Osaking 0 Napisano 16 Grudnia 2015 Witam wszystkich mam problem bedac w pracy czyli zrywka jadac na skladnice pompa zaczela sama podnosic to zjechalem do domu i zgasilem go prubujac go odpalic uslyszalem zgrzyt tak jakby na wiencu. Wiecej nic nie robiłem za pomoc serdecznie dziekuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 16 Grudnia 2015 Witam.Trudno wyrokować na odległość po takim opisie , ale podzielę się swoim doświadczeniem pokrótce opisanym na http://forum.ppr.pl/viewtopic.php?t=2307W czasie montażu nie właściwie ustawiłem długość "cięgła" załączającego styki miedziane podające napięcie na rozrusznik i też powodowało to zgrzyty.W skrócie należy tak dobrać długość cięgła żeby najpierw zębatka rozrusznika "oparła" się o wieniec koła zamachowego i dopiero nastąpiło załączenie styków podających napięcie na rozrusznik.Jeżeli najpierw nastąpi obrót rozrusznika a następnie dopiero próba wciśnięcia małej zębatki w wieniec to wtedy będzie zgrzyt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach