deutz112 0 Napisano 17 Września 2009 kiszonke już robicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vipmaster123 0 Napisano 17 Września 2009 Już zrobiona tydzien temu U nas wiekszość już skoszona. Zostały tylko te, które były siane w maju po życie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekka 0 Napisano 21 Września 2009 Jakie powinno być stężenie kwasu mrówkowego do konserwecji zewnętrznej warstwy kiszonki z kukurydzy i ile tego polewać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz0859 0 Napisano 21 Września 2009 najczęściej stosowane to jest 0,5%, ale uważaj przy stosowaniu - miej zawsze na gębie maskę (taką z pochłaniaczem), bo silnie podrażnia drogi oddechowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek-139 0 Napisano 24 Listopada 2010 Witam ja sporzadza taka kiszonke juz od kilku lat niema lepszej pasz niz ccm tania dobra pasz. JA robie ja tak młuce kukurydze kombajnem przy wilgotnosci od 30-38% nie mokszejsz bo bedze sie zle srutowac ani nie za sucha bo zle sie zakisi puzniej srutyje ziarno srutownikiem i sypie do silosu wyłozonego folia nakrywam szczelnie folia zeby dobrz sie zakisiło czekam 3-4 tygodni i zaczynam dawac swinia Daje swinia takim od 30 kg w proporcji 30kg na100 kg i zwzrostem wagi zwiekszam do 70kg ccm 30 kg paszy swinki rosna jak na drozdzach tani pasz ale troche pracochłona jak bys miał pytania pisz odpowiem kolego powiec mi czy dajesz ta pasze ccm sama czy mieszales kiedys ze zbozem bo zrobilem w tym roku z 5t i nie wiem jak jest lepiej i ile ona wogule ma wartosci ,bialka itp. bylbym wdzieczny za inf. poz. JAK BY KTOS COS WIEDZIAL NIECH NAPISZE COS NA TEN TEMAT CCM. JAKIE MACIE DOSWIATCZENIA Z TA PASZA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach