Skocz do zawartości
kayah293

prasa wysokiego stopnia zgniotu z224

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry wieczór, piszę z zapytaniem, czy ktoś byłby chętny, by opisać mi schemat pracy prasy wysokiego stopnia zgniotu z224. Jest to temat jednej z moich prac zaliczeniowych na kursie rolniczym, a ciężko jest cokolwiek znaleźć, aby to było w przystępnej formie i w miarę fachowym językiem... Byłabym niezmiernie wdzięczna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.A oskarżenia o plagiat się nie boisz.W instrukcji obsługi jest opisana zasada działania a w sieci można spotkać wiele materiałów(filmów,opisów) , tylko trzeba poszukać.Pokrótce wygląda to tak:już gotowym zestawem(ciągnik/prasa)ustawiasz się przed pokosem (wałkiem )słomy/siana,uruchamiasz zestaw i jedziesz,prasowany materiał jest podawany przez podbierak i następnie nagarniacz do komory prasowania gdzie po osiągnięciu nastawionych parametrów(wielkość ,siła sprasowania) jest obwiązywany sznurkiem i poprzez podawanie kolejnej partii prasowanego materiału jest przesuwany do wypchnięcia na zewnątrz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu nie chodzi o plagiat może źle sformułowałam pytanie dziękuję za odpowiedź. chodziło mi właśnie o takie naprowadzenie, dzięki któremu samę będe mogła ułożyć wszystko w swoich zdaniach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi