mirro 0 Napisano 6 Listopada 2011 Teoretycznie można to wydłubać ale będą problemy z prawidlowym założeniem nowego , spadnie sprężynka albo podwinie się warga. Za tuleją która pracuje w uszczelniaczu jest jeszcze oring usczelniający między tuleją a łożyskiem a wszystko dociska nakrętka na wałku. Przyczyną wycieku może być również nieprawidłowe napięcie łożysk wałka, przez ich naturalne zużycie, przez co pojawia się luz boczny na wałku.Zbyt mocne napięcie łożysk może skończyć się grzaniem mostu i szybszym zużyciem łożysk. Przecinaki i młotki na bok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koczko 0 Napisano 6 Listopada 2011 Gdzie jest wlew oleju w przednim napędzie mf3080e? Wiem gdzie to zlać, ale nie jestem w stanie zlokalizować wlewu^^ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eco-rol 0 Napisano 7 Listopada 2011 Nie wiem jak w 30xx ale w moim 6150 jest po lewej, wew. części przedniego most w połowie odległości pomiędzy zwrotnicami i dyferencjałem. Czyli jak stoję przy filtrze paliwa i patrzę na ramię mostu to widzę śrubę wkręconą do mostu. Ale to pewnie zależy też od typu (producenta) przodka.Zator? Który to Zator? Bo mam jeden blisko mojej miejscowości! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawlo36 0 Napisano 7 Listopada 2011 wlewa sie korkiem kontrolnym tyle a nie więcej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gustlik 0 Napisano 7 Listopada 2011 Ja bym jednak radził wyjąc ten most;) ps. wyjmowałem go 4x i wcale tam nic strasznego nie ma;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eco-rol 0 Napisano 8 Listopada 2011 Gustlik jak Ty 4 x to ja Cię na wiosnę zaraz po dopłatach rezerwuję na 2 dni. Zastanów się tylko do tego czasu ile zł za h (ha,ha) bierzesz (: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marek mf 0 Napisano 8 Listopada 2011 Ja bym jednak radził wyjąc ten most;) ps. wyjmowałem go 4x i wcale tam nic strasznego nie ma;) ale powiedz jak sobie poradziłeś ze sworzniami na zwrotnicach??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawlo36 0 Napisano 9 Listopada 2011 to nie jest takie trudnerobisz sciągacz w kształcie u z grubej blachy, na górze otwór ok 18 mmbierzesz dwie śruby (jedna która sie wkręci w sworzeń a druga z drobnym gwintem aby lżej sie kręciło) zespawujesz je razem i wkręcasz jeden koniec w sworzeń a drugi ci wystaje ponad ściągacz, zakładasz nakrętkę i kręcisz a sworzeń wychodzi, przynajmniej powinien wychodzić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gustlik 0 Napisano 9 Listopada 2011 Pierwszy raz to płaskownik gruby! z 3 dziurami jedna na środku 2 po bokach nakrętki pod te z boków i środkową wkręciłem;) A tymi na bokach szpanowałem i brecha wielki młot:P koło krzyżaka wkładasz i walisz xD i ci powiem ze chyba to ktoś przykleił u mnie;) bo jak potem rozbierałem to juz tylko tym płaskownikiem wyciągałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawlo36 0 Napisano 9 Listopada 2011 to ja nie musiałem używać zadnego młota, wystarczyło lekko popukać i po trochu dokręcać nakrętke u góryszło elegancko, już kilka razy to robiłem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eco-rol 0 Napisano 9 Listopada 2011 I właśnie o to chodzi. Ktoś kto to już wcześniej robił wie jak lub gdzie przyp.....ć tzn. "nakrętkę dokrecać u góry, szło elegancko" lub "... płaskownik gruby z 3 dziurami jedna w środku.." A co to ? XX wiek, aparaty fotograficzne na klisze żelowe macie!? Żaden fotki nie zrobił? Może chociaż jaką kreskówkę ktoś wstawi! Oczywiście pozdrawiam i dzięki za tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marek mf 0 Napisano 10 Listopada 2011 no właśnie eko-rol ma racje aparaty w reke robić foty i pokazać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawlo36 0 Napisano 10 Listopada 2011 nie ma problemu, podawać adresy i wysyłam zdjęcie "ściągacza", lub adres jakiejś str na którą moge wstawić zdjęcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eco-rol 0 Napisano 10 Listopada 2011 no to dawaj-cie: jan.gardas@interia.pl Oczywiście całkiem w wolnej chwili, bo z tym wałkiem to ja osobiście dopiero po Nowym Roku. Dzięki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawlo36 0 Napisano 11 Listopada 2011 ode mnie tylko bedzie zdjęcie tego ściągacza do wyciągania sworzni w zwrotnicach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gustlik 0 Napisano 13 Listopada 2011 Niebieskie - ten płaskownikWkręcasz szara śrubę (musi być cała nagwintowana)I potem podkładasz coś pomiędzy obudowę a ten "płaskownik" i trzymając śrubę kręcisz tą czerwona nakrętką - sworzeń wychodzi;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gustlik 0 Napisano 13 Listopada 2011 A... Śruba musi być wkręcona w sforzeń ile wejdzie bo inaczej można wyrwać z niego gwint;) I narysowane na szybko ale chyba zrozumiecie o co chodzi;) Jeszcze gdzieś mam wyrysowana nakrętkę skrzyni biegów jak zrobić wyrysowane;) ale nie mogę znaleźć;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawlo36 0 Napisano 13 Listopada 2011 no to ja juz nie musze wysyłać troche inny ale ta sama zasada no i tu masz racje płaskownik musi być konkret:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eco-rol 0 Napisano 13 Listopada 2011 Gustlik ! Dzięki za tyle, ale czy się nie obrazicie (Ty i Pawlo ) jak zapytam o rozmiar (rozmiary) tego ściagacza? Tylko nie odpisujcie, że "średnioeuropejski" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czeczeno3065 0 Napisano 14 Listopada 2011 witam moge tutaj o cos zapytac?? posiadam mf 3065 z turem i ostatnio zaczela swiecic kontorlka tas obok tej w kuleczku http://imageshack.us/photo/my-images/718/kontrolkamf3060.jpg/ podobno jest to kontolka od zapachania filtrA hydrauliki MAM ZAMIAR WYMIENIC ALE NIEWIEM JAKI OLEJ I KTORE FILTRY WYMIENIC UKLADY KIEROWNICZEWGO TEZ MUSZE? I GDZIE SIE OLEJ SPUSZCZA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawlo36 0 Napisano 14 Listopada 2011 jesli wymienisz olej i filtr główny a masz jeszcze drugi filtr (nie wszystkie go maja) to wypada go także zmienic bo to juz sa grosze jak wymieniasz olej i tamten filtrlorki masz pod skrzynią i pod mostemswieci na zimnym czy na gorącym ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czeczeno3065 0 Napisano 14 Listopada 2011 swieci na cieplym i zimnym to spuszcza sie takze z mostu przedniego? OMGile oleju sie tam wlewa i jakima ktos fotki gdzie sie spusza olej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawlo36 0 Napisano 14 Listopada 2011 most miałem na myśli tylny!!!z przednim jest inna bajka i inny olejco do ilosci to dokładnie nia pamietam ale miedzy 50 a 60lco do rodzaju to zależy jaką kwote chcesz na to przeznaczyc bo minimum to ok 10zł/lolei jest duzo, wazne zeby mialy specyfikacje na fergusonado tego ciągnika spokojnie mozesz nalać UTTO-dobry w przystępnej cenie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czeczeno3065 0 Napisano 14 Listopada 2011 a czy olej z hydrauliki krazy po skrzyni? mozliwe ze przez to ze raz dolalem jakis zly olej moglem niemiec biegow raz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czeczeno3065 0 Napisano 14 Listopada 2011 http://szumi123.wrzuta.pl/obraz/aTypVZTw3XR/kontrolka_mf zaswiecila mi ta kontrolka i nie bylo biegow a swieci caly czas obok tej w kolku . a tak wogule wie ktos do czego sluza wszytskie kontrolki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach