globus0007 0 Napisano 3 Listopada 2007 Dzięki kolego:) Wiem, że to nie ta firma. Ten gościu właśnie ma ok. 90 szt i jest u niego w czym wybrać.... To mówisz, że seria 36** jest awaryjna??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miron 0 Napisano 3 Listopada 2007 Poszukuję kół zębatych do skrzyni biegów mf 3080 rok 88 skrzynia A,B były tam takie nr na nich ;-3385853M1 -38zębów- 3383434M1 - 34zęby- ................ - 26zębów z dwóch stron synchronizator-................ - 21 zębów z jednej strony synchronizator Używanych.-3385853M1 -38zębów posiadam takie koło lekko używane zoatało mi bo mieniałe cały komplet 7874447 gg zapraszam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek1036 0 Napisano 3 Listopada 2007 Witam. Czy ktos nie wie jaka moze byc przyczyna ze w moim MF 3070 raz na jakis czas gina hamulce??? Prosze o pomoc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ferguson 0 Napisano 4 Listopada 2007 Panowie problem przedniego mostu tzw walka atakujacego jest obecny we wszystkich przednionapedowcach a winny jest OPERATOR nikomu sie niechce na dziendobry klekac i smarowac wieszkow przedniej osi wiec most zaczyna sie kiwac i mamy kuku na 5000zlby rozebrac nalezy dopasowac srube z nakretka na bolec zwrotnicy i urzywajac solidnego sciagacza zdjac sworznie po wyjeciu polosi z mostu mozna rozkrecic pokrywe mech roznicowego i w efekcie dostac sie do atatkupozdro piotr 606679535 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mantas 0 Napisano 4 Listopada 2007 mam pytanko, co sądzicie o tym ciągniku o tych ciągnikach : MF 3610 i 3630Wiem tylko o tym tyle, że jeden ma 110KM a drugi 130KM i obydwa mają napęd 4x4Ale co z awaryjnością, spalaniem, dostępnością części, ceną części? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mantas 0 Napisano 4 Listopada 2007 mam pytanko, co sądzicie o tym ciągniku o tych ciągnikach : MF 3610 i 3630Wiem tylko o tym tyle, że jeden ma 110KM a drugi 130KM i obydwa mają napęd 4x4Ale co z awaryjnością, spalaniem, dostępnością części, ceną części? i co jeszcze sądzicie o MF 3650, 150KM i 4x4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel1991 0 Napisano 4 Listopada 2007 Witam wszystkich, jestem na kupnie ciągnika, do tej pory miałem na oku ciągnik massey ferguson 3070(90KM), obecnie trafiła mi się atrakcyjna oferta ciągnika john deere 6210SE(90KM), chciałbym się coś dowiedzieć o tym sprzęcie, czytałem trochę na różnych forach o tym modelu i dowiedziałem się że SE jest to okrojona, mniej dopracowana wersja, że ciągniki te są awaryjne i dużo palą. Proszę o wasze opinie, co mam wybrać? massey ferguson 3070, czy john deere 6210SE? Moje gospodarstwo ma niewiele ponad 25ha, ziemie są bardzo ciężkie i jest dużo przejazdów, potrzebuję oszczędnego ciągnika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mardens 0 Napisano 4 Listopada 2007 Dzięki kolego:) Wiem, że to nie ta firma. Ten gościu właśnie ma ok. 90 szt i jest u niego w czym wybrać.... To mówisz, że seria 36** jest awaryjna??? Ciagniki z seri 30** maja dosyc awaryjne skrzynie wiec nie polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mardens 0 Napisano 4 Listopada 2007 Witam. Czy ktos nie wie jaka moze byc przyczyna ze w moim MF 3070 raz na jakis czas gina hamulce??? Prosze o pomoc. Pozdrawiam Mozliwe ze masz malo oleju w skrzyni kiedy to sie dzieje masz moze tura Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
globus0007 0 Napisano 4 Listopada 2007 MArdens a co cię skłoniło akurat, że wybrałeś mfa i właśnie taką serie? Nie chciałeś jakiegoś john deera na przykład? A jeszcze jak z częściami do tych ciągników? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mardens 0 Napisano 4 Listopada 2007 Mialem w planach fendta 514c 98 rocznik ale w pieniadzach sie nie wyrobilem znalazlem w tym roczniku MF-a z seri 80** na JD nie trafilem w tych pieniadzach z turem MF jest gabarytowo wiekszy od JD tej mocy a mi chodzilo o ciezszy ciagnik z turem z czesciami niema zadnych problemow znanych marek ciagnikow moim zdaniem najlepsze ciagniki to fendt , JD, i MF jak dla mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaceknet8 0 Napisano 4 Listopada 2007 mam pytanko, co sądzicie o tym ciągniku o tych ciągnikach : MF 3610 i 3630Wiem tylko o tym tyle, że jeden ma 110KM a drugi 130KM i obydwa mają napęd 4x4Ale co z awaryjnością, spalaniem, dostępnością części, ceną części? korbanki na serię 36xx powiedzieli ze są to jedne z najmniej awaryjnych....u mnie raczej niema problemów poza wyczerpanymi bateriami w komputerze, 2ma czujnikami przy hydrauliceogólnie to ciągnik 3630 to jest nie do zdarcia....5tki obbrotowe na lekkich i średnio cięzkich ziemia praktycznie nie czuje....agregat kombidann-nordsten 4m to juz bez pełnej opcji obciążników był problem bo go na miedzy huśtało ale jak jest juz komplet (u mnie)to idzie jak głupiskrzynie żeby siadały w serii 36xx to niesłyszałem chociaż technologia pewnie podobna...jak nie ta sama co w 30xxu mnie mf chodzi dobrze i nie ma z nim problemów(kupiony niewytłuczony od żabojada to sie trafiło)....polecama co do części to sklepów z nimi jest sporo (woj lubelskie).... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
globus0007 0 Napisano 4 Listopada 2007 Dzięki chłopaki za informacje. MArdens a masz może jakieś zdjęcia swojej maszyny? Był bym wdzięczny, jeszcze jedno pytanko dlaczego zależało ci na cięższym ciągniku z turem, i jakie maszyny ciągasz??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek1036 0 Napisano 4 Listopada 2007 Tura nie mam a stan oleju jest na bagnecie. Wiec moze macie jeszcze jakis pomysl co moze byc przyczyna tego ze gina hamulce w MF 3070??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michal 0 Napisano 4 Listopada 2007 ja mam to samo i serwisant od korbanków powiedzieli że to uszczelniacze, jak postoi kilka dni to giną a jak się rozgrzeje to wszystko ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mardens 0 Napisano 4 Listopada 2007 Dzięki chłopaki za informacje. MArdens a masz może jakieś zdjęcia swojej maszyny? Był bym wdzięczny, jeszcze jedno pytanko dlaczego zależało ci na cięższym ciągniku z turem, i jakie maszyny ciągasz??? Zdiecia wstawie tylko nie wiem jak to sie robi w tygodniu cos pokombinuje zalezalo mi na ciezszym ciagniku poniewaz mialem wczesniej MTZ-a z turem i pergalo nim we wszystkie strony przy ciezszych ladunkach czepialem mu talerzowke bo niedalo rady jezdzic no i przod siadal o sprzegle nie wspomne a czym wiekszy tym masywniejszy szersze opony( na laki lepiej) miecej i wygodniej sie jedzje po dziurach mam do niego dosyc ciezkie plugi overuma 5 skibowe obrotowe ( jak zrobie fotki to wstawie jak sie naucze ) ciezko talezowke 4 metrowo na kolach , agregat 4,20metra , beczkowoz 10000 l ,przyczepa do sianokiszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
globus0007 0 Napisano 4 Listopada 2007 albo jak możesz to prześlij mi na mejla..... globus512@wp.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek1036 0 Napisano 4 Listopada 2007 A powiedz mi w ktorym miejscu są te uszczelniacze??? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michal 0 Napisano 5 Listopada 2007 któreś z tycz przy tarczy, dokładniej to musiał byś pogadać z serwisantem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kip 0 Napisano 5 Listopada 2007 Witam wszystkich. Musze wymienić tłumik w MF 3050, czy koś z was wymieniał i czy kupował orginał czy są jakieś zamienniki, czy może dorabiał w jakiś inny sposób. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rybka2485 0 Napisano 5 Listopada 2007 powiedzcie mi cos ciekawego o MF475 (na naklejce od wymiany oleju jest 465) powiedzcie mi ile to ma koni itd.... interesuje mnie kupno tego czegos... a w necie nie moge nigdzie o nim znalesc ... pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
globus0007 0 Napisano 5 Listopada 2007 Mardens masz już jakieś zdjęcia??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 5 Listopada 2007 powiedzcie mi cos ciekawego o MF475 (na naklejce od wymiany oleju jest 465) powiedzcie mi ile to ma koni itd.... interesuje mnie kupno tego czegos... a w necie nie moge nigdzie o nim znalesc ... pozdrawiamTo jest jakaś wersja brazylijska, z dachem na ramie ochronnej, o szerokim rozstawie kół, czyli też w góry, moc coś ok 110 KM, jak znajde foto, to wstawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 5 Listopada 2007 Oto MF 475 a oto dane: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rybka2485 0 Napisano 5 Listopada 2007 nie o taki mi nie chodzilo raczej rok 1988-90 i jak mowie to jest 475 w papierach a na papierze od oleju 465.... tylne kola sa szersze od zwyklych .... naprawde niewiem co mam wiecej powiedziec.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach