MARSZEWO 2 0 Napisano 27 Września 2013 WITAM WSZYSTKICH, chcę podłączy rozsiewacz wapna RCW do MF 6170, i nie wiem jak operowac dzwignią aby był stały wydatek a dżwigni nie trzeba było trzymac,jeszcze nie robiłem próby,ale może mi ktoś podpowie. Podziękowanie z góry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol89pp 0 Napisano 14 Października 2013 Witam. Mam problem z Mf 3075 a mianowicie po uruchomieniu silnika blokują hamulce. Czym może to być spowodowane?bo jak odkręcę odpowietrzniki to mimo tego że nie mam wduszone pedału hamulca to cały czas dosyć mocno leci z nich olej, tak jakby ciśnienie cały czas przechodziło przez pompki i blokowało cylinderki. Dodam ze mam go pod lewarowane i jak odłączyłem przewody od hamulców to kołami da się normalnie przekręcić, po podłączeniu od razu zblokują. Co może być przyczyną?jaką zasadę działania mają te pompki?jakie musi być ciśnienie na zasilaniu pompek? może to być spowodowane zbyt wysokim ciśnieniem i dlatego cylinderki od razu się wysuwają i blokują koła?Proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
viceroy 0 Napisano 19 Października 2013 Pisze dalej, choc nikt mi nieodpowiada. MF8150, wczesniej rozłanaczało skrzynie i sprzegło przy przytrzymaniu skręconej kierownicy a teraz to juz kaput. Przy jednoczesnym uzyciu, kierownicy z podnosnikiem, lub hydraulika blokuje całkowicie układ kierowniczy, brak hamulców, brak półbiegów, brak hydrauliki i ogólnie podnosnieka. Po zgaszeniu i zapaleniu ponownie wszystko działa przez chwile, i dalej to samo. Jakies pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mf3085 0 Napisano 19 Października 2013 Wygląda na zanik ciśnienia oleju, ja bym dał pompe oleju do sprawdzenia do jakiegoś zakładu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
viceroy 0 Napisano 20 Października 2013 Pompa jest po regeneracji w Poznaniu, sprzegło uszczelnione i przesypane. Tu ewidentnie chodzi o sterowanie cisnieniem. Jest zawór sterujacy, dochodzi do niego z 9 przewodów, ale nie ma w kraju zakładu który by go zregenerował, lub choc sprawdził, a nowy cos pod 10tys. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 20 Października 2013 a korbanek co na to? wiem że drogo itd ale zapytać można Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gustlik 0 Napisano 20 Października 2013 Ty ale ten zawór taki skomplikowany nie jest. rozbierz, zatkało się coś po prostu;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gustlik 0 Napisano 20 Października 2013 Ten od hamulców, zawór 3 dzielny sprawdź ten pod maską. Tam coś przytkało (to parę zwężek jest) i potem zawór 1,5 bar na skrzyni do smarowania;) tylko ze zbyt wysokie ciśnienie powinno rozwalić chyba wężyk zasilający pompki (lać się ma z odpowietrzników na zapalonym ale delikatnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
viceroy 0 Napisano 20 Października 2013 Ten pod maską był przegladany, tam w sumie to nic nie ma. Będe wyciagał ten cały zawór pioritetowy przy filtrze, co pod nim pompa siedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gustlik 0 Napisano 21 Października 2013 Z tym pod maską to do tego od hamulców było:) u ciebie ten na pompie raczej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrian69 0 Napisano 27 Października 2013 Witam potrzebuję porady dotyczącej Massey Ferguson 3080. Użytkuję go od niespełna roku, oczywiście po zakupie wymieniłem w nim oleje i filtry. Ma on skrzynię bez stopni A-B tzw. wajcha od rewersu jest tylko w przód i w tył. Odkryłem w nim niedawno pewną usterkę kontrolka oleju w skrzyni zapala się przy niskich obrotach (po niżej 1500) na wyłączonym speedshift'cie i automatycznie włącza się przedni napęd. Dodam też że na włączonym nie mam z tym problemu, lecz gdy go wyłączę i jest pod obciążeniem to później nie da się go włączyć przyciskiem wystarczy lekko puknąć w elektrozawór i jest porządku. Prąd do odpowiadającego elektrozaworu dopływa. W poszukiwaniu przyczyny w Internecie wyczytałem ze winę może ponosić jedna sekcja w pompie hydraulicznej ? Z góry dziękuję za wyrażenie opinii w tym temacie pozdrawiam Adrian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gustlik 0 Napisano 27 Października 2013 Rozdzielacz na speedshift lub uszczelnienie pomiędzy obudową a speed, lub wewnątrz speed (przejdzie miedzy częściami obrotowymi) lub na tłoku wewnątrz speedshift. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris01 0 Napisano 28 Października 2013 witam,sprawa jest pewno prosta ale ja nie wiem,a wiec powieccie mi od czego jest na EHR to z przodu pokrentlo dolne z tymi 5 zakresami nie moge dojsc bo przekrencanie nie daje mi zadnych zmian,dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gustlik 0 Napisano 28 Października 2013 Pewno ci chodzi o pozycyjna - mieszana - siłowa Tzn tym działania podnośnika, czy ma reagować na opór np pługa i podnosić jak idzie ciężko;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris01 0 Napisano 28 Października 2013 dzieki gustlik,jak to wyczuc i np.ty jak orzesz to na jakiej cyferce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gustlik 0 Napisano 28 Października 2013 Ja mam ziemie wredne, kamienie, w niektórych miejscach skałę całą (10-100 cm pod powierzchnia) dużo miejsc z przechodzącą celiną itd. więc bliżej pozycyjnej. Tak do dołu ale bliżej pozycyjnej (ten taki rozsiewacz narysowany) instrukcje sobie ściągnij, po polsku do 36** moja, ehr tam jest wytłumaczony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysy3125 0 Napisano 31 Października 2013 witam mam problem z dynashift w mf 3095. Jak wlacze polbieg A lub B to silnik az gasnie ma takie obciazenie na C mniejsze a na D chodzi normalnie w czasie jazdy i na postoju tak samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zolwik1990 0 Napisano 19 Listopada 2013 Witam panowie mam problem z mf 3085 otóż gdy zaczepę przyczepę jednoosiową bądź na tandemie to zaczep odbija mi i wali w dekiel od oleju hydraulicznego czy tam nie powinno być jakiś sprężyn czy też może trzeba te tulejki i bolce wszystkie powymieniać? Czy u was też jak naciśniecie na ten zaczep to opuszcza sie on na dół? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maszynagrzesiek 0 Napisano 21 Listopada 2013 Kupie uszkodzonego massey fergusona seria 3XXX lub 6XXX. Jak co to pisać grzesiek007gw@wp.pl .Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gustlik 0 Napisano 25 Listopada 2013 Ten od duszenia na dynashift (ABCD) - prawdopodobnie masz przeciek na jednym zespole sprzęgłowym albo coś z tłoczkiem tam - 2 biegi naraz ci wchodzą. Jest to za sprzęgłem musisz rozpołowić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flamenko 0 Napisano 9 Grudnia 2013 Witam. Mam pytanie do uzytkowników ciagnika massey ferguson . Stosuje ktos olej FUSCH AGRIFARM STOU MC 10W40. Jesli tak to w jakiej cenie go kupujecie? Albo na jakim oleju jezdzicie jaki polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rycho 0 Napisano 10 Grudnia 2013 Witam. Mam pytanie do uzytkowników ciagnika massey ferguson . Stosuje ktos olej FUSCH AGRIFARM STOU MC 10W40. Jesli tak to w jakiej cenie go kupujecie? Albo na jakim oleju jezdzicie jaki polecacie? Ten olej stosuję w MF w cenie 380 zł za 20 litrów z przesyłką gdzieś z okolic Niemodlina - z allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flamenko 0 Napisano 10 Grudnia 2013 ok serdeczne dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gustlik 0 Napisano 10 Grudnia 2013 Ja leję Agro STOU 10W30 za 11 zł/ litr, w silnik Superol Falco 15W40 9zł / litr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flamenko 0 Napisano 10 Grudnia 2013 Gustlik a jaki masz model masseya? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach