Peron 0 Napisano 6 Lutego 2010 A ja mam BP terrac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peron 0 Napisano 6 Lutego 2010 Panowie, a jak Wam zapalały maszyny w ten mroz - 30? Ja musze przyznac, że mój MF 6180 odpalał od strzału bez pogrzewania nawet. Cieszy mnie to niezmiernie, bo to moj pierwszy ciągnik, o który nie muszę sie martwić, że nie zapali. Mam też MTZ. Żeby go odpalic, to trzeba cuda dzialać w taki mróz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miron 0 Napisano 6 Lutego 2010 Jaki powinien byc akumlator w mf 3080???orginalnie są dwa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miron 0 Napisano 6 Lutego 2010 Witam.W moim Mf-ie 3070 po tych -30stopniowych mrozach pedal sprzegla byl bardzo miekki i na poczatku po odpaleniu nie wchodzily biegi ale po chwili gdy dalem gazu i pare razy je nacisnalem to pedal stal sie normalny i bylo ok.Powie mi ktos czemu tak sie stalo i czemu teraz sprzeglo jest miekkie przed kazdym odpaleniem kiedy postoi pare godzin?Z gory dzieki za pomoc:)zapewne zapowietrzone Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arkadi12 0 Napisano 6 Lutego 2010 Witam! Mam problem z rewersem w MF 6110. Mam takie pytanie czy w tych modelach znajduje się jakaś kostka, nie wiem zawór albo coś podobnego która odpowiada za rewers? Problem polega na tym że nie chce na postoju zaskoczyć mi do tyłu, a jeżeli rusze to przodu i ciagnik się toczy to zaskoczy wiesz może co może być przyczyną? Z góry dzięki za odpowiedz! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mick017 0 Napisano 6 Lutego 2010 jak zapowietrzone to jak je odpowietrzyc? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris01 0 Napisano 6 Lutego 2010 pod kabino masz taki odpowietrznik takie coś wystaje z śrócikiem w środkutam to chyba wciskaj aż zacznie tryskać ,ja tego nierobiłe dokładnie niewiem.Na przyszłość odrazu nie gazuj niech pochodz,bo będzie tak jak umnie śćieło klin na pompie a to trochę rozbierania jest olej musi trochę się wymieszać a teraz mrozy więc wiesz jaki gęsty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris01 0 Napisano 6 Lutego 2010 a jest to z prawej strony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 6 Lutego 2010 Jaki powinien byc akumlator w mf 3080???Witam.Według tego katalogu powinien mieć 12V/70 amperogodzin(typ.072E)(str.11 typ aku.,str.56 mod.ciąg.) http://issuu.com/vapormatic/docs/vapormatic_batteries/3?mode=embed&documentId=090223085056-559e5029076246d4be5ed8d01b318494&layout=white Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mały 85 0 Napisano 6 Lutego 2010 Fabrycznie są 2 akumulatory 12 V 70 amperogodzin, połołączone równolegle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 6 Lutego 2010 Zgadza się.Układ akumulatorów jest rozrysowany na str.13 tego katalogu(TERMINAL LAYOUT). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mały 85 0 Napisano 6 Lutego 2010 Ale wydaje mi sie ze taniej by wyszło założyć 1 akumulator taki od 140A nawet do 170A np: od kombajnu bizon, większy prąd = większa moc rozruchu, szybciej kręci a alternator w tym ciągniku spokojnie da rade ladować taki akumulator Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bronekRB 0 Napisano 7 Lutego 2010 Ja założyłem rok temu od bizona akumulator do swojego MF3075, spokojnie sie mieści, i pali bez problemów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nehco 0 Napisano 7 Lutego 2010 Ja do swojego 3115 włożyłem 12V 180 Ah i jest ok ( ledwo się zmieścił i większy gabarytem już nie wejdzie) Mam jeszcze pytanie, czy nadspawywane wodzików od zmiany biegówi to doba metoda, czy lepiej założyć nowe? Ile wytrzymują takie nadspawywane ? Tam na nich jest taka jakby otulina na końcu widełek, czy można ją czymś zastępować , regenerować ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miron 0 Napisano 7 Lutego 2010 Ja do swojego 3115 włożyłem 12V 180 Ah i jest ok ( ledwo się zmieścił i większy gabarytem już nie wejdzie) Mam jeszcze pytanie, czy nadspawywane wodzików od zmiany biegówi to doba metoda, czy lepiej założyć nowe? Ile wytrzymują takie nadspawywane ? Tam na nich jest taka jakby otulina na końcu widełek, czy można ją czymś zastępować , regenerować ?chodzi ci o wodziki czy widełki z wodzikami nic sie nie robi a widełki mozna naspawać to niezła metoda i tansza bo nowe troche kosztuja a ta otulina jak piszesz jest tylko aby wygłuszyć prace kupując nowe juz tego niema niewiem dlaczego od tedo odeszli Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rasel_1 0 Napisano 8 Lutego 2010 Witam wszystkich co sądzicie o ciągniku massey ferguson 2620?? Ma może ktoś taki model?? Jeżeli tak to prosił bym o jakieś inf. o tym modelu. Np. czy bardzo awaryjny, a jak tak to co się najczęściej psuje itp. Z góry dziękuję za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
john1 0 Napisano 9 Lutego 2010 do krisa1 witam moozesz mi powiedzic jak zlozyles ten ciagnik to odpowietrzales to hudraulike czy nie podzeba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris01 0 Napisano 9 Lutego 2010 do johna kris;suchaj niezozyem do kupy bo zachorowaem.Hamylec zożyemi to wszystko narazie.Ty chyba też miaeś hamulec robić tak?Mam pytanie w związku z tym;czy jak wożyeś tarczki to mocno spasowane z tym caym ustrojstwem ,czy tarczki mają jakiś luz między tymi metalowymi powierzchniami? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
john1 0 Napisano 9 Lutego 2010 jeszcze nie skladalem bo zla tarczke zamowili dopiero bede skladal w srode i moze dobrze bo w czoraj czyscilem ten dekel z pompo i cieszko pompa chodzila rozebralem i jeden tryb poszedl i wszystko mi porysowal i musze nowo zalozyc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matimatima 0 Napisano 9 Lutego 2010 Witam. Od razu mówię że jak dotad nic nie pisałem a dzielnie śledziłem temat o mf-ach gdyż sam jestem jednym z posiadaczy. mam mf 3070 no i kilka pytan co tj idzie wiosna i przydało by się zrobic to i owo. proszę sie nie śmiać tylko w miare możliwosći pomóc mi i odpowiedzieć na poniższe pytania:1. mam drobny problem z hamulcami tj w jednym z tylnich kól łapią naprawde kiepsko a w drugim tak średnio-jak odpowietrzyć?-czy ma na to wpływ temperatura oleju?-dodam ze latem było lepiej-choc nieznacznie2.to niby drobnostka ale mnie głęboko nurtuje-jak mam włączony przedni napęd to nie świeci mi się od niego kontrolka-a jak wyłączony to wręcz przeciwnie-co mam zrobic?3. nie mam do niego zadnego katalogu ani też instrukcji wiec wyda sie głupie ale wciąż nadal nie wiem do czego jest jeden z przycisków pod kierownicą-sa tam awaryjne światła tylnie i przednie (tj reflektory) kogut i tajemniczy przycisk z rysunkami podobnymi do tych obok kluczka-co to jest?4. już jak go kupiłem nie działał mi klakson-dojścia przewodów zdaja sie nienaruszone, bezpieczniki raczej tez ale jeśli mozna to bardzo proszę by ktoś podał ich schemat-który od czego. na koniec dodam ze maszynka z 87 roczku. mam ją juz bez jakiś 3 tygodni cały roczek. spisuje się naprawde nieżle. wymieniłem oleje i cyka choc trochę mam problemy z odpalaniem na mrozie-ale to akurat wiem ze wina akumulatora.pozatym dałem za niego 29000 więc myśle że nie pzrepłaciłem skoro był z kompletem obciażników, w maire nieściuchany i miły dla oka. pozdrawiam wszystkich posiadaczy i z góry dziękuje za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
john1 0 Napisano 10 Lutego 2010 witam moglby ktos mi powiedzic czy jak pompe sie wymienia od hydrauliki mf3060 to pozniej trzeba odpowietrzyc hydraulike Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawlo36 0 Napisano 10 Lutego 2010 witam moglby ktos mi powiedzic czy jak pompe sie wymienia od hydrauliki mf3060 to pozniej trzeba odpowietrzyc hydraulike nie koniecznie musli sie zapowietrzyc ale lepiej jest odpowietrzyć dla pewnosci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
john1 0 Napisano 10 Lutego 2010 a moglbys napisac jak ja odpowietrza z gory dziekuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nehco 0 Napisano 10 Lutego 2010 panowie ratunkupotrzebuję części do wysprzęglika do mf 3115 ( uszczelniaczy + nakrętki zabezpieczającej tłok wysprzęglika) ma ktoś jakiś pomysł jak to tanio załatwić , korbanek ma chorendalne ceny za to !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nehco 0 Napisano 10 Lutego 2010 panowie ratunkupotrzebuję części do wysprzęglika do mf 3115 ( uszczelniaczy + nakrętki zabezpieczającej tłok wysprzęglika) ma ktoś jakiś pomysł jak to tanio załatwić , korbanek ma chorendalne ceny za to !!!może można zamiast tych uszczelniaczy oringi pozakładać - praktykował to ktoś ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach