miron 0 Napisano 3 Stycznia 2007 pablosum;jak miał16x16 i pół biegi to mia łrazem 32 ; słuchaj 16 biegów żeby przeżucic to rzeba ręka za wajche ciągac a półbiegi włącza sie elektronicznie wciskając guzik zboku na poanelu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablosum 0 Napisano 3 Stycznia 2007 MIRON ZERKNIJ NA TO http://www.allegro.pl/item150744871_massey_ferguson_3060_1994r_ladowacz_czolowy.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablosum 0 Napisano 3 Stycznia 2007 JEŹDZIŁEM TYM I PRZYCISK MIAŁ PRZY GAŁCE Z BIEGAMI PRZYCISKAŁO SIĘ KCIUKIEM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablosum 0 Napisano 3 Stycznia 2007 MIRON A TEN MF CO OGLĄDAŁEŚ TO WART TEJ KASY I CZY KOLEŚ CHCIAŁ COŚ OPUŚCIĆ WSZYSTKO W NIM CHADZAŁO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yool 0 Napisano 3 Stycznia 2007 Ok, 3060 autotronic ma 4 podstawowe biegi pus zółw i zając w jednej dźwigni obok fotela, w drugiej dźwigni ma tylko przód tył, do tego dochodzą półbiegi w guziku na prawym błotniku. czyli biegów jest 4 (podstawowe) x 2 (żółw, zając) x 2 (półbiegi) = 16 z tym że jest to wersja autotronic i nie powinno byc tam 32 wszystkich biegów (licząc z półbiegami) ? Czy u was przełanczając z żółwia na zająca lub na odwrót wystarczy tylko pociągnąć wajchę w strone fotela ( i później nie wykonywać ruchu w przód ani w tył) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miron 0 Napisano 3 Stycznia 2007 to zależy od opcji wyposazenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miron 0 Napisano 3 Stycznia 2007 długowato stoi na allegro kiedys do faceta dzwoniłem facet niezle gadał chyba jest wpozątku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek20 0 Napisano 3 Stycznia 2007 Witam. Panowie mam od niedawna 3060 i jeszcze dobrze go nie rozgryzłem czy może mi ktoś wytłumaczyć do czego służy taka mała wajcha z prawej strony fotela trochę z tyłu , jest tam rysunek żółw zając u góry i ślimak na dole. No i jeszcze gdzie podłączyć i jak wszystko ustawić żeby kipować przyczepy a jak żeby chodziła wyżynarka . Naprawdę będę wdzięczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miron 0 Napisano 3 Stycznia 2007 Ok, 3060 autotronic ma 4 podstawowe biegi pus zółw i zając w jednej dźwigni obok fotela, w drugiej dźwigni ma tylko przód tył, do tego dochodzą półbiegi w guziku na prawym błotniku. czyli biegów jest 4 (podstawowe) x 2 (żółw, zając) x 2 (półbiegi) = 16 z tym że jest to wersja autotronic i nie powinno byc tam 32 wszystkich biegów (licząc z półbiegami) ? Czy u was przełanczając z żółwia na zająca lub na odwrót wystarczy tylko pociągnąć wajchę w strone fotela ( i później nie wykonywać ruchu w przód ani w tył) ? ale gdy rewers jest podwójnu A/B czyli 2razy do przodu i dwa w tył razem daje nam 32 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erdem 0 Napisano 3 Stycznia 2007 Witam. Panowie mam od niedawna 3060 i jeszcze dobrze go nie rozgryzłem czy może mi ktoś wytłumaczyć do czego służy taka mała wajcha z prawej strony fotela trochę z tyłu , jest tam rysunek żółw zając u góry i ślimak na dole. No i jeszcze gdzie podłączyć i jak wszystko ustawić żeby kipować przyczepy a jak żeby chodziła wyżynarka . Naprawdę będę wdzięcznyz regóły tak sa oznaczane grupy biegów Zajac szosowe, Żółw polowe a Ślimak pełzająceCZyżby jeszcze jedna wersja skrzyni Nie włańczałeś tej dźwigni?A hydraulike do kiprowania przyczep podłańcz sie do szybkozłączek tylko pewnie masz euro i nie beda ci pasowały, jest tez regulacja przepływu oleju przy szybkozłączkach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miron 0 Napisano 3 Stycznia 2007 Witam. Panowie mam od niedawna 3060 i jeszcze dobrze go nie rozgryzłem czy może mi ktoś wytłumaczyć do czego służy taka mała wajcha z prawej strony fotela trochę z tyłu , jest tam rysunek żółw zając u góry i ślimak na dole. No i jeszcze gdzie podłączyć i jak wszystko ustawić żeby kipować przyczepy a jak żeby chodziła wyżynarka . Naprawdę będę wdzięczny napisz cos wiecej o tej wajsze bo niekumam ztyłu masz cztery gniazda podłaczasz i kiprujesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek20 0 Napisano 3 Stycznia 2007 Skrzynię mam 4 na jednej wajsze A B na drugiej + wsteczne + półbiegi załanczane przyciskiem z prawej strony przy wyłączniku blokady i napędu no i jeszcze ta mała dzwigienka . Ja też myślałem że to pełzaki ale trochę ciężko chodzi na wyłączonym motorze i mam cykora włączyć ją w pracy żeby coś nie padło bo jak na razie wszystko chodzi bez zażutu .Czasami tylko EHR się zacina (zdażyło mi się dwa razy) ale po przejechaniu paru metrów łapie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miron 0 Napisano 3 Stycznia 2007 Witam. Panowie mam od niedawna 3060 i jeszcze dobrze go nie rozgryzłem czy może mi ktoś wytłumaczyć do czego służy taka mała wajcha z prawej strony fotela trochę z tyłu , jest tam rysunek żółw zając u góry i ślimak na dole. No i jeszcze gdzie podłączyć i jak wszystko ustawić żeby kipować przyczepy a jak żeby chodziła wyżynarka . Naprawdę będę wdzięcznyz regóły tak sa oznaczane grupy biegów Zajac szosowe, Żółw polowe a Ślimak pełzająceCZyżby jeszcze jedna wersja skrzyni Nie włańczałeś tej dźwigni?A hydraulike do kiprowania przyczep podłańcz sie do szybkozłączek tylko pewnie masz euro i nie beda ci pasowały, jest tez regulacja przepływu oleju przy szybkozłączkach niesądze to jest chyba cos innego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miron 0 Napisano 3 Stycznia 2007 Skrzynię mam 4 na jednej wajsze A B na drugiej + wsteczne + półbiegi załanczane przyciskiem z prawej strony przy wyłączniku blokady i napędu no i jeszcze ta mała dzwigienka . Ja też myślałem że to pełzaki ale trochę ciężko chodzi na wyłączonym motorze i mam cykora włączyć ją w pracy żeby coś nie padło bo jak na razie wszystko chodzi bez zażutu .Czasami tylko EHR się zacina (zdażyło mi się dwa razy) ale po przejechaniu paru metrów łapie. ztym EHR to sprawdz kostki na przewodach bo to eszystko jesr elektrycznie sterowane moze gdzies przysniedziało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek20 0 Napisano 3 Stycznia 2007 Ta wajcha to jest taka jak ta co przełącz się przekażnik 540/1000 i znajduje się z prawej strony fotela trochę z tyłu na wysokości podłokietnika . U góry rysunek żółwia i zająca (mam ją w tej pozycji) a na dole ślimak to wszystko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek20 0 Napisano 3 Stycznia 2007 ztym EHR to sprawdz kostki na przewodach bo to eszystko jesr elektrycznie sterowane moze gdzies przysniedziało . ale to by trzeba było zrobić jak się zatnie bo normalnie się nie da.Powiedzcie czy reulacja przepływu to takie pokrętełko na rozdzielaczu , jak to ustawić do kipowania a jak do wyżynarki i czy to działa na obydwie pary gniazd ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erdem 0 Napisano 3 Stycznia 2007 Nie jestem pewien ale chyba na jedna pareNa tym pokretle jest narysowane w którą strone zwiększa sie przepływ oleju.Ja własściwie tego nie używałem ale kiprowało sie bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek20 0 Napisano 3 Stycznia 2007 [/b]erdem a do którego gniazda podłączasz przyczepę ? ja mam jeszczę 255 i tam żeby chodziła wyżynarka (potrzebne dwa gniazda bo mósi być ciągły przepływ) trzeba wkręcić pokrętło przy dzwigni sterującej ( między innymi) aby nie było przepływu bezpośrednio między gniazdami tylko przez wyżynarkę i może to pokrętło na rozdzielaczu w 3060 też do tego służy ? bo jest przy prawej parze gniazd . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miron 0 Napisano 4 Stycznia 2007 umnie nad karzdą parą gniazd jest takie pokrętło i jest zawsze wkręcone bi ja pod pierwszą pare gniazd mam podłączonego tura i gdy opuszcze go do końca to mi asz cały przód podniesie dogury a gdy pokrętło jesr odkręcone to tylko opada własnym ciężarem; zpowarzaniem posiadacz MFa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablosum 0 Napisano 4 Stycznia 2007 cześć Miron a właściwie to jakiego masz mf i jak jesteś z niego zadowolony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miron 0 Napisano 4 Stycznia 2007 3060E z turem fusze skszynia 16x16 wadług mnie sa to niezłe ciagniki najbardziej wnich podoba mi sie elektronika wezystko włancza się na guziki np przedni napęd blokada tylnego mostu i EHR możn aorać bez kółka w pługu a psuja sie tak jak kazde np fendy czy inne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miron 0 Napisano 4 Stycznia 2007 http://www.allegro.pl/item150744871_massey_ferguson_3060_1994r_ladowacz_czolowy.html mój jes taki sam tylko z 91 rok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miron 0 Napisano 4 Stycznia 2007 http://www.allegro.pl/item150744871_massey_ferguson_3060_1994r_ladowacz_czolowy.html a ten został własnie wczoraj sprzedany myśle że wart był tych pieniędzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek1036 0 Napisano 4 Stycznia 2007 Witam. Czy nie wie ktoś do czego służy ten trzeci przycisk w MF 3070 obok blokady mostu i napędu??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miron 0 Napisano 4 Stycznia 2007 to jest własnie przyspieszacz tak zwane półbiegi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach