Duch 0 Napisano 1 Listopada 2006 W hołdzie Ani. Tragedia w gdańskim gimnazjum - śmierć Ani. Link [*] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomb2 0 Napisano 1 Listopada 2006 Zajebałym gnojków Powini teraz wjebać ich do poprawczaka a potem zroobić normalny sąd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sardynka 0 Napisano 1 Listopada 2006 i wypuść dzieci z domu;(co sie zrobiło z tym światem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stanisław11 0 Napisano 2 Listopada 2006 Jak dla mnie szokukąca jest wczorajsza wypowiedź policjantki. Ci chłopcy zachowywali się przez cały czas butnie, oni nie wiedzieli, ze źle zrobili W szkole są przez kilka godzin. Czy i z domu wynoszą takie zachowanie? Może chodzą do kościoła i na lekcje religii? Szokujące, ale to nie jedyny taki przypadek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sardynka 0 Napisano 3 Listopada 2006 szkoda, bo pewnie znów się okaże, że z zapowiedzi "zera tolerancji" znów nic nie wyjdzie...będzie tak jak było..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stanisław11 0 Napisano 4 Listopada 2006 Trudno jest coś w tej materii zrobić. Ograniczyć prawa ucznia lub prawa dziecka pewnie się nie da. Jak ma sie coś zmienić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wielkopolanin 0 Napisano 4 Listopada 2006 po pierwsze to jest wina ich rodziców. ja to bym im taki wpierdol tym starym najpierw spuścił że koniec, ojciec jednego z nich wypowiadał się że "to tylko zabawa"- 30 lat ciężkich robót za to! sic! a ich bym na policji na 48h na dołek i co godzine zimny prysznic z węża ogrodowego i wpierdol, za 5 mies zostane ojcem i mam boje się w jakim świecie przyjdzie żyć mojemu dziecku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 4 Listopada 2006 Po jakie licho zrobili gimnazja???, a co gorsza razem z podstawówką!!!, moja córka chodzi do III kl podstawówki, w której jest gimnazjum, na szczęście jest to szkoła na wsi i nie ma tak rozjuszonego bydła, jak w miastach, ale są jednostki nie do utemperowania, bo nauczyciel nie może w szkole nic takiemu zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ODRzyk 0 Napisano 6 Listopada 2006 Podtrzymuje głos,ze to rodzice są winni takiego wychowania dzieci, bo to dom wychowuje, a nie szkoła. I wysune tu teze - moze ryzykowną - że .... zaczne inaczej. Ja w szkole po łapach dostawałem w domu ojciec nieraz przyrzął mi paskiem. Nie - nie lał mnie, nie znęcał nademną, nie katował. Ino dyscyplinką po dupie obrywałem. I jestem za tym, by postawic dzieciaka na klęcznik grochowy, by po łapach liniką zdzielić. Pamiętacie, żebycie "podskoczyli" nauczycielowi i go znieważyli? Jak to sie kończyło? Była ta świadomość NIEUCHRONNOŚCI KARY za to co zmalowałeś. I wielkie upokożenie, gdy stałeś wystawiony na widok publiczny, że to zrobiłeś. W zasadzie wystawienie na środku korytarza z pietnem, że coś przeskrobałeś, było cięższą karą niż kara fizyczna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stanisław11 0 Napisano 6 Listopada 2006 NO, nie wiem....Ja nie dostawałem od swoich rodziców po dupie. Można by rzec nowoczesne wychowanie, ale....wolałem dostać po tyśiąćkroć po dupie niż słyszeć matki biadolenie.A było tak: Predmioty-same piątki, sprawowanie- nigdy piątki (jeden raz w 4 klasie wyróżniający), przeważały cenzurki ze skreśleniami na czerwono, obniżające noty ze sprawowania. To co robiłem w podstawówce, to bylo śmiechu warte w porównaniu do ogolniaka.LUDZIE, MNIE SIE PO PROSTU NUDZIŁO W SZKOLE. Może i tym młodym ludziom sie w szkole nudzi, ale...ja nigdy bym nie rozpruł czlowiekowi brzucha, bo nie wiem, co ma w środku!I TO NIE BRAŁO SIĘ Z WYCHOWANIA Z DOMU!Ja wychowywałem się sam. Ojca prawie nie znalem (prywatna inicjatywa), matka zjęta wychowywaniem ( z grubej książki) bardziej starszego brata, któremu poświęcała uwagę i z którym odrabiała lekcje. Mnie nauczona smutnym przykładem nie pomagała w ogóle i....dlatego ja musiałem pomóc sobie sam. Kropka.Nigdy nikogo nie zdradzilem, nie ....mniejsza z tym, ale pokutę ponosiłem za innych i już.Kurcze, jakie trudne było oznajmienie rodzicielce, ze ma pojś do szkoły, bo ja dyrektorka wzywa. BLA, BLA, BLA było, ze nie ma tylu problemów ze starszym o 4 lata urwisem, jak ze mną i co z tego, ze sie dobrze uczę, skoro ona jest 2 razy częściej wzywana do szkoły z mojego powodu i , z esie tego wstydzi.Wierzcie mi, wolałem dostać w dupę, niż te męki przechodzić.A cały problem w tym, z emnie sie po prostu nudziło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sardynka 0 Napisano 6 Listopada 2006 oj Wy z Pyrlandii to strasznie niegrzeczni jesteście!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FADNowiczka 0 Napisano 6 Listopada 2006 Też uważam, że za zachowanie młodzieży odpowiedzialni są rodzice. A zwłaszcza to modne bezstresowe wychowanie. Nie jestem zwolennikiem bicia, ale stosowanie kar innych, niż fizyczne popieram. Ostatnio oglądałam program pt. "Superniania" i doznałam szoku jak rodzice pozwalają dzieciom na wszystko np. taki 5-latek pluje na mamę, bije ją po twrzy, wyzywa używając strasznych słów, wrzeszczy itd. Wywodzę się z dużej rodziny(mam 5-ro rodzeństwa) i u mnie w domu nie było pasa ani klapsów a przyznam, że czasami dawaliśmy czadu. Rodzice jednak mieli autorytet, wystarczyło tylko że tata spojrzał jak coś zbroiliśmy i już było wszystko wiadomo- należało się przeprosić. Nauczyciel też był kimś a dzisiaj to każdy wie jak jest. W szkole mieliśmy dużo zajęć dodatkowych np. grupy taneczne, kółka z różnych przedmiotów, zajęcia sportowe, działało charcerstwo i to wszystko za darmo(pochodzę z maleńkiej miejscowości z Beskidu Wyspowego). Dzisiaj z tego co mi wiadomo to nic tam nie działa (ludzi nie stać na to, aby płacić nuczycielowi za dodatkowe lekcje)jest tam tylko szkoła podstawowa, a do Gimnazjum dzieci są dowożone gdzie indziej, taka zbieranina z okolicznych miejscowośći - dla mnie jest to beznadziejne rozwiązanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stanisław11 0 Napisano 6 Listopada 2006 tak, Superniania to dobry program,ale...Trudno, czły problem w tym, ze rodzice nie poświęcają dzieciom czasu. Wiem, co piszę. Poświęcają czas piorąć, sprzątając, robiąc zakupy itp, ale nie sa naprawdę z tymi dziećmi, nie bawią sie z nimi.....I nie sa konsekwentni, ulegają.... Sardynuś, Pyrlandia jest długa i szeroka, a ja na skraju mieszkam. Nie identyfikuje się np z Poznaniakiem z wężem w kieszeni.Beee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sardynka 0 Napisano 6 Listopada 2006 Sardynuś, Pyrlandia jest długa i szeroka, a ja na skraju mieszkam. Nie identyfikuje się np z Poznaniakiem z wężem w kieszeni.Beeeciekawa jestem z którego końca jesteś i jaki masz akcent;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miki z Rawicza 0 Napisano 6 Listopada 2006 ale co to za róznica czy jeden mieszka nad morzem czy jede w górach wszyscy jestesmy ludzmi i tego nikt nie zmieni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stanisław11 0 Napisano 8 Listopada 2006 Akcent mam środokowopolski (jest coś takiego?), ale szybko mi się zmienia wraz ze zmiana położenia geograficznego.Wschodnia strona woj wielkopolskiego.Do autora Emotikonów:Czemu tu nie ma jakiegoś całuska? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sardynka 0 Napisano 8 Listopada 2006 :-*albo:-@ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stanisław11 0 Napisano 9 Listopada 2006 :-*albo:-@a co to znaczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sardynka 0 Napisano 10 Listopada 2006 hm hm, to całuski! jeden zwyczajny a drugi z języczkiem;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drjanusz 0 Napisano 12 Listopada 2006 Sardyna a coś Ty taka rasistka ????? A i Stanisław podpis to Wielkopolska a jak co do czego "to na skraju"BE!!!!!!!A zachowaniu dzieciaków to jesteśmy my(rodzice) winni!!!! Nasz brak reakcji na zachowanie własnych, obrażanie się jeżeli ktoś poinformuje o ich zachowaniu!!!!!! /edit - Nie Lis 12 23:15:09Liberalizm, "bezstresowe wychowanie" to jest sedno sprawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sardynka 0 Napisano 12 Listopada 2006 Sardyna a coś Ty taka rasistka ????? nie rasistka, tylko chcąca wiedzieć;))))ja az się boję co będzie jak będę wychowywać swoje dzieci... żeby je wychowac dobrze...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chmurka 0 Napisano 13 Listopada 2006 Sardynko cierpisz na bezsennosc ?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sardynka 0 Napisano 13 Listopada 2006 ah te wybory;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chmurka 0 Napisano 13 Listopada 2006 czy to tylko z tego powodu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
japka 0 Napisano 17 Listopada 2006 Gdyby spotkało to moje dziecko chyba bym gówniarzy pozachlastała Ale co tu dużo pisać jak ojcowie bandytów stwierdzili, ze nie ma z czego robic zamieszania, winę zrzucili oczywiście na media, które rozgłośniły tragedię jednak czy skorupka za młodu nasiąknie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach