flamenko 0 Napisano 7 Lutego 2015 Szrpanie jest takie ze np jadąc do tyłu na pierwszym biegu i przełoze rewers do przodu to traktor zatrzymuje sie i słychać jakieś uderzenie i szarpnie i wtedy jedzie do przodu. nie ma płunnego ruszania nawet z miejsca tylko słychac uderzenie i szarpniecie.rewers jest elektrochydrauliczny bez sprzegła. Sprzegla uzywa sie tylko do biegów głownych .Półbiegi zmieniaja sie płynnie nie ma szarpniecia przy zmianie czy z A na B, C ,D lub odwrotnie przy zwalnianiu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mf3085 0 Napisano 26 Lutego 2015 Czy w perkinsach sześciocylindrowych są jakieś znaki na kole zamachowym żeby sprawdzić kąt wtrysku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirekmarian 0 Napisano 15 Marca 2015 Dwa lata temu przyczyną zatrzymania ciągnika po małym nagrzaniu był czujnik temp skrzyni doszedł do tej usterki i wymienił mi okoliczny dobry warsztat teraz znowu wystąpiła taka sytuacja czujnik kupisz za ok 100 zł tylko ktoś podpowie gdzie go szukać w ciągniku aby samemu wymienić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirekmarian 0 Napisano 15 Marca 2015 dotyczy 5460 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
urbandaniel 0 Napisano 16 Marca 2015 Szrpanie jest takie ze np jadąc do tyłu na pierwszym biegu i przełoze rewers do przodu to traktor zatrzymuje sie i słychać jakieś uderzenie i szarpnie i wtedy jedzie do przodu. nie ma płunnego ruszania nawet z miejsca tylko słychac uderzenie i szarpniecie.rewers jest elektrochydrauliczny bez sprzegła. Sprzegla uzywa sie tylko do biegów głownych .Półbiegi zmieniaja sie płynnie nie ma szarpniecia przy zmianie czy z A na B, C ,D lub odwrotnie przy zwalnianiu. pewnie czas i pora go kalibrowac albo mogl pasc komputer ale trzeba zaczac od kalibracji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
urbandaniel 0 Napisano 16 Marca 2015 naprawiamy wszystkie zachodnie marki od przedniego napedu przez silnik skrzynie mosty elektryke wystawiamy fakture vat udzielamy gwarancji tel 508061026 lub 501832246 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
urbandaniel 0 Napisano 16 Marca 2015 naprawiamy wszystkie zachodnie marki od przedniego napedu przez silnik skrzynie mosty elektryke wystawiamy fakture vat udzielamy gwarancji tel 508061026 lub 501832246agro-mechanika.com.pl - nasza strona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mały 85 0 Napisano 22 Marca 2015 Witam mam taki problem z MF 6160, nie jeżdzi do tyłu a mianowicie nie wychodzi napiecie ze sterownika na cewke jazdy do tyłu, sygnał z przełącznika kierunku jazdy dochodzi do sterownika i wychodzi na jazde do przodu a do tylu nie, sygnał z pedału sprzegła dochodzi do sterownika i wszystko inne działa, (raczej sterownik do naprawy?) robił ktoś może przekładke dekla skrzyni zeby zrobic rewers mechaniczny bo mam dekiel dzwignie biegów z wersji z rewersem mechanicznym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flamenko 0 Napisano 23 Marca 2015 massey 6160 jakie kolego masz akumulatory w tym ciągniku? Z góry dziekuje pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mały 85 0 Napisano 23 Marca 2015 Dwie dwunastki po 75Amper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karolekm88 0 Napisano 25 Marca 2015 mam problem z podnośnikiem w mf 6150, nie świeci się żadna kontrolka na podnośniku. Jakby prąd nie dochodził. Sprawdziłem chyba wszystkie bezpieczniki i nic?? Co to może być??? proszę o szybką pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mały 85 0 Napisano 25 Marca 2015 Zasniedziały ci kostki albo pod kabiną tam przy sterowniku skrzyni kostka z czerwonym i czarnym kablem, albo pod panelem ehr odkrec tą scianke plastikową obok recznego i tam na spodzie kabiny są kostki i bezpiecznik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karolekm88 0 Napisano 26 Marca 2015 Dzięki kolego Mały 85 bardzo mi pomogleś, spalił mi się bezpiecznik za tą plastikową ścianką. Może miałem za mały (3). Wiesz może jaki powinien tam być? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mały 85 0 Napisano 26 Marca 2015 Bezpiecznik 7,5 A, a te nad akumulatorem po 10A max. przerobiłem rewers w masaju 6160 z elektrohydraulicznego na mechaniczny, dekiel dzwignie i wodzik za deklem zalorzyłem od 3090, wszystko pasuje idealnie smiga jak szalony i biegi wchodzą lepiej bo da sie rewers wyrzucic na luz jak w seri 3000. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomek6678 0 Napisano 3 Kwietnia 2015 Mam problem jak to można tak nazwać czasami ciężko wsadzić drugi bieg. Zakres A/B ładnie wchodzi, tylko ten drugi bieg tak nie bardzo. 4 też wchodzi bez problemu. Nie wiem co to może być miał ktoś podobny problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miron 0 Napisano 14 Kwietnia 2015 instrukcja naprawy ME seraj 30 po polskuhttp://www.tractoor.pl/cignik/naprawa-ciagnika/180-massey-ferguson-/2127-30xx-i-31xx.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
solek01 0 Napisano 6 Maja 2015 czy olej: http://lotosoil.pl/p...,412,show,11974 lub http://www.markoweol...RMULA-ACTIVE-1L nadają się do Masseya 690? Jak tak to który lepszy, lub jaki zaleca producent? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miron 0 Napisano 6 Maja 2015 JAKA JEST KOLEJNOŚĆ DOKRĘCANIA ŚRUB GŁOWICY mf 3060 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mf3085 0 Napisano 7 Maja 2015 http://www.l-36.com/read_pdf.php?file=manuals/Perkins-Service-Data-Book-Part-1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mały 85 0 Napisano 7 Maja 2015 wszystkie glowice raczej odkreca sie tak samo odkreca sie zaczynając od zewnetrznej pokoleji a dokreca zczynając od srodka i kończąc na zewnetrznych srobach zeby zminimalizować napręrzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miron 0 Napisano 8 Maja 2015 ogólne zasady to znam ale szukam schematu rysunku opisu ogólnie fachowej lektury na pismie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mf3085 0 Napisano 8 Maja 2015 Przecież podałem ci linka, tam rysunki są. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
solek01 0 Napisano 1 Czerwca 2015 W końcu zdecydowałem się na Turdusa 15W40 i olej wymieniłem.Teraz chciałbym jeszcze wymienić olej w hydraulice w moim MF690 i nie wiem czy on ma olej wspólny ze skrzynią czy osobno?Bo widzę wlew oleju do skrzyni od przodu prawej strony kabiny a szabelka poziomu oleju jest z tyłu kabiny jakby przy moscie! Czy on ma jakiś filtr bo też nie bardzo go widzę? I jaki olej jest zalecany do tego ciągnika? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris01 0 Napisano 21 Czerwca 2015 hej chłopaki ale forum zastygło. mam pytanie moze kto wie od czego pasowała by ta piasta zewnetrzna łozyska WOM w mf 3115.pozdrawiam wszystkich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gustlik 0 Napisano 16 Listopada 2015 Co tu tak cicho? Ma ktoś może jakiś padnięty moduł z MF? cokolwiek;) Padnięte czujniki też mogą być;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach