Skocz do zawartości
Chłop z Mazur 28

Co sądzicie o Wipaszu dla świń?

Rekomendowane odpowiedzi

Jakoś brakuje postów na temat skarmiania produktów wipaszu dla trzody chlewnej. Macie jakies doświadczenia z tą firmą?

Robił ktoś cały cykl na ich paszach? jakie wyniki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem spróbować w marcu tego roku zgłosiłem się do nich napisałem maila dostałem cennik rozmawiałem z przedstawicielem przez telefon z mojej incjatywy. czekałem na jakieś konkrety i tak czekam do dziś żeby mnie ktoś z nich przekonał i nic niemają ochoty chyba mi sprzedawać. Mam ten cennik jeśli chcesz daj znaćto ci prześlę moim zdaniem nic ciekawego cenowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem krótkie i bardzo przykre spotkanie z tą firmą. W ubiegłym roku brakowało mi zboża i w celu dotuczenia świń zakupiłem kilkadziesiąt ton pełnoporcjówki. Ponieważ nie znałem wcześniej firmy (cena była ok i sposób płatności) zdałem się na przedstawiciela. Efekty były tragiczne. Mając dotychczas następujące wyniki:

pd = 950g/d

zp = 2,45 kg / kg mc

wyb 79%

mięsność 57%

spadłem na:

pd = 450g/d!!! (to nie dowcip a co by było śmieszniej Wipasz jadły tuczniki +70kg)

zp >3kg/kg mc

wyb 78%

mięsność 55%.

Skarmiłem to co mi zostało maciorom prośnym (po uzupełnieniu premiksem) a i te nie były po tym w zbyt mocnej kondycji. Czekam na informacje czy komuś jeszcze przyrafiły się takie kwiatki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi