pestek6 0 Napisano 17 Maja 2015 Witam was tak jak w temacie kapal mi olej z turbo a wczoraj przy betoniarce na wolnych obrotach plul z komina olejem.czy to napewno wina turbo a moze cos innego.dodam ze turbo juz troche przeszlo w swoim zywocie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seweryn7701 0 Napisano 17 Maja 2015 A to na pewno olej czy może paliwo? Ogólnie turbina jest pierwszym podejrzanym. Możesz sprawdzić kolektor za turbiną czy jest w nim olej, odkręcić wydechowy sprawdzić czy wali z każdego cylindra czy jednego. Jeśli z jednego to nie musi to być wina turbiny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pestek6 0 Napisano 17 Maja 2015 Raczej to olej bo jak mi pryskalo na twarz z komina to nie smierdzialo ropą i bylo tluste.uszczelki mniedzy glowica a kolektorem wydechowym są suche. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seweryn7701 0 Napisano 19 Maja 2015 To sprawdź turbinę. To pierwszy podejrzany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pestek6 0 Napisano 26 Maja 2015 Turbo zregenerowane i ani kropelki nie puści.koszt 500zł.Od razu wymieniłem tulej łączącą turbo z kolektorem wydechowym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach