Ulan 0 Napisano 8 Września 2006 Witam ! mam katalog części do:-większości modeli ciągników Massey Ferguson (np. całej serii 30 __ ,np. 3060,3080 itd.)- jak potrzebujesz-zapytaj a ja zobacze czy mam. (Są niestety po angielsku) Jestem w posiadaniu także instrukcji obsługi do ciagnika Ursus MF255 (w języku polskim) Jeśli ktoś chce jeśli komuś to pomoże itd, mój mail : Comp4ct@wp.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldac 0 Napisano 9 Września 2006 a umiesz to tak skopiować (sklonować), że będzie działać ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 0 Napisano 9 Września 2006 Tak umiem!! napisz jaki interesuje Cie model a ja sprawdze czy tam jest, czy sie włącza i czy wszystko jest ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wrda 0 Napisano 9 Września 2006 Witam Prosze o instrukcje dotyczaca dzialanie w.w. Fergusona. Najbardziej chodzi mi o "EHR"z gory wielkie dzieki!!!eho1@op.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
godles5 0 Napisano 9 Września 2006 Witajcie ponownie.Może ma ktoś schemat instalacji do mf z funkcją autotronic?-namiar: godles5@o2.pl /edit - Sob Wrz 9 23:10:49oczywiście instalacji elektrycznej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XT600 0 Napisano 10 Września 2006 Mam pytanko: MF 6190 (135KM) da radę obrotowej 5-ce ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaceknet8 0 Napisano 10 Września 2006 da rade 5tki grudziądzkie na pewno oile ma na pewno 135KM bo MF3630 idzie dobrze w nich;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gedii 0 Napisano 10 Września 2006 na jakiej ziemi nim pomykasz i z jaką prędkością?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaceknet8 0 Napisano 11 Września 2006 na 3/4klasie.....2jko szybko(zając)...jak trafi na margiel w ciężkie ziemi to pali tylko 25l (na komputerze pokazuje w danym momencie)..... .....a swoją drogą to wie ktoś co sie stanie po zmianie baterii w komputerze w MFie(ustawienia sie nipojebio?)???? nobo mi zgasł wyświetlacz tylko czasm PPPP sie pokazuje;/ ....pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mazur20gd 0 Napisano 12 Września 2006 czy ma ktoś instrukcje do mf 3635 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gedii 0 Napisano 12 Września 2006 na 3/4klasie.....2jko szybko(zając)...jak trafi na margiel w ciężkie ziemi to pali tylko 25l (na komputerze pokazuje w danym momencie)..... .....a swoją drogą to wie ktoś co sie stanie po zmianie baterii w komputerze w MFie(ustawienia sie nipojebio?)???? nobo mi zgasł wyświetlacz tylko czasm PPPP sie pokazuje;/ ....pozdrotak na chociaż w przybliżeniu ile na godzine?? a i jakie odkładnie masz w tej piątce?? 48cm zabierasz?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 13 Września 2006 hehe taa 35chyba jacek Ty nie kozacz tu zabardzo hehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 13 Września 2006 PS. Mówie wam chłopaki maszyna jak talala 5x50 pociśnie z Uni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaceknet8 0 Napisano 13 Września 2006 hehe taa 35chyba jacek Ty nie kozacz tu zabardzo hehechyba wiesz jak twój sąsiad ora?....noto niezaprzeczaj faktom... ...to nie zetorek co pijeeeee......i piiiiijjjeee a niema mocy:P:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 13 Września 2006 i po kozaku aniech mu... hehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sirmnemonic 0 Napisano 13 Września 2006 Interesuje mnie, czy ktoś z was mam może MF 6170 np. coś takiego: http://www.allegro.pl/item124650021_ciagnik_massey_ferguson_6180dynashift_ladowacz.html . Z jakim pługiem współpracuje, spalanie, najczęstsze awarie? Pozdrawiam /edit - Sro Wrz 13 23:38:44Chodziło mi oczywiście o 6180. Aha i czy według was 5200 mth to dużo jak na taki ciągnik?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaceknet8 0 Napisano 13 Września 2006 dostaw 1dynke z przodu do motogodzin i będziesz miał przebieg prawdziwy....tak mi koleś zresztą co to sprowadza powiedział...a tak wogóle to chyba niepatrzy sie na licznik tylko na komin (bo jak ma niebieski dym noto motor zajechany) ....no i na ramiona czy wychychłane i czy sie niepoci... oj w sumie to zależy w czym chodził sprzęt....ja juz niemam tego problemu bo stoi na podwórku 3630 i gitara....powodzenia w zakupie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kondziu.k 0 Napisano 21 Września 2006 Witam wszystkich. Kilka dni temu kupiłem mf 3125 i mam mały problem: wydaje mi sie ze przedni naped jest ciagle włączony(testowany przy drzewie) nawet jesli go wylacze i kontrolka zgasnie. Czy jest to normalne?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 21 Września 2006 napewno nie jest normalne, chyba że masz jakiś automat jak tył ślizga to przód załącza się Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldac 0 Napisano 21 Września 2006 Witam wszystkich. Kilka dni temu kupiłem mf 3125 i mam mały problem: wydaje mi sie ze przedni naped jest ciagle włączony(testowany przy drzewie) nawet jesli go wylacze i kontrolka zgasnie. Czy jest to normalne??a jak się zachowuje na drodze, na zakrętach, jeśli masz autotronic - to powinien sam rozłączaćprzypuszczalnie popsuł się bezpiecznik lub siada autotronic, alb ktoś zrobił obejście "żeby działało" do sprzedaży. kupiłeś go od handlarza? czy rolnika ?pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yool 0 Napisano 21 Września 2006 Możecie bardziej przybliżyć działanie funkcji Autotronic ?W MF 3060 po każdym odpaleniu przedni naped jest włączony i trzeba go wyłączać, czy tak powinno być ?Druga sprawa że gdy napęd jest rozłączony i tylnie koło zaczyna się grzebać to mam wrażenie jakby automatycznie załączała się blokada tylnego mostu, dobrze mi się wydaje czy to tylko moje odczucie ? Jeszcze to nie było dokładnie testowane w grząskim terenie kondziu.k sprawdź czy w pełnym skręcie przy spokojnej jeździe nie zrywa ci nawierzchni zarówno przy włączonym jak i wyłączonym przednim napędzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erdem 0 Napisano 21 Września 2006 U mnie w 3070 też po odpaleniu włączał sie napęd i jeszcze hamulec trzeba było nacisnąc. Tak samo gdy przedni napęd jest wyłączony po mocnym wciśnięciu hamulca automatycznie sam sie załańcza i hamuje na wszystkie koła. A co do blokady to załącza sie ja przyciskiem i nie powinna włączać sie sama. Ogólnie w tych modelach cała ta automatyka jest powalona i czasami nieźle trzeba sie napocić żeby wogóle nim jeździć. U mnie odłączył sie kiedyś jeden kabelek a działy sie cuda nie działał EHR światła same świeciły itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czars 0 Napisano 21 Września 2006 @kondziu.kSprawdź elekrozawór. Może cewka nie przekazuje impulsu lub elektrozawór sie podwiesił. U mnie w 3690 czasem sie to zdaża. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erdem 0 Napisano 21 Września 2006 umnie kiedyś też zacioł sie ten zawór i wymieniłem go na ten od hamulca WOM bo nowy tylko 3tyś. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kondziu.k 0 Napisano 22 Września 2006 a jak się zachowuje na drodze, na zakrętachwydaje mi sie że lżej jesli lampka sie nie pali(tak jak to powinno byc) oraz na wlaczonym szybciej hamuje (na asfalcie) kupiłeś go od handlarza? czy rolnika ?od handlarza, sprowadzony z Francjinie wiem czy to istotne ale naped mozna "wylaczyc" dopiero po przejechaniu kilkunastu metrów.dzieki za odpowiedzipozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach