marek mf 0 Napisano 26 Marca 2012 Witam, dzisiaj podczas uprawy powyżej 2tys. obrotów zapala mi sie kontrolka Lampka kontrolna filtra oleju przekładniowego(czerwona)Co mam zrobic? Wymienić olej cdzy same filtry czy tylko przemyć filtry i ile jest tych filtrów w skrzyni i gdzie się znajdują? Czy to moze byc od zbyt niskiego poziomu oleju? Ostatnio usunąłem wyciek i troche sie rozlało oleju ale minimum chyba jest. powymieniałeś olej i filtry na nowe a jakiej firmy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miron 0 Napisano 27 Marca 2012 hej,nio ja powoli kończe ten nieszczęsny most.miron tego łożyska na wałku ataku to niemam numeru bo go nie wyciągałem.ZAczniem od początku najpierw odkręcasz nakrętke z wałku ataku,potem jest taka tarczka z tuleją z dwoma otworami którą wyciągniesz tylko jakimś śmiesznym ściągaczem,natej tuleji od środka jest taka śmieszna guma uszczelniająca,potem uszczelniacz którego numeru poszukam jutro poniewasz na nim go niema,i na wałku ataku jeszcze jest oring którego napewno też nie dopasujesz.Łożyska na sworzniach to numery jutro napisze są to japońskie łożyska. Ty miron z podlaskiego to może blisko dąbrowy białostockiej ,tam jest sklep,dobra obsługa i ceny w miareKris01 jest tam taki sklep MECHANIK SC zaopatruje się unich w części , a łożyska i symering juz dobrałem z naszych polskich . dla przykładu ten symeryng u KORBANKA kosztuje 160 zł brutto unas w sklepie dałem 14 zł łozyska na stak czy swoznie tez idzie dobrać po 20 30 zł a tak przy okazji do wyjęcia tej podkładki niepotrzebny jest sciągacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris01 0 Napisano 27 Marca 2012 miron,może one i dobre te łożyska ale na te sworznie nigdy bym ni wsadził łożyska za dwie dychy,po mojemu to szkoda roboty.No akurat sciągacza nie robiłem poprostu wkręciłem w te dwa otworki śrubki piątki na które założyłem podkładki i nakrętko skręciłem z tą nakrętko i skręciłem razem z nakrętko,inaczej niema szans wyjąć chyba że tam masz rozbite! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
john1 0 Napisano 27 Marca 2012 miron a tych czterech srób co sa w kabinie do sie nie odkreca bo one trzymaja chyba ten orbitrol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirro 0 Napisano 27 Marca 2012 Powoli, powoli łożyska na sworznie zwrotnic są trochę nietypowe. Z tego co pamiętam chodzi tam o pasowanie obudowy łożyska tak wewnętrznej jak i zewnętrznej względem sworznia i obudowy mostu. Najtańsza wersja kosztowała około 80pln za sztukę. Bliżej im do wymiarów calowych niz metrycznych.No Gustlik czas na zmianę maszyny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris01 0 Napisano 27 Marca 2012 miron,może one i dobre te łożyska ale na te sworznie nigdy bym ni wsadził łożyska za dwie dychy,po mojemu to szkoda roboty.No akurat sciągacza nie robiłem poprostu wkręciłem w te dwa otworki śrubki piątki na które założyłem podkładki i nakrętko skręciłem z tą nakrętko i skręciłem razem z nakrętko ta flansze z tuleją,inaczej niema szans wyjąć chyba że tam masz rozbite! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lubas74 0 Napisano 27 Marca 2012 jak jakieś pytanioa do przedniego napędu to moge pomóc 3 tygodnie temu robiłem jak numery łożysk czy uszczelniaczy moge podać mam jeszcze stare wyciagniete massey ferguson 3645 94r to moja zabawka pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miron 0 Napisano 27 Marca 2012 miron,może one i dobre te łożyska ale na te sworznie nigdy bym ni wsadził łożyska za dwie dychy,po mojemu to szkoda roboty.No akurat sciągacza nie robiłem poprostu wkręciłem w te dwa otworki śrubki piątki na które założyłem podkładki i nakrętko skręciłem z tą nakrętko i skręciłem razem z nakrętko ta flansze z tuleją,inaczej niema szans wyjąć chyba że tam masz rozbite!ja też ale klient nasz pan jak powiedziałem gościowi że łożysko na wałek ataku kosztuje oryginał od korbanka 140 zł i ze będzie chodzić długie lata tomi nieuwiezył i mało mnie nie pobił że go chce naciągnąć na kasę i sam pojechał i przywiózł za 25 zł . bo ludzie któzy do tej pory posiadali tylko c-360 lub 330 to im jest ciężko uwierzyć ze do zachodnich są tak drogie cześci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gustlik 0 Napisano 27 Marca 2012 Co do łożysk to bodajże 75zł dawałem jakieś 2 lata temu. kupowałem w sklepie specjalizującym się łożyskami:P a zwolnice polepiłem taśmą klejąca i wygląda jak nowa - tylko ze pusta:P 13mth bez oleju już przerobiła w agregacie:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mf3085 0 Napisano 27 Marca 2012 Te łożyska od zwrotnic to lepiej założyć lepsze bo są bardzo obciążone, ja założyłem niby jakieś zachodnie a po roku dostały trochę luzu i trzeba było dołozyć podkładkę dystansową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
john1 0 Napisano 28 Marca 2012 oddałem orbitrol do sprwdzenia i powiedzieli mi że przepuszcza.I teraz nie wiem co zrobić? czy kupić zestaw naprawczy do orbitrola i coś pomoże.Czy trzeba nowy orbitrol. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
john1 0 Napisano 28 Marca 2012 dodam jeszcze ze jak wyciagnołem orbitrol to było troche oleju na drazku kierowniczym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirro 0 Napisano 28 Marca 2012 Fajna diagnoza. Tylko gdzie przepuszcza? Jeżeli tylko na wałku to uszczelnienie może coś dać. Jeżeli wypracowany jest środek to szkoda roboty. To też pompa tyle że gerotorowa i ma prawo się zużyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gustlik 0 Napisano 28 Marca 2012 No a w regenerację pomp to my tutaj nie wierzymy:] A że orbitrol to pompa/silnik + parę zaworków obrotowych to też raczej regeneracja może wyjść kiepsko bo raczej nie ma dobrego sposoby na zregenerowanie miejsc gdzie metal do metalu tylko dolega. Tzn nie ma gumowych uszczelnień w kilku ważnych miejscach zaworu orbitalnego tylko przylega metal do metalu na tyle dokładnie ze nic nie przepuszcza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
john1 0 Napisano 28 Marca 2012 własnie tego nie powiedzieli gdzie przepuszcza ale jak wyciagałem ten orbitrol to na tym drazku kierowniczym był olej a chyba nie powino byc tam oleju i koło orbitrola tez na tych blachach a wogle to łatwo rozebrac ten orbitrol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gustlik 0 Napisano 28 Marca 2012 Rozebrać łatwo gorzej poskładać, a o przepuszczanie to im wewnętrzne chodziło pewno a nie o wyciek na zewnątrz bo aby on nie działał musiał byś mieć fontannę w kabinie. W instrukcji napraw bodajże maż to wyrysowane wewnątrz;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
john1 0 Napisano 28 Marca 2012 to nie ma sensu robic tylko nowo kupic a zaczeło to dziać jak walneła mi stara pompa a nowo załozyłem a ile kosztuje nowy orbitrol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
john1 0 Napisano 29 Marca 2012 a ten pierscien uszczelniajacy co jest na poczatku orbitrola to jake ma wymiary na schemacie jest pod numerem 19 zeby go wymienic to nie trzeba całego orbitrola rozkrecac tak ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gustlik 0 Napisano 29 Marca 2012 Rozbierał ktoś tylny rozdzielacz hydrauliki z "kick out" tzn ten co odbija sam bo mi przestał odbijać;) I myślę czy się mi to nie rozpadnie jak zacznę rozbierać;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
john1 0 Napisano 30 Marca 2012 wie moze od czego jest 6 kontrolka od góry bo dzis przy talerzowaniu zaczeła nieraz mrugac w mf 3060 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawlo36 0 Napisano 30 Marca 2012 sprecyzuj dokładniej które kontrolka ok której str bo nie bardzo wiadomo o którą ci chodzi która od której str i który rząd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
john1 0 Napisano 30 Marca 2012 od lewej strony 6co jest obok kontrolki kierunkowskazu ta kontrolka jest kólko a w srodku i do góry nogami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawlo36 0 Napisano 30 Marca 2012 to w instrukcji pisze-kontrolka cisnienia w ukladzie pneumatycznym jeśli zamontowany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
john1 0 Napisano 30 Marca 2012 a co to jest ten układ pneumatyczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawlo36 0 Napisano 30 Marca 2012 no instalacja pneumatyczna do hamowania przyczepami, widocznie jej nie masz tylko skąd ta kontrolka teraz pytanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach