Skocz do zawartości
Silver

Co lepiej wybrać mtz 82 czy ursusa c385?

Rekomendowane odpowiedzi

moj u poprzedniego własiciciela chodził na bio i nie było i nie ma problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i bardzo dobrze ze to jest taki ciągnik ktory na wszystkim chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam. mysle ze z ty dwoch ciagnikow bym nie kupil a ni 4 a ni wlodka bo najlepsza jest 1201 to jest konkret wszyscy mowia bo szóstka lyknie oj ona mniej lyknie niz ta 4 bo ona musi chodzic na mniejszych biegach i caly czas do dechy. szóstka ma 120km bez turbo chodzi jak marzenie, skrzynia ta szybsza przerobiłem zolw dziala mozna na nim jezdzic caly dzien i sie nie zjara zolw juz dziala 2 rok najwazniejszy to stan oleju. mtz moze sie na asfalcie schowac jak jade na 4 na zolwiu dojezdzam do mtz i przeskok na zajaca to tylko włączać migacz i pomnie tylko dym zostaje a emtz z tylu haha. czworki maja problem z zapalaniem na zime i wydmuchiwaniem uszczelek z pod glowicy. i przy 4 nie zrobi sie takiej przerobki skrzyni bo biedna by nie dala rady a szóstka konmi nadgania duzo drozsza nie jest od 4 lub mtz. moim zdanie to jak chcecie kupowac 6 garow i ma juz zabezpieczenie na wiekszy areal narazie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
utruć życie czasami

Miałem go osiem lat, nie wiedziałem co to ciągnik, może trafiłem akurat na udany egzemplarz, bo był sprowadzony z DDR, 89 r.pr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój był 81r od 94-04 sam nim tylko jeździłem i trochę potrafił czasami utruć. Powiedziałem nigdy więcej mtz. Niedługo czeka mnie wymiana 4011 trzeba kupić coś do ciągnięcia maszyn i myślałem o nh td60 zetor 5340 roller 70w ale ceny w okolicy 100tys i powyżej i kusi mnie belarus za 60 tys. nowy więc jakiś czas byłby spokój a zresztą i tak znam ten traktor na wylot .i bądź tu mądry każdy ma plusy i minusy.co byście wzięli?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisze to po raz kolejny " sosnowy ale nowy " i kupiłem nowego belarusa 820 . Pozdrawiam Piotr z Legnicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I bardzo dobrze zrobiłes ze kupiłes ruska.dobry wybór.wytrzymały ciągnik za taką cene to sie opłaca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Belarusy moze i nie są idealne ale za te pieniądze to jest najodpowiedniejszy wybór traktora, praktycznie niczego innego NOWEGO o tej mocy za tą cenę nie kupi a imozna nim wsio zrobć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi