Jacek1036 0 Napisano 4 Stycznia 2007 A czy mogłbyś mi przyblizyć troszke działanie??? Gzdie najlepiej używać itp...??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
freak 0 Napisano 4 Stycznia 2007 czy ktoś ma instrukcję obsługi do mf 3050 lub wie gdzie ją zdobyć. Proszę o kontakt : maciekcb@wp.eu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal247 0 Napisano 4 Stycznia 2007 Koledzy potrzebuje podpowiedzi. Który sprzęt lepiej kupić MF 3080 czy Zetor 10540??? Bardzo proszę o radę. Z góry dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kules 0 Napisano 4 Stycznia 2007 ja mam MF 3120 dynashift przycisk obok blokady i przedniego napędu to automatyczne przełanczanie półbiegów pod obciążeniem. po naciśnięciu włancza się najwyższy półbieg a jak wzrasta obciążenie to ciągnik sam redukuje a gdy ma lżej to przełancza na wyższy półbieg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek1036 0 Napisano 4 Stycznia 2007 A czy po wciśnięciu tego guzika powinna zaswiecić się jakaś kontrolka na konsoli??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kules 0 Napisano 4 Stycznia 2007 u mnie nic nie świeci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek1036 0 Napisano 4 Stycznia 2007 Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtus_ryn 0 Napisano 5 Stycznia 2007 Witam Wszystkich Czy może ktoś z Was wie, gdzie można nabyć części używane do MF 3080? Szczególnie interesuje mnie koło zębate do szkrzyni biegów ( zajac). Za wszelnie info z góry dziekuje i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miron 0 Napisano 5 Stycznia 2007 częsci urzywane do MFahttp://www3.traktorpool.de/suchen/ergebnis.php?anzeigen=1&start=0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miron 0 Napisano 5 Stycznia 2007 http://www3.traktorpool.de/suchen/ergebnis.php?anzeigen=1&start=0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erdem 0 Napisano 5 Stycznia 2007 W tej firmie remontowali MFy być moze mają jakieś części http://www.polfarmer.net/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frontier 0 Napisano 5 Stycznia 2007 @ wojtus_ryn, tutaj powinni Ci pomóc www.sjoruptraktor.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miron 0 Napisano 5 Stycznia 2007 Frontier ; witam ziomka na forum a dokładniej skąd ; bo ja Wysokie Mazowieckie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frontier 0 Napisano 5 Stycznia 2007 Siemak miron, ja Bielsk Podlaski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek1036 0 Napisano 5 Stycznia 2007 Witam. Nie wie ktoś gdzie można kupić taki wyłącznik do wzmacniacza do MF??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silver105 0 Napisano 6 Stycznia 2007 siema mam do was pytanko ile mozę spalać massey fargusson o moocy 100 km bo mam zamiar sobie takiego kupić i nie wiem czy warto??z góry dziex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miron 0 Napisano 6 Stycznia 2007 o mocy 100 KM to jest MF 3080 wyposażony w silnik 6 cylnndrów perkinsa apaliwa zużywa tyle ile wlejesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miron 0 Napisano 6 Stycznia 2007 Jacek1036 http://www.korbanek.pl/swiat/czzam1.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtus_ryn 0 Napisano 6 Stycznia 2007 Witam!!! Dzięki wielkie za linki:) Jeśli macie jeszcze jakieś informacje na temat używanych części do MF 3080 to będę wdzięczny:)DZIĘKI!!!!Pozdrawiam:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piootr 0 Napisano 6 Stycznia 2007 ta furma też ma części do MFa http://www.rolmax.net.pl/index.php?op=prods&idcat=3&cmd=category Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek1036 0 Napisano 6 Stycznia 2007 Witam. Czy moze mi ktos powiedziec z jaka siła dokrecic głowice??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin80wlkp 0 Napisano 6 Stycznia 2007 Witam szanownych forumowiczów.Jestem tu poraz pierwszy ale na fergusonach zjadłem zęby hihi.Darek20, ta dzwignia z prawej strony fotela o której pisałeś to przełącznik na ślimaka. Moja dobra rada-nie próbuj jej przełączać na siłę jeśli nie idzie lekko.I tak nie będziesz tego nigdy potrzebował.Sam mam skrzynię 32x32 w mf3080 i po przełączeniu na ślimaka ciągnik prawie stoi w miejscu.A dlaczego nie możesz tego ptzełączyć?? Powód jest prosty-nigdy nikt tego nie używał, bo żadko kto to potrzebuje.Podobne problemy często występują z wajhą od przekaźnika, nie tą od przełączania z 540 na 100 tylko tą drugą zwiększającą obroty wałka zależnie od obrotów skinika.Jeśli ktoś miałby jakieś pytania dotyczące mf z serii30 i nowszych słóżę pomocą o ile będę tylko potrafił.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek20 0 Napisano 6 Stycznia 2007 marcin80wlkp Dzięki za odpowiedż . Potwierdziłeś to co i ja myślałem o przełączaniu tej dżwigni na ślimaka . Mam jeszcze jedno pytanie : przy wyłączonym zapłonie po wciśnięciu sprzęgła zapalają mi się dwie dwie lampki , jedna to ta na dole która pokazuje jak ustawiona jest skrzynia ( żółw czy zając ) a druga na konsoli , taka czerwona z rysunkiem małego kola zębatego .Po uruchomienu silnika kontrolka na pulpicie gaśnie i nie zapala się ani nie mruga , od czego ona jest , (może przedni mast?) z góry dzięki !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miron 0 Napisano 7 Stycznia 2007 darek20 : ta kontrolka z małym zebatym kułkiem jest od ciśnienia oleju w układznie hydraulicznym ta obok bardziej z prawej od zapchania filtra hydraulicznego. z poważnaiem pasiadacz MFa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek1036 0 Napisano 7 Stycznia 2007 Witam. Czy żeby wymienić ten filtr od hydrauliki to trzeba spuszaczac olej??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach