Kris01 0 Napisano 22 Listopada 2012 nie wiem jak w tym modelu,ale może spróbój regulować dzwignie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zolwik1990 0 Napisano 25 Listopada 2012 Witam panowie gdzie jest w mf 3085 termostat płynu chłodzącego??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MARSZEWO 2 0 Napisano 27 Listopada 2012 Powinien być tam gdzie zawsze, pomiędzy chłodnicą ,za przewodem gumowym,a głowicą silnika. W 6170,podobny ciągnik, są dwa termostaty,i powiem Ci ,że po wyjęciu sprawdziłem je i otwierały się prawidłowo,ale zamontowałem nowe i ciągnik zachowuje się całkiem inaczej tzn.poprawnie ,szybko się nagrzewa płyn i dobrze trzyma temperature,tak że warto wymienić termostaty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubalski 0 Napisano 28 Listopada 2012 Witam Koledzy mam problem z ciągnikiem Massey Ferguson 690, otóż nie działa mi tylny podnośnik, jak silnik jest zimny to pare razy podniesie, pozniej zaczyna pulsacyjnie podnosić, nastepnie calkiem przestaje, po wyczyszczeniu i odpowietrzeniu zaworu sytuacja sie powtarza, miał ktoś moze taki problem lub wie o co może chodzić? Może jakaś pompa nawaliła...Dziekuje za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris01 0 Napisano 29 Listopada 2012 u mnie czasem to się zdarza ale tylko wtedy gdy tym przełącznikiem na EHR włanczam,przyciskiem jest zawsze dobrze. Ale nie wiem czy ten przełącznik można zmienić,może ktoś tam robił to już? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mf3085 0 Napisano 30 Listopada 2012 Może ktoś wie z jaką siłą dokręca się głowice w mf3085 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 2 Grudnia 2012 jaki zestaw do wspomagania do MF255 polecacie? ten z allegro a może pytać o oryginał w ursusie? pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RAFALW 0 Napisano 3 Grudnia 2012 Witam w mf 3655 nie działa podnośnik- EHR -problem elektryczny-po przekręceniu kluczyka kontrolki na panelu EHR migną i na tym koniec .Po uruchomieniu ciągnika zero reakcji-panel ehr sprawny-sprawdzony w drugim ciągniku,ładowanie ok,guziki na błotnikach odłączone żeby wyeliminować podejrzenie wcisniętego guzika ,bezpieczniki z przodu koło filtra wporządku -przy gaszeniu też kontrolki migną .Podnosi i opuszcza tylko przy naciśnięciu elektrozaworów rącznie -proszę o jakiekolwiek wskazówki bo już brak pomysłów gdzie szukać -pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miron 0 Napisano 3 Grudnia 2012 Kod:1-1.....Nie podłączony jeden z elektrozaworów.1-2.....Zwarcie w cewce elektrozaworu podnoszenia1-3.....Zwarcie w cewce elektrozaworu opuszczania1-5.....Problem z przełacznikami podnoszenia/opuszczania na błotnikach1-6.....napiecie zasilania za wysokie (pow 18V)1-7.....zwarcie w obwodzie 9,5 Voltowym.1-8.....problem z przełącznikiem podnoszenia /opuszczania 2-2....problem z czujnikiem pozycji2-3....problem z czujnikiem głębokości2-4....problem z potencjometrem maksymalnej wysokości.2-7....napiecie zasilania za niskie(poniżej.10V) 3-1...problem z prawym czujnikiem draftu(bolec mocujący prawą dolną belke podnosnika.)3-2...problem z lewym czujnikiem draftu3-4...problem z potencjometrem predkosci opuszczania3-6...problem z potencjometrem intermixa(ten z gałką na panelu ze skalą od 1 do 6,najbliżej diody samodiagnostyki) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mf3085 0 Napisano 3 Grudnia 2012 Może ktoś wie z jaką siłą dokręca się głowice w mf3085 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RAFALW 0 Napisano 3 Grudnia 2012 I co w związku z tym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gustlik 0 Napisano 4 Grudnia 2012 A bo ty maż stary EHR, a nie ten z kodami. Padł ci pewno przekaźnik w nim załączający go. Albo tranzystor sterujący przekaźnikiem. Wymień sam, zanieś komuś albo mi wyślij. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RAFALW 0 Napisano 4 Grudnia 2012 "Gustlik"] Witam -pisałem już że przełożyłem cała konsolę z kabiny do drugiego ciągnika i wszystko ok a z tego drugiego traktora sprawnego założyłem do tego co o nim piszę i również zero reakcji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirro 0 Napisano 4 Grudnia 2012 Jest na to rada. Pobierz ze strony Gustlika część instrukcji do 30xx pod nazwą Electronic linkage control. Tam będą schematy instalacji tego EHR do serii 30xx. Zidentyfikuj złącza u siebie i sprawdź krok po kroku tak jak przewiduje opis zasilanie tak na zgaszonym silniku jak i zapalonym. I nie używaj do tego żarówki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RAFALW 0 Napisano 4 Grudnia 2012 Strona niestety nieaktywna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miron 0 Napisano 4 Grudnia 2012 sprawdź czujnik wysokości myślę że wiesz o czym mowie rozepnij wtyczkę zmież miernikiem opór między środkowym pinem a 1 i 3 powinien być taki sam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirro 0 Napisano 5 Grudnia 2012 http://chomikuj.pl/Gustlikus/Instrukcje+obs*c5*82ugi*2c+napraw+ci*c4*85gnik*c3*b3w*2c+napraw działa sprawdzałem. Albo podaj maila to wyślę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gustlik 0 Napisano 5 Grudnia 2012 Uszkodzony nawet brak czujnika wysokości nie powoduje raczej problemow z podnoszeniem z przycisków. Sprawdzałeś czy prąd ładowania jest na wtyczce EHR? Podaje link do instrukcji w innym miejscu stąd na pewno ściągniesz. https://docs.google.com/folder/d/0B7R4CJ84HQCremROeDRiSW9fN2c/edit Napisz do mnie na GG:5258001 jak będziesz miał problemy z zrozumieniem albo czymkolwiek innym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RAFALW 0 Napisano 5 Grudnia 2012 Dzięki wielkie wszystkim za fatygę -dam znać jak idzie walka z EHR-em -pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mały 85 0 Napisano 6 Grudnia 2012 Sprawdz sobie napięcia pod sterownikiem EHR jest taka biała kostka (przezroczysta) na 5 pinów zdajsie,1 czarny masa,2 czerwony zasilanie główne z akumulatora( czerwony kabel bezpiecznik przy akumulatorze), 3 czerwony zasilanie ze stacyjki po przekreceniu na zapłon, 4czerwony lub fioletowy zasilanie z alternatora po odpaleniu,5 podświetlanie panelu światła pozycyjne, sprawć czy jest napiecie na elektrozaworach, sprawdzaj żarówką bo jak kostka zaśniedziała to miernik pokarze 14v a zarówka nie zaswieci, miałem tak w MF 6140 brak zasilania głównego i nawet guzikami nie działało zero reakcji, zasniedziała kostka po myciu ciągnika pod kabiną, jak nie ma tych napięć to szukaj pokolei po kablach, pod kabiną nad kompem skrzyni są kostki łączące, ten EHR działa nawet bez czujnika pozycji, troche oszukuje wysokość nie idzie orać, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mick017 0 Napisano 7 Grudnia 2012 http://otomoto.pl/massey-ferguson-3070-A241622.html ... tak dla zainteresowanych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erdem 0 Napisano 7 Grudnia 2012 Nie miała babka kłopotu kupila sobie MFa 30XX Najlepszy interes na tych ciagnikach robi sprzedający i mechanicy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris01 0 Napisano 8 Grudnia 2012 no tu kolega ma i rację może ,ale co wybrać jak one psują się tak samo WSZYSTKIE!Te chociaż mniej palą paliwa to na częśći zostanie hehe.Gdzie jest elektryka to jest lipa,ale to jest już w dziśiejszych czasach nie uniknione Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirro 0 Napisano 8 Grudnia 2012 Tak Koledzy tylko zwróćcie uwagę że cały czas psioczycie na sprzęt z 20 letnią karierą. A poza tym ,to co w tym czasie użytkowane było u nas ,chyba nie zdążyło przygotować potencjalnych nabywców i użytkowników do automatyki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erdem 0 Napisano 8 Grudnia 2012 Skoro nawet serwis u Korbanków przyznał sie ze skrzynie w tych modelach sa wadliwe zwłaszcza 32/32 no i wystarczy poczytać to forum każdy ma ten sam problem z tymi ciagnikami. Problemem jest to że wszystkie elementy sterowania sa ze soba powiazane skrzynia ,podnośnik ,uklad kierowniczy ,hamulcowy ,sprzęgło, blokady mostów. Te ciagniki po prostu swoje przepracowały i trafiajac do Polski nadaja sie już na żyletki. Ten sam problem jest z Case 51xx i zaczyna sie z Agrotronami . Te wszystkie wypasione ciagniki robione sa z przeznaczeniem na to ze zrobią swoje i maja sie rozpadać po to żeby rolnik musiał kupic kolejny ciagnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach