Skocz do zawartości
Gość agronom

Wszystko o Massey Ferguson

Rekomendowane odpowiedzi

skrzynia ok tylko jeszcze nie wiem co jest z tą pompą bo jak "krece" kierownica to nie jest to płynnie i w miate szybkie tylko bardzo wolnoi pulsujaca tak samo podnośnik chodzi i nie wiem co jest mam drugą pompe i zastanawiam sie czy jej nie założyć????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanko..... jesli kupuje ciagnik od goscia co kupil go z zagranicy[nie bedacy zarejestrowany] to jak chcialbym nim do jechac do domu to czy musiealbym miec jakies papiery na przejazd po drodze publicznejj????a gdy bede chcial go zarejestrowac to placi sie za niego jakis podadek od tego ciagnika...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie jestem nowym użytkownikiem tej stronki i mam takie jedno pytanko czy ktoś miał już doczynienia z ciągnikem MF590?? Jeśli ktoś coś o nim wie na jego temat to prosze o napisanie na gg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie jestem nowym użytkownikiem tej stronki i mam takie jedno pytanko czy ktoś miał już doczynienia z ciągnikem MF590?? Jeśli ktoś coś o nim wie na jego temat to prosze o napisanie na gg 171874

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
mam pytanko..... jesli kupuje ciagnik od goscia co kupil go z zagranicy[nie bedacy zarejestrowany] to jak chcialbym nim do jechac do domu to czy musiealbym miec jakies papiery na przejazd po drodze publicznejj????a gdy bede chcial go zarejestrowac to placi sie za niego jakis podadek od tego ciagnika...

według prawa o ruchu drogowym, musisz miec pojazd zarejestrowany i ubezpieczony (oc)m jak nie miał dotychczas rejestracji ( nie wymaga sie w Holandi i Belgi, w innych państwach jest wymagane chyba że ktoś naprawdę jeździł tylko w polu) to lepiej woż go na lawetę, będzie taniej niż gdybys czasam został skontrolowany i zapłacisz za brak rejestracji mandat i za brak oc ( 500 euro)

nie ma podatku od rejestracji ani vatu czy akcyzy, ale muszisz mieć dowód rejestracyjny, chyba żę pzedstawisz zaświadczenie z odpowiednika wydziału komunikacji danego państwa skąd pochodzi ciagnik . że nigdy nie podlegał rejestracji - ale wtedy tylko indywidualna decyzja Twojego wydziału komunikacji bedzie decydująca czy dostaniesz tablice czy nie

pozdrawiam

waldac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

według prawa o ruchu drogowym, musisz miec pojazd zarejestrowany i ubezpieczony (oc)m jak nie miał dotychczas rejestracji ( nie wymaga sie w Holandi i Belgi, w innych państwach jest wymagane chyba że ktoś naprawdę jeździł tylko w polu) to lepiej woż go na lawetę, będzie taniej niż gdybys czasam został skontrolowany i zapłacisz za brak rejestracji mandat i za brak oc ( 500 euro)

nie ma podatku od rejestracji ani vatu czy akcyzy, ale muszisz mieć dowód rejestracyjny, chyba żę pzedstawisz zaświadczenie z odpowiednika wydziału komunikacji danego państwa skąd pochodzi ciagnik . że nigdy nie podlegał rejestracji - ale wtedy tylko indywidualna decyzja Twojego wydziału komunikacji bedzie decydująca czy dostaniesz tablice czy nie

pozdrawiam

waldac

Witam!!!

Wielkie dzieki...

Pozdrawiam=]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

świeży i tanio jak na 2004 widać że nie pracował ja bym go brał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak na (już) 3 latka to tani bo w takich cenach to chodzą z końca lat 90

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie przecież to ewidentna sciema!!!!!!!! Jezeli ktos troche kiedys szukał samochodu na np. mobile.de czy autoscoo24.de to wie o co chodzi. Gówniarze sobie jaj robia, nawet telefonów i adresów nie podaj tylko zdjecia i opis, a to to na 100% sciema niby ktos z Hiszpani sie ogłosił w Polsce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w dodatku pisze ze cagnik stoi w tarnowie, a gosc jak zakładał konto na kupsprzedaj.pl podał region podlasie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Czy ktoś renontował silnik w MF 3050. Interesuje mnie jak ustawić przeciwwagi w pompie olejowej w silniku względem wału korbowodowego. Nie ma tam żadnych znaków, czy przeciwwaga powinna być na dole a tłok na górze. Proszę pilnie o odpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Poszukuje programu do MF-ów(katalogi do MF). dokladnie AGCO CD-rom. gdzie mozna kupic orginal?? ile kosztuje taki program?? prosze o pomoc.

Pozdrawiam Radosław

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam,

Poszukuje programu do MF-ów(katalogi do MF). dokladnie AGCO CD-rom. gdzie mozna kupic orginal?? ile kosztuje taki program?? prosze o pomoc.

Pozdrawiam Radosław

gdzie można kupić orginały to niewiem ale kopie orginałów ; dostaniwsz wszędzie kopie po 100zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam,

Pozdrawiam Radosław

gdzie można kupić orginały to niewiem ale k

opie orginałów ; dostaniwsz wszędzie kopie po 100zł

Niedawno kupiłem taki katalog za 50 zł . Mogę go odsprzedać za niewilkie pieniądze.Napisz tylko jaki MF cię interesuje to sprawdzę czy w nim jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam,

Pozdrawiam Radosław

gdzie można kupić orginały to niewiem ale k

opie orginałów ; dostaniwsz wszędzie kopie po 100zł

Niedawno kupiłem taki katalog za 50 zł . Mogę go odsprzedać za niewilkie pieniądze.Napisz tylko jaki MF cię interesuje to sprawdzę czy w nim jest.

mnie interesuje tyl;kop orginal takiego programu, nie wiecie gdzie mozna kupic orginal i ile kosztuje ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma czegoś takiego jak orginalna kopia . Jest albo kopia (nie bardzo legalna) albo orginalny , legalny program z licencją . Nie wiem gdzie go można kupić ale na mój gust trzeba za niego zaplacić nie mniej niż 1500 zł.

A o program zapytaj u Korbanków ale wątpliwe czy ci pomogą , lepiej pogadać z kimś kto sprowadza ciągniki , za granicą pewnie nie byłoby z tym ażtakiego problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie ma czegoś takiego jak orginalna kopia . Jest albo kopia (nie bardzo legalna) albo orginalny , legalny program z licencją . Nie wiem gdzie go można kupić ale na mój gust trzeba za niego zaplacić nie mniej niż 1500 zł.

A o program zapytaj u Korbanków ale wątpliwe czy ci pomogą , lepiej pogadać z kimś kto sprowadza ciągniki , za granicą pewnie nie byłoby z tym ażtakiego problemu.

oryginał kosztuje kilka tysięcy i jest na zasadzie licencji, każda kopia to kradziona wersja, gdzie musisz zmienaić rok w komputerze na taki w którym ktoś wykonał nielagalną kopie, oryginał tego nie wymaga bo umowa licencyjna uwierzytelnia sie przez internet i kod licencyjny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oryginał kosztuje kilka tysięcy i jest na zasadzie licencji, każda kopia to kradziona wersja, gdzie musisz zmienaić rok w komputerze na taki w którym ktoś wykonał nielagalną kopie, oryginał tego nie wymaga bo umowa licencyjna uwierzytelnia sie przez internet i kod licencyjny

Ztego co się orjetuje to to nawer fillje KORBANKA maja nielegalne kopje bo jak zamawiam unich częsci to tez zakażdym razem zmieniają rok na 2002 ; troche to dziwne ; wystarczy tylko w rejestze zmienic plik i problem ze zmianą daty znika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
@darek20 a masz w tym katalogu serie 42xx albo 43xx

Niestety nie ma tam serii 42xx i 43xx . Tzn. w instalaji jest ale potrzebny jest jeszcze jeden dysk ze schematami a tego nie mam.

Są tam np. serie 30xx , 60xx i wiele innych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi