john1 0 Napisano 9 Września 2010 witam do pawlo36 ale jak poodłanczałem te przewody z owijarki z gniazd to tez nie chce podnosic nie wiem co jest juz grane prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erdem 0 Napisano 9 Września 2010 moze miałeś gdzieś wycieki przy owijarce i teraz masz za mały stan oleju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
john1 0 Napisano 9 Września 2010 stan oleju jest dobry dzis rano jak rospalilem to nawet lzej sie kreciło kierownico ale nie na długo jak olej sie rozgrzał to znów cieszko ale podnosnik nawet nie drgnoł wspomaganie to zaczeło tak cieszko chodzic jak nowo pompe załozyłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawlo36 0 Napisano 9 Września 2010 może wina leży po stronie elektryki, kontrolki pokazuja czy masz w dół czy w góre?może tylny rozdzielacz sie zaciął-odkręć z lewej str rozdzielacza te dwa węże i zobacz do którego węża leci olej-jak do grubego to zle bo to przelew-odpływ a jak do cienkiego to dobrze bo nim olej idzie na rozdzielacz podnośnika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krystiam114 0 Napisano 9 Września 2010 Mam problem z mf 3080 . Gdy kosilem trawe i skrecalem nagle zapalila sie kontrolka(zebatka ze strzalkami). Przy skrecie wysiadlo wspomaganie, podnosnik, polbiegi i tur. Co moze byc przyczyna??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
john1 0 Napisano 9 Września 2010 kontrolki wskazuja dobrze dół góra a np bedzie lecial olej w ten gróby to trzeba bedzie rozkrecac rozdzielac ten z tyłu tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawlo36 0 Napisano 9 Września 2010 kontrolki wskazuja dobrze dół góra a np bedzie lecial olej w ten gróby to trzeba bedzie rozkrecac rozdzielac ten z tyłu tak? no jak w ten grubszy to tak jak mówisz bedzie coś zablokowane, oczywiście zakładamy ze masz wszystkie sekcje teraz na zero Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawlo36 0 Napisano 9 Września 2010 Mam problem z mf 3080 . Gdy kosilem trawe i skrecalem nagle zapalila sie kontrolka(zebatka ze strzalkami). Przy skrecie wysiadlo wspomaganie, podnosnik, polbiegi i tur. Co moze byc przyczyna??? jest to kontrolka od cisniania w skrzyniprzy skręcie pompa mogła chwycić powietrze jak był ostry skręt a miałeś mało oleju ale pózniej powinno być ok no chyba że tym zbiegiem okoliczności padła ci pompa skoro pózniej juz nic nie było (o tym w sumie nie napisałeś czy to tylko było chwilowo czy juz tak zostało ale napisałem na wszelki wypadek) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krystiam114 0 Napisano 10 Września 2010 nic teraz nie dziala ani wspomaganie, tur i podnosnik a kontrolka przy kazdym zapaleniu ciagnika sie zapala a potem gasnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris01 0 Napisano 10 Września 2010 witamu mnie podobnie było(jeszcze sprzęgło nie działało,a kontrolka paliła cały czas)był klin na pompie śćięty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawlo36 0 Napisano 10 Września 2010 no właśnie o tym klinie miałem tez napisać lu poluźnienie nakrętki trzymającej tryb ale jak po chwili kontrolka gasnie a dalej nic nie ma to ciekawe bo wygląda na to ze ciśnienie jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krystiam114 0 Napisano 10 Września 2010 Okazalo sie ze walek napedu pompy olejowej jest sciety. Kto wie ile kosztuje i gdzie mozna kupic??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buli1979 0 Napisano 10 Września 2010 hej, co do stukania w silniku w 675 to czy na wolnych obrotach słychać głośniej a jak sie da gazu to brzęczenie zanika? Przyczyną może być luz na pośrednim kole rozrządu albo luz na panewkach wyważników w misce olejowej przy pompie olejowej, wtedy tak dziwnie jarmoli i stuka na wolnych obrotach, pali około 4,5L na moto godzine, do 6L w ciężkiej pracy, bez turba oczywiście. po dodaniu gazu brzeczenia zanika. na wyzszych obrotach nic nie słychac. silnik rowno pracuje Raczej obstawiał bym koło rozrządu najbardziej słychać gdy stoi się z przodu ciągnika, na wolnych obrotach na wysokich cichnie. Generalnie hałas ten przypomina dźwięk pracy jakiejś przekładni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krystiam114 0 Napisano 11 Września 2010 Kto wie le kosztuje walek napedu pompy olejowej do mf 3080??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawlo36 0 Napisano 11 Września 2010 szukaj może na allegro, jest paru takich co maja części uzywane do tego bo o korbankach to nie musze chyba pisać:P a wogole to skąd jesteś mniej wiecej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krystiam114 0 Napisano 11 Września 2010 okolice słupska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krystiam114 0 Napisano 11 Września 2010 prosze o pomoc jak ktos ma katalog do mf 3080 niech sprawdzi kod/symbol walka ktory napedza pompe olejowa prosze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dabaz 0 Napisano 11 Września 2010 Witam. Panowie działa Wam strona Korbanków? Bo mi od miesiąca nie działa i już mi się dziwne wydaje żeby tak długo mieli awarię. Wyświetla mi się tylko:Not Acceptable An appropriate representation of the requested resource / could not be found on this server. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 11 Września 2010 Witam.Ta strona się otwiera http://dostep.korbanek.pl/go.php?page=shop&site=login Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris01 0 Napisano 12 Września 2010 witam,nio widzicie jak dobrze zrozumiałem pompa nie działała a kontrolka niby ok. krystjam114 masz tu taki numer do sklepu SUCHOWOLA co prawda daleko od ciebie ale zapytać możesz,a jak będzie pasować to kurierem weżmiesz tam do mf raczej wszystko 857124520,tak nawet dla własnej wiedzy. miłej niedzieli wszystkim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marszewo 0 Napisano 12 Września 2010 W moim MF 6170 MAM PROBLEM z rewersem co któryś raz zgrzytnie,czy ten synchronizator to poważna naprawa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
john1 0 Napisano 13 Września 2010 witam sprawdzalem te weze októrych mowiłes i jest dobrze w ten cienki idzie olej prad dochodzi a podnosnik nawet nie drgnoł prosze opomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal88 0 Napisano 13 Września 2010 Witam, w moim ciągniku wyniknął ostatnio taki problem. Podczas orki pług nie chciał wejść głębiej w ziemie, wygląda to tak jakby podnośnik nie chciał niżej opuścić mimo, że to największe pokrętło na panelu jest na najniższej pozycji. Po odpięciu pługa zauważyłem ze przy opuszczaniu siłowniki pokonują ostatnie 10-20 cm bardzo szybko jakby opuszczane były tylko masą podnośnika. Tak chyba nie powinno być ponieważ podnośnik powinien opuszczać z regularną prędkością a tu jest inaczej. Co należy z tym zrobić? Proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawlo36 0 Napisano 13 Września 2010 witam sprawdzalem te weze októrych mowiłes i jest dobrze w ten cienki idzie olej prad dochodzi a podnosnik nawet nie drgnoł prosze opomoc jak olej idzi, prąd dochodzi to tylko zostaje sam rozdzielacz lub elektrozawory na nim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 14 Września 2010 Witam.rafal88 twój problem nie wynikał czasami z niewłaściwego ustawienia pługa?Być może górny łącznik TUZ był za mało skręcony i nie pozwalał pługowi się zagłębić?Odnośnie tego pokrętła to niech się wypowiedzą właściciele MF. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach