Stefan22 0 Napisano 4 Lipca 2015 Witam wszystkich serdecznie to mój pierwszy post na tym forum Przechodząc do tematu mam takie pytanie , obecnie posiadam do najcięższych prac fortschritta zt323a na ową maszynę nie mogę narzekać mam go od 3 lat trochę w niego włożyłem i jest w stanie praktycznie idealnym wizualnie jak i technicznie no ale jest jedno ale... po pierwsze moje działki są dosyć małe , mam kilka takich nawet 30 arowych a ten ciągnik ma mały skręt to manewrowanie jest trochę uciążliwe... druga sprawa jest taka że hoduję krowy mleczne i chciałbym wykorzystywać ciągnik także do prac typu kosiarka i prasa zwijająca , kosiarka jest do tego traktora za mała bo mi pół pierwszego bębna idzie za tylnym kołem i tak kosić się nie da bo przygniata trawę , a jeśli chodzi o prasę to idzie nawet ok ale na uwrociach lepszy był by wom bez sprzęgła bo wiadomo szybciej idzie praca. Kwotę jaką chciałbym przeznaczyć na traktor to tak do 35 tysięcy , przeglądając portale ogłoszeniowe najbardziej przypadają mi do gustu Renault i Case , ciągnik musi mieć około 100 koni i oczywiście przedni napęd i tutaj liczę na wasze opinie co byście mi doradzili o takiej mocy w podanej przezemnie kwocie:) Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach