Fendt Xaver Farmer 0 Napisano 23 Lipca 2012 Witam serdecznie, Poszukuję danych regulacyjnych zaworów silnika do czterocylindrowego ciągnika MF 165 z rocznika 1969. Dziękuję z góry za informacje Pozdrawiampiotrpiotrowski@autograf.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arkadi12 0 Napisano 23 Lipca 2012 Zmieniał ktoś może żarówkę w desce rozdzielczej w serii 61XX? od kontrolki "C" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eco-rol 0 Napisano 23 Lipca 2012 Kris - ja nie mam praktycznie żadnego luzu na wałku. Delikatne kliknięcie - góra 2 mm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
proMateusz 0 Napisano 23 Lipca 2012 Ja nawet kliknięcia nie mam. Ja zmieniałem. Tam są takie żarówki http://allegro.pl/zarowka-samochodowa-12v-ok0-1a-1-2w-osram-fv-i2457190473.html trzeba wykręcić całą deche(4 sruby) a potem jeszcze pierwszą warstwę od tyłu(kilkanaście śrub) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
proMateusz 0 Napisano 23 Lipca 2012 Ja nawet kliknięcia nie mam. Ja zmieniałem. Tam są takie żarówki http://allegro.pl/zarowka-samochodowa-12v-ok0-1a-1-2w-osram-fv-i2457190473.html trzeba wykręcić całą deche(4 sruby) a potem jeszcze pierwszą warstwę od tyłu(kilkanaście śrub) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mf3085 0 Napisano 24 Lipca 2012 U mnie na wałku luzu jest 1-2 mm. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eco-rol 0 Napisano 27 Lipca 2012 Kris - jak popracowałem trochę orkanem dzisiaj, to o dziwo po robocie zajrzałem na wałek i "0" luzu w linii poziomej, ze 3 mm luzu obrotowego! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris01 0 Napisano 29 Lipca 2012 hej,nio niby ni duża różnica u mnie 5mm,jeszcze tak se przypomniałem że tam mam za dużo oleju jakieś 7 litrów. I jak ciągam ten wałek do sie i od siebie to za uważam jak ten wałek naciągał ten olej na zewnątrz.ubytek ni wielki no ale brudzi.Myślałem że jest tam jakaś regulacja.Przypomniało mi się o rozruszniku magnetona który kupiłem i jest lipa w 1,5roku drugi raz w naprawie.Dopasowany do mojego modelu katalogowo,chiba słaba konstrukcja.Bym go już nie kupił bo i kosztował 1100zl.,tak jak jest musi być,hehe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marek mf 0 Napisano 29 Lipca 2012 jak by ktoś miał problem z pipczeniem rewersu przy odpaleniu ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eco-rol 0 Napisano 1 Sierpnia 2012 jak by ktoś miał problem z pipczeniem rewersu przy odpaleniu ?Marku - to co? O co pytasz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mf3085 0 Napisano 1 Sierpnia 2012 hej,nio niby ni duża różnica u mnie 5mm,jeszcze tak se przypomniałem że tam mam za dużo oleju jakieś 7 litrów. I jak ciągam ten wałek do sie i od siebie to za uważam jak ten wałek naciągał ten olej na zewnątrz.ubytek ni wielki no ale brudzi.Myślałem że jest tam jakaś regulacja.Przypomniało mi się o rozruszniku magnetona który kupiłem i jest lipa w 1,5roku drugi raz w naprawie.Dopasowany do mojego modelu katalogowo,chiba słaba konstrukcja.Bym go już nie kupił bo i kosztował 1100zl.,tak jak jest musi być,hehe. U mnie rozrusznik magnetona chodzi bez awaryjnie ponad dwa lata a dałem za niego 8 stów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris01 0 Napisano 4 Sierpnia 2012 witam podejrzewam że mój jest za słaby jak na mój model (3115-6cylindrowy)chociaż dobrany właściwie z katalogu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris01 0 Napisano 4 Sierpnia 2012 pewnie już u was po żniwach?jak sypie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zolwik1990 0 Napisano 5 Sierpnia 2012 Witam mam problem z zaworami hydraulicznymi chodzi o to że czasami jak podniosę przyczepę to nie chce jej opuścić. A słychać że pompa ma ciężko jak opuszczam. Czy jest to wina zaworów? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 5 Sierpnia 2012 Przepraszam jeżeli naciskam na "odcisk".Jesteś pewien że podłączyłeś wąż przyczepy pod właściwe wyjścia hydrauliki ciągnika. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gustlik 0 Napisano 6 Sierpnia 2012 po 1 czy maż wyjście właściwe po 2 jeżeli szybko przesuniesz wajchę a wtyczka w przyczepie jest złej klasy to się "zatrzaśnie". tzn zablokuje ja wtedy na podnoszenie i powolutku na opuszczanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zolwik1990 0 Napisano 6 Sierpnia 2012 Podobno są 2 rodzaje tych wtyczek tzn szybkozłączy. Ale ja mam go już 3 rok i troszkę u mnie już przyczep wykipował. Ale te końcówki przy ciągniku chyba będą do wymiany bo jak stoi to zawsze tam coś kapie z nich olej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gustlik 0 Napisano 6 Sierpnia 2012 oring się wymienia tam, wtyczek są 3 rodzaje;) i 20 rożnych "producentów" no i same zawory tez są 4 typy bodajże;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TECH-FOREST 0 Napisano 6 Sierpnia 2012 Kolego na prawym tylnym błotniku masz pokrętła jak przykręcisz kryzę na dane wyjście to pomału kiper i pomału cofka może ustaw dozowanie wyjść Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris01 0 Napisano 7 Sierpnia 2012 no u mnie tak jak u gustlika jak opuszczam (gwałtowny ruch wajcho)klape od prasy to kalapa się zatnie i musze unieść i ponownie umiarkowane zwolnić wjche. wiele chiba o tym pisane było ale ni pamiętam,od rozrusznika czy jest i gdzie bezpiecznik? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marek mf 0 Napisano 7 Sierpnia 2012 marek mf ja robiłem tłumik drgań w 6150 potrzeny wózek do "rozjechania" ciągnika w sumie w 2 osoby idzie się uwinąć w 1 dzień [dużo rozkręcania przewodów i musisz kabine lekko dźwignąć].Ja kupowałem w " http://agrochlopecki.pl/product_info.php?cPath=1_26_326_1126&products_id=681 " nr seryjny 3714122M4. herki czy sa jakies procedury ustawienia tego amortyzatora podczas montażu, czy tylko przykręcić śrubami i jest ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gustlik 0 Napisano 7 Sierpnia 2012 W prasie mam dobrej klasy złączki w pługu też i problem nie występuje;) Tylko przy wywrotkach mam takie za 15zł i te straszą;) W turze też mam przy kleszczach te tanie to potrafi je zaciąć jak dam po gazie i np otwieram kleszcze;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flamenko 0 Napisano 8 Sierpnia 2012 witam koledzy doradzcie mi jaki model fergusona kupic 3060 czy 3065 . traktor ma pracowac z turem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikuś 0 Napisano 10 Sierpnia 2012 Jak zmienić obroty WOM w Fergusonie 8160? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marek mf 0 Napisano 10 Sierpnia 2012 w twoim modelu zmienia sie wałek wyciągasz zabezpieczenie i wymieniasz tylko musisz mieć drugi wałek , zobacz sobie w katalogu części,dział p.t.o, na stronie 3 na tym forum, podał chyba gustlik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach