wyrobyzdrewna 0 Napisano 5 Kwietnia 2015 Witam mam john derra 3030 z przednim napędem olejowym i nie chce mi podnosić agregatu jakiś czas podnosił i kiepsko działało wspomaganie , teraz podnosi słabo na zimnym oleju i prawdopodobnie pompa wewnętrzna do wymiany .jak się do niej dostać dziękuję. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
syrop1 0 Napisano 8 Kwietnia 2015 Witam. Po piewsze sprawdź ciśnienie na dniazdach hydrauliki zew. ma być od 170-200 bar, natępnie sprawdź ciśnienie na porcie zasilania )ciśnienie systemowe) tj . w pokrywie przekładni z boku jest port ma być na wolnych obrotach 10 bar. na wysokich 14 bar. i dopiero po tych pomiarach zdiagnozujesz która to pompa. A żeby dostać do tej pompy w środku to trzeba go zozjechać za sprzęgłem bo tam skżynia jest dzielona na dwa (chyba) bo ja mam inny model ale na 99% tak jest. Tzn trzeba kabine do góry podnieść i odjechać dyfrem, ale coś mo mowi że to jest problem z pompą główną tą z przodu bo pompa w śrpdku jest pompą zębatą a to są pompy teoretycznie nie do zajechania. Pompa z przodu jest tłoczkowa i jeśli ona nie poda wystarczającej ilości oleju do pompy w środku będą takie objawy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
syrop1 0 Napisano 8 Kwietnia 2015 Zapominiałem jeszcze o jednym filtry hydrauliki i jakość oleju w skrzyni bo to bardzo ważne jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach