Skocz do zawartości
Gość agronom

Wszystko o Massey Ferguson

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki kolego:) Wiem, że to nie ta firma. Ten gościu właśnie ma ok. 90 szt i jest u niego w czym wybrać.... To mówisz, że seria 36** jest awaryjna???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Poszukuję kół zębatych do skrzyni biegów mf 3080 rok 88 skrzynia A,B

były tam takie nr na nich ;

-3385853M1 -38zębów

- 3383434M1 - 34zęby

- ................ - 26zębów z dwóch stron synchronizator

-................ - 21 zębów z jednej strony synchronizator

Używanych.

-3385853M1 -38zębów posiadam takie koło lekko używane zoatało mi bo mieniałe cały komplet 7874447 gg zapraszam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Czy ktos nie wie jaka moze byc przyczyna ze w moim MF 3070 raz na jakis czas gina hamulce??? Prosze o pomoc. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie problem przedniego mostu tzw walka atakujacego jest obecny we wszystkich przednionapedowcach a winny jest OPERATOR nikomu sie niechce na dziendobry klekac i smarowac wieszkow przedniej osi wiec most zaczyna sie kiwac i mamy kuku na 5000zl

by rozebrac nalezy dopasowac srube z nakretka na bolec zwrotnicy i urzywajac solidnego sciagacza zdjac sworznie po wyjeciu polosi z mostu mozna rozkrecic pokrywe mech roznicowego i w efekcie dostac sie do atatku

pozdro piotr 606679535

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanko, co sądzicie o tym ciągniku o tych ciągnikach : MF 3610 i 3630

Wiem tylko o tym tyle, że jeden ma 110KM a drugi 130KM i obydwa mają napęd 4x4

Ale co z awaryjnością, spalaniem, dostępnością części, ceną części?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i co jeszcze sądzicie o MF 3650, 150KM i 4x4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich, jestem na kupnie ciągnika, do tej pory miałem na oku ciągnik massey ferguson 3070(90KM), obecnie trafiła mi się atrakcyjna oferta ciągnika john deere 6210SE(90KM), chciałbym się coś dowiedzieć o tym sprzęcie, czytałem trochę na różnych forach o tym modelu i dowiedziałem się że SE jest to okrojona, mniej dopracowana wersja, że ciągniki te są awaryjne i dużo palą. Proszę o wasze opinie, co mam wybrać? massey ferguson 3070, czy john deere 6210SE? Moje gospodarstwo ma niewiele ponad 25ha, ziemie są bardzo ciężkie i jest dużo przejazdów, potrzebuję oszczędnego ciągnika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dzięki kolego:) Wiem, że to nie ta firma. Ten gościu właśnie ma ok. 90 szt i jest u niego w czym wybrać.... To mówisz, że seria 36** jest awaryjna???
Ciagniki z seri 30** maja dosyc awaryjne skrzynie wiec nie polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam. Czy ktos nie wie jaka moze byc przyczyna ze w moim MF 3070 raz na jakis czas gina hamulce??? Prosze o pomoc. Pozdrawiam
Mozliwe ze masz malo oleju w skrzyni kiedy to sie dzieje masz moze tura

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MArdens a co cię skłoniło akurat, że wybrałeś mfa i właśnie taką serie? Nie chciałeś jakiegoś john deera na przykład? A jeszcze jak z częściami do tych ciągników?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem w planach fendta 514c 98 rocznik ale w pieniadzach sie nie wyrobilem znalazlem w tym roczniku MF-a z seri 80** na JD nie trafilem w tych pieniadzach z turem MF jest gabarytowo wiekszy od JD tej mocy a mi chodzilo o ciezszy ciagnik z turem z czesciami niema zadnych problemow znanych marek ciagnikow moim zdaniem najlepsze ciagniki to fendt , JD, i MF jak dla mnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

korbanki na serię 36xx powiedzieli ze są to jedne z najmniej awaryjnych....u mnie raczej niema problemów poza wyczerpanymi bateriami w komputerze, 2ma czujnikami przy hydraulice

ogólnie to ciągnik 3630 to jest nie do zdarcia....5tki obbrotowe na lekkich i średnio cięzkich ziemia praktycznie nie czuje....agregat kombidann-nordsten 4m to juz bez pełnej opcji obciążników był problem bo go na miedzy huśtało ale jak jest juz komplet (u mnie)to idzie jak głupi

skrzynie żeby siadały w serii 36xx to niesłyszałem chociaż technologia pewnie podobna...jak nie ta sama co w 30xx

u mnie mf chodzi dobrze i nie ma z nim problemów(kupiony niewytłuczony od żabojada to sie trafiło)....polecam

a co do części to sklepów z nimi jest sporo (woj lubelskie)....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki chłopaki za informacje. MArdens a masz może jakieś zdjęcia swojej maszyny? Był bym wdzięczny, jeszcze jedno pytanko dlaczego zależało ci na cięższym ciągniku z turem, i jakie maszyny ciągasz???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tura nie mam a stan oleju jest na bagnecie. Wiec moze macie jeszcze jakis pomysl co moze byc przyczyna tego ze gina hamulce w MF 3070???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam to samo i serwisant od korbanków powiedzieli że to uszczelniacze, jak postoi kilka dni to giną a jak się rozgrzeje to wszystko ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dzięki chłopaki za informacje. MArdens a masz może jakieś zdjęcia swojej maszyny? Był bym wdzięczny, jeszcze jedno pytanko dlaczego zależało ci na cięższym ciągniku z turem, i jakie maszyny ciągasz???
Zdiecia wstawie tylko nie wiem jak to sie robi w tygodniu cos pokombinuje zalezalo mi na ciezszym ciagniku poniewaz mialem wczesniej MTZ-a z turem i pergalo nim we wszystkie strony przy ciezszych ladunkach czepialem mu talerzowke bo niedalo rady jezdzic no i przod siadal o sprzegle nie wspomne a czym wiekszy tym masywniejszy szersze opony( na laki lepiej) miecej i wygodniej sie jedzje po dziurach mam do niego dosyc ciezkie plugi overuma 5 skibowe obrotowe ( jak zrobie fotki to wstawie jak sie naucze ) ciezko talezowke 4 metrowo na kolach , agregat 4,20metra , beczkowoz 10000 l ,przyczepa do sianokiszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich. Musze wymienić tłumik w MF 3050, czy koś z was wymieniał i czy kupował orginał czy są jakieś zamienniki, czy może dorabiał w jakiś inny sposób.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiedzcie mi cos ciekawego o MF475 (na naklejce od wymiany oleju jest 465) powiedzcie mi ile to ma koni itd.... interesuje mnie kupno tego czegos... a w necie nie moge nigdzie o nim znalesc ... pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
powiedzcie mi cos ciekawego o MF475 (na naklejce od wymiany oleju jest 465) powiedzcie mi ile to ma koni itd.... interesuje mnie kupno tego czegos... a w necie nie moge nigdzie o nim znalesc ... pozdrawiam

To jest jakaś wersja brazylijska, z dachem na ramie ochronnej, o szerokim rozstawie kół, czyli też w góry, moc coś ok 110 KM, jak znajde foto, to wstawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie o taki mi nie chodzilo raczej rok 1988-90 i jak mowie to jest 475 w papierach a na papierze od oleju 465.... tylne kola sa szersze od zwyklych .... naprawde niewiem co mam wiecej powiedziec....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi