marek mf 0 Napisano 4 Stycznia 2011 pitur tel. masz na pw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marek mf 0 Napisano 4 Stycznia 2011 franad86 jakim olejem zalałeś skrzynie jakiej firmy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotru$ 0 Napisano 5 Stycznia 2011 witam Panowie co mozecie mi powiedziec o mf 3060? ogolnie wady i zalety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil2451 0 Napisano 5 Stycznia 2011 franad86 jakim olejem zalałeś skrzynie jakiej firmy ja słyszałem że do skrzym w mf jest olej fuchs'a i takim tez zalałem swoją Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiekkk 0 Napisano 5 Stycznia 2011 WITAM WSZYSTKICH SZCZĘSLIWYCH POSIADACZY MF 3080 PRZYMIERZAM SIE DO KUPNA MF 3080 ROCZNIK 92. MOZE KTOS Z WAS ZNA WADY TEGO TYPU MASZYNY. BARDZO MI ZALEŻY NA OPINII. MACIE MOŻE KONTAKT Z OSOBA KTÓRA ŚCIAGA MASZYNY Z ZAGRANICY LUB MA NA STANIE ŚCIĄGNIETE CIEKAWE OKAZY CIĄGNIKÓW POW 100KM DO 115KM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koksiarz1990mf 0 Napisano 5 Stycznia 2011 Witam gdzie jest pompa hydrauliczna w mf 3085. DO grzesiekkk ja mam mf 3085 już prawie 2 lata i na razie jedynie co mi się stało to wałek odbioru mocy mi się dwa razy złamał to pospawałem i jest dobrze, i jeszcze mi się przedni napęd rozwalił. a po za tym to jak będziesz kupował to spójrz czy jest przełączanie WOM na 1000 obr. i czy ma swiece żarową, mój ciężko zimą zapala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawlo36 0 Napisano 5 Stycznia 2011 pompe masz pod pokrywą na której jest przykręcony duży filtr hydrauliki koło prawej zwolnicya swiece jest w standardzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koksiarz1990mf 0 Napisano 6 Stycznia 2011 pompe masz pod pokrywą na której jest przykręcony duży filtr hydrauliki koło prawej zwolnicya swiece jest w standardziedzięki pawlo36. Tak się składa że ja akurat nie mam świec. A jeżeli są to powiedz gdzie jest kontrolka od tych świec w ciągniku najlepiej jakbyś wstawił zdjęcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil2451 0 Napisano 6 Stycznia 2011 pompe masz pod pokrywą na której jest przykręcony duży filtr hydrauliki koło prawej zwolnicya swiece jest w standardziedzięki pawlo36. Tak się składa że ja akurat nie mam świec. A jeżeli są to powiedz gdzie jest kontrolka od tych świec w ciągniku najlepiej jakbyś wstawił zdjęcie Świeca żarowa jest w standardziie w każdym mf-ie nawet w 235, 255 jest ona w kolektorze ; ) a kontrolek żadnych (chyba) nie ma bo u mnie sie zadna nie swiecie ; ) jak sie myle z tymi kontrolkami to niech mnie ktos poprawi ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawlo36 0 Napisano 6 Stycznia 2011 pompe masz pod pokrywą na której jest przykręcony duży filtr hydrauliki koło prawej zwolnicya swiece jest w standardziedzięki pawlo36. Tak się składa że ja akurat nie mam świec. A jeżeli są to powiedz gdzie jest kontrolka od tych świec w ciągniku najlepiej jakbyś wstawił zdjęcie kontrolki od swiecy nie ma a swieca jest w kolektorze ssącym na początku niego wkręcona od przodu (widać ja newet bez sciągania osłon) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
franad86 0 Napisano 6 Stycznia 2011 jezeli chodzi o oleje to kazdy poleca i stosuje inny. ogolnie rzecz ujmujac oleje fuchs'a są olejami ogolnie rekomendowanymi przez danego producenta sprzedu do swoich maszyn ale to nie firma jest tak naprawde wazna, bo przeciez chodzi o to zeby dany olej spełniał wymagania jakie dany producent okreslil tj. lepkosci, gestosci itp. ja juz od kilku lat zalewam swojego mf Orlen'owskim agro utto(320 zł za 20 l.) i wszystko dzila bez zarzutów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawlo36 0 Napisano 6 Stycznia 2011 dokładnie tak jak mowisz ja mam z orlenu agro STOUa np fuchs ma te same parametry co castrol agri a jest duzo droższy bo firma robi swojena opakowaniu jest jasno napisana specyfikacja jakie marki spełnia dany olej i mając np instrukcje obsługi pisze jaka specyfikacja musi być np do większości MF-ów M1139, M1144,M1143, M1135, M1145 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marszewo 0 Napisano 6 Stycznia 2011 W MF 6170 jest płomieniowa w kolektorze tzn.ma doprowadzony przewód z ON ,JA PODGRZEWAM OK1 MIN.i odpalam.Ciekawe masseye są w Skórowie k.Potęgowa k. Słupska.Masseye do 115KM mają silniki PERKINSA ,one niedużo palą,nawet sześcio cylindrowe.Większe modele to są już ciągniki ciężkie i mają silniki SISU.Te mniejsze ważą do 5T.Ale dobrze sobie radzą, są dobrze wykonane, dużo elektryki ,ale jak dobrze sprawdzisz po rozgrzaniu oleju w skrzyni ,że wszystko działa to będziesz zadowolony.Za ok40-60 tyś. można kupić naprawdę dobrą maszynę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawlo36 0 Napisano 6 Stycznia 2011 wszystkie tych popularnych serii MF-ów o których tu piszemy mają świece płomieniowąz ta minutą to chyba troche przesadzasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marek mf 0 Napisano 6 Stycznia 2011 witka ja mam 6140 i w moim jest świeca montowana seryjnie tak jak w każdym kontrolki niema tylko przy załączaniu świecy wszystkie inne kontrolki świecące przygasają lekko, i tylko po tym można rozpoznać działającą świece a rozgrzewam ok 20 sek. i odpalam bez problemu ,oczywiście baterie muszą być sprawne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koksiarz1990mf 0 Napisano 8 Stycznia 2011 Koledzy u mnie musi nie być świec bo przekręciłem kontrolkę czekałem ponad minutę i tak nie chciał zapalić. A gdy się rozgrzeje to pali na dotyk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gustlik 0 Napisano 8 Stycznia 2011 Mój ma świece grzeją a i tak nie pali więc nie powiedziane ze nie maż świecy (bo prawdopodobnie jedna płomieniowa jest) a jak ciepło to zapali zaraz;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawlo36 0 Napisano 8 Stycznia 2011 Koledzy u mnie musi nie być świec bo przekręciłem kontrolkę czekałem ponad minutę i tak nie chciał zapalić. A gdy się rozgrzeje to pali na dotyk. jak masz serie 3xxx to daje głowe ze masz świecedokładnie sprawdziłeś kolektor ssący?? może poprostu nie dziala albo nie wystarcza juz na dany stan silnika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
3mariusz333 0 Napisano 8 Stycznia 2011 Koledzy wiecie może co znajduje się w tym miejscu zaznaczonym. Mam zamiar kupić ten ciągnik (model MF 3060). Miedzy tym a skrzynia jest połączenie rurka. i jest tam taka śruba jak by do regulacji czegoś taka duża. (podobna jak do spustu oleju.) i właśnie kolo tej sruby wycieka olej. Gdy ciągnik jest na większych obrotach wyciek się zwiększa. Proszę o szybka pomoc. Pozdrawiam http://picasaweb.google.com/102766419837745108657/MF?feat=directlink Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gustlik 0 Napisano 8 Stycznia 2011 Siłownik biegów A-B tam uszczelniacze są;) (co do zaznaczonego na zdjęciu) o ile dobrze myślę ze to to maż zaznaczone:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grubero 0 Napisano 8 Stycznia 2011 Czy ktoś może mi przesłać jakąś instrukcje elektryki i hydrauliki do mojego 3060 bo chyba mnie szlak trafi z tym ciśnieniem i czy ktoś wie gdzie sprawdza się je PROSZE I POZDRAWIAM!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grubero 0 Napisano 8 Stycznia 2011 Czy ktoś może mi przesłać jakąś instrukcje elektryki i hydrauliki do mojego 3060 bo chyba mnie szlak trafi z tym ciśnieniem i czy ktoś wie gdzie sprawdza się je PROSZE I POZDRAWIAM!!!!!! mój adres to b1sam@interia.pl DZIĘKI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grubero 0 Napisano 8 Stycznia 2011 Hej, możesz mi wysłać na mejla ten schemat EHR do seri 30, mam taki sprzęt to i schemat się pewnie kiedyś przyda, z góry dziekuje, maly505@interia.eu Ja też bym prosił o taki schemat na adres b1sam@interia.pl DZIĘKI !!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldac 0 Napisano 9 Stycznia 2011 Posiadam do odsprzedania polską instrukcję obsługi do Massey Ferguson serii 3000a także instrukcje do John Deere i Fendt po polskuinstrukcję napraw do MF serii 6100 -z schematami elektrycznymi EHR autotonic datatronic itp - niemiecki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gustlik 0 Napisano 9 Stycznia 2011 Jak ktoś chce instrukcje do mf serii 3000 albo 3600 to pisać (polska i za darmo mogę podesłać) a do postu niżej sprzedawanie nie swojej pracy skopiowanej (instrukcji np) jest nielegalne z tego co mi wiadomo;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach