URSUS C 360 3 P 0 Napisano 28 Lutego 2016 Witam. Zawiozłem ostatnio pompę wtryskową od Ursusa C 360 3p do przeglądu w zakładzie zajmującym się takimi rzeczami. Konkretnie miałem na myśli uszczelnienie jej ponieważ ciekło paliwo a przy okazji sprawdzenie na stole. Fachowiec stwierdził że do wymiany są jakieś pierścienie ponieważ jest duży luz. Po założeniu pompy okazało się że ciągnik pracuje nie równo i próby rozwiązania tego problemu przez regulację ustawienia pompy przyśpieszenie, opóźnienie okazują się bezskuteczne. Zawiozłem wtryski bo myślałem że to z nimi jest problem. Dwa wymienione na nowe. Problem dalej pozostał nie rozwiązany. Przed zdemontowaniem pompy z ciągnika chodził na wolnych obrotach aż miło było posłuchać. Podejrzewam, że fachowiec się nie postarał dlatego proszę o odpowiedz na pytanie czy ustawienie pompy już zamontowanej w ciągniku poprzez jej opóźnienie lub przyśpieszenie może być rozwiązaniem mojego problemu. W przypadku ustawienia pompy na znakach silnik wydaje twardy metaliczny dzwięk, słychać stukanie dlatego myślę, że to wewnątrz pompy coś zostało przestawione i obecnie ustawienie na znakach nie jest prawidłowe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach