lysy19 0 Napisano 9 Listopada 2014 Mam pyt. Jaki bylby dochod gdybym zasial piec ha burakow. na 4 kl ziemi. Chcialbym wiedziec jaki jest dochod netto bo nie wiem czy oplaca sie czy nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 10 Listopada 2014 3,5-4tys koszt uprawy 1ha buraków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 10 Listopada 2014 U mnie w granicach 6tys/ha (nakład) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 10 Listopada 2014 a nie trzeba miec jakiejs kwoty cukrowej i kontraktu z cukrownia.u mnie na 4 klasie gdybym zasial buraki to by nie bylo co zbierac bo to kiepski piach . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysy19 0 Napisano 10 Listopada 2014 a dlaczego takie duze roznice w nakladach na ha? A jaki jest czysty zysk po odstawieniu? A czy to mozliwe ze z ha mozna 100t zebrac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 11 Listopada 2014 można ale to tak jakby z pszenicy wyciągnąć 12t. A różnica w nakładach to nawożenie i chemia, zbiór. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysy19 0 Napisano 11 Listopada 2014 to jest oplacalne czy nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach