jak to usuńąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciek1987 0 Napisano 14 Lutego 2009 może za gęsty olej. albo może się przypowietrzyło gdzieś. jak tak kierownica przeskakuje to tak jak by było zapowietrzone, mi tak przeskakiwało no ale ja to rozkręcałem układ kierowniczy i to było w innym ciągniku więc miało prawo się zapowietrzyć. a nie zaświeciła się żadna kontrolka od filtrów?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek1036 0 Napisano 14 Lutego 2009 Witam. Panowie mam pytanko ponieważ mój 3p zaczął dziwnie pracować na wyższych obrotach. Mechanik stwierdził że to wtryski i pompa. Wszystko zostało zrobione(uszkodzona była jedna końcówka wtrysku i pompa wymagała regulacji) ale jest jeszcze gorzej. Zaczął trudnniej palic i po odkręceniu rurki z 3 wtrysku nie ma zadnej reakcji ze strony silnika. Czy mógł przestawić rozrząd i stąd takie objawy??? Proszę o pomoc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach