suchodolak 0 Napisano 28 Grudnia 2007 wlasnie ferdek jest bardziej skomplikowany jak nie jeden zachodniak tu przykrec tam popusc no i dopiero masz oczekiwany efekt ,a tak wogule to ja mam wersje exsportowa i mam chydrauliczna kierownice I PROBLEM Z SILOWNIKAMI oczywiscie kreci sie fajnie ale jak sie koncowki powybijaja to jest problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafik256 0 Napisano 28 Grudnia 2007 Panowie mam problem ze zdjeciem dekla od skrzyni w moim Mf 3090. Jest to ten dekiel przez który przechodza dzwignie zmiany biegów. chciałbym wymienic w nim uszczelnienia tylko nie jestem pewien jak go zdjąć, czy wystarczy odkręcić wszystkie śruby mocujące dekiel i razem z deklem wyjda te srebrne sworznie które poruszają przesówki, czy tez sworznie tych nie da się wyjąc razem z deklem i należy zdjąć z nich wszystko i zdejmowac dekiel w taki sposób aby sworznie pozostały przy skrzyni??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miron 0 Napisano 28 Grudnia 2007 Panowie mam problem ze zdjeciem dekla od skrzyni w moim Mf 3090. Jest to ten dekiel przez który przechodza dzwignie zmiany biegów. chciałbym wymienic w nim uszczelnienia tylko nie jestem pewien jak go zdjąć, czy wystarczy odkręcić wszystkie śruby mocujące dekiel i razem z deklem wyjda te srebrne sworznie które poruszają przesówki, czy tez sworznie tych nie da się wyjąc razem z deklem i należy zdjąć z nich wszystko i zdejmowac dekiel w taki sposób aby sworznie pozostały przy skrzyni???odktęcasz 9 srób odciągasz dekiel te dzwigienki zostają razem z deklem ; przy zakładani może być mały problem z włożęniem dekla ale napewno sobie poradzisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek1036 0 Napisano 28 Grudnia 2007 Witam. Panowie mam takie pytanie. Moj MF 3070 postał 2 tyg i zginelo sprzeglo. Po odpaleniu znalazlo sie w pewnym stopniu ale w trakcie jazdy znow zginelo??? Co moze byc przyczyna??? Prosze o pomoc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal w 0 Napisano 28 Grudnia 2007 Witam. Panowie mam takie pytanie. Moj MF 3070 postał 2 tyg i zginelo sprzeglo. Po odpaleniu znalazlo sie w pewnym stopniu ale w trakcie jazdy znow zginelo??? Co moze byc przyczyna??? Prosze o pomoc. Pozdrawiam[/ quote] odpal traktor i odpowietrz sprzegło końcówką diagnostyczną wcisnij ją na środku a może to byćspowodowane obniżeniem temp otoczenia a co za tym idzie zmniejszeniem elastycznosci uszczelnien silownika wyciskającego docisk--pewnie uszczelnienia sąw nim od nowego-WIOSNĄ MU PRZEJDZIE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal w 0 Napisano 28 Grudnia 2007 Panowie mam problem ze zdjeciem dekla od skrzyni w moim Mf 3090. Jest to ten dekiel przez który przechodza dzwignie zmiany biegów. chciałbym wymienic w nim uszczelnienia tylko nie jestem pewien jak go zdjąć, czy wystarczy odkręcić wszystkie śruby mocujące dekiel i razem z deklem wyjda te srebrne sworznie które poruszają przesówki, czy tez sworznie tych nie da się wyjąc razem z deklem i należy zdjąć z nich wszystko i zdejmowac dekiel w taki sposób aby sworznie pozostały przy skrzyni??? JAK BĘDZIESZ ZAKŁADAŁ TO ZBLOKUJ DZWIGNIE W DEKLU ŁATWIEJ TRAFISZ W WYBIERAKI ICELUJ DEKLEM O 2 GRUBOSCI ŚRUBY WYŻEJ JAK JEST PRZYKRĘCONY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qurde 0 Napisano 28 Grudnia 2007 Panowie kupiłem mf 6150 ma 95km i niewiem jaki agregat uprawowy i jaki pług mu kupic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kules 0 Napisano 28 Grudnia 2007 Numeru koloru kabiny to nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 29 Grudnia 2007 co do maszyn pod 6150 to typowe dla takiego ciagnika czyli pług 4x40 lub 5x30, agregat 3,6m bo 4,2m to chyba za dużo takie moje zdanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel1991 0 Napisano 30 Grudnia 2007 co jest grane jeśli w ciągniku MF 3070 jest filtr powietrza zabrudzony olejem? proszę o odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzik 0 Napisano 30 Grudnia 2007 moze turbo puszcza ????.....lol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel1991 0 Napisano 30 Grudnia 2007 jak turbo puszcza? o co chodzi, bo mam pierwszy ciągnik z turbem, jeszcze mi olej trochę leci z pod kolektora , ale nie wiem z pod którego, wydechowego czy ssącego, czym to wszystko może być spowodowane? kopcić nie kopci mi nic, a czy olej bierze to nie wiem bo dopiero go kupiłem niedawno i w polu jeszcze nim nie pracowałem. proszę o odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szczewko 0 Napisano 30 Grudnia 2007 jak turbo puszcza to na dwa kolektory tylko ze w wydechu tego nie widac bo sie spala.musisz sciagnac przedow od turbo do kolektora ssacego i zobaczyc czy nie ma tam oleju.jak jest to wyciagaj szybko turbine i do regeneracji zawiez(800pln) bo jak sie rozleci do konca i uszkodza sie wirniki to koszty naprawy wzrosna o 100% albo turbiny nie da sie wcale naprawic.sprawdz jeszcze ten przewod od spływu oleju od turbiny czy nie jest przypchany bo to przez ten przewod najczesciej sie rozlatują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel1991 0 Napisano 30 Grudnia 2007 mi się wydaje jednak że ten olej to wylatuje spod kolektora ssącego i wczoraj jak wykręciłem filtr powietrza to był kawałkiem zawalony olejem i właśnie nie wiem co jest grane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szczewko 0 Napisano 30 Grudnia 2007 mi się wydaje jednak że ten olej to wylatuje spod kolektora ssącego i wczoraj jak wykręciłem filtr powietrza to był kawałkiem zawalony olejem i właśnie nie wiem co jest granechyba ze masz odpowietrzenie silnika połączone z filtrem wtedy to jest normalne(opary oleju) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gedii 0 Napisano 30 Grudnia 2007 mi się wydaje jednak że ten olej to wylatuje spod kolektora ssącego i wczoraj jak wykręciłem filtr powietrza to był kawałkiem zawalony olejem i właśnie nie wiem co jest granemoim zdaniem za posty w temacie o farmerach nikt nie powinien udzielić tobie odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel1991 0 Napisano 30 Grudnia 2007 no więc co mi radzicie? co mam zrobić żeby jeździć i mieć spokojną głowę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzik 0 Napisano 30 Grudnia 2007 ja ci radze napisac kilka słów z przeprosinami w temacie o farmerach....a gedii radze dac ci bana na kilka dni zeby utemperowac twoj charakterek.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 30 Grudnia 2007 Trochę dziwne, że olej cieknie przecież stan idealny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel1991 0 Napisano 30 Grudnia 2007 to forum jest stworzone po to by udzielać porad i proszę o poradę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzik 0 Napisano 30 Grudnia 2007 a jak ludziom od dziadostw nawrzucałeś to było ok - gedii czekam na bana sokor chłopak nawet przeprosic nie umie..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel1991 0 Napisano 30 Grudnia 2007 mi się wydaje jednak że ten olej to wylatuje spod kolektora ssącego i wczoraj jak wykręciłem filtr powietrza to był kawałkiem zawalony olejem i właśnie nie wiem co jest grane, co mam zrobić żeby jeździć spokojnie, proszę o odpowiedzi, po pierwsze to uszczelkę muszę wymienić, ale co dalej? czy to wystarczy, na cieknący olej napewno, ale skąd ten olej w filtrze powietrza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 30 Grudnia 2007 mokry filtr w zwykłym dieslu oznacza podjechne pierścienie w turbo raczej tego jeszcze nie widziałem ale może na wolnych obrotach też coś tam pójdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 30 Grudnia 2007 powiem tyle masz cieknaca turbine i nic wiecej jak jeje regenracja nie pomoże. Turbina tłoczac powietrze do kolektora tłoczy także olej który wycieka z niej !!!!!! A ten olej na filtrze to troche dziwna sprawa bo przeciez powietrze jest zasysane z filtra a nie tłoczone. jedyne wytłumaczenie to gdzy silnik nie pracuje wyciek z turbiny grawitacyjnie spływa do filtra. nie wiem jak wyglada połączenie w MF i czy to możłiwe w nim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szczewko 0 Napisano 30 Grudnia 2007 chyba ze ma cos w rodzaju EGR-u czyli opary oleju z pokrywy zaworow sa doprowadzone do filtra powietrza wtedy bedzie filtr lekko zaolejony.a turine mozesz łatwo sprawdzic.ściąg przewod tak zeby wirnik było widac i sprawdz luz wirnika.powinien byc tylko lekko wyczuwalny,jezeli masz duzy luz to turbo do naprawy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach