Diana 0 Napisano 9 Maja 2012 Jakie wylęgarnie drobiu polecacie? Chodzi mi oczywiście o brojlera rzeźnego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aga_Now3 0 Napisano 10 Maja 2012 Jakie wylęgarnie drobiu polecacie? Chodzi mi oczywiście o brojlera rzeźnego. nie chca za wiele pisac.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kurczak 0 Napisano 13 Maja 2012 zależy z jakiego rejonu Polski jesteś, ja już 4 rzuty biorę z ZWD Zdrowy Kurczak p. Czajkowskich koło Siedlec i jak na razie jestem bardzo zadowolony. Wylęgarnia nowa, reżim sanitarny bardzo mocny i kurczaki rosną, mój najlepszy rzut od nich 1,2% upadków z całości. Dla hodowców z mazowsza i podlasia polecam bo blisko mają. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
studentka2012 0 Napisano 16 Maja 2012 Witam wszystkich!Mam prośbę czy jest ktoś w stanie określić w jaki sposób określana jest płeć jednodniowych piskląt w zakładach wylęgowych, czy jest to metoda japońska? Jaki jest koszt identyfikacji płci 1000 sztuk plus wielkość błędu. Informacja ta jest mi bardzo potrzebna, przy pisaniu pracy dyplomowej!Z góry dziękuje za odpowiedz:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tico 0 Napisano 17 Maja 2012 Witam wszystkich!Mam prośbę czy jest ktoś w stanie określić w jaki sposób określana jest płeć jednodniowych piskląt w zakładach wylęgowych, czy jest to metoda japońska? Jaki jest koszt identyfikacji płci 1000 sztuk plus wielkość błędu. Informacja ta jest mi bardzo potrzebna, przy pisaniu pracy dyplomowej!Z góry dziękuje za odpowiedz:) Witaj!Rozróżnianie płci u piskląt przeprowadza się co najmniej trzema sposobami:- metodą japońską- poprzez lotkowanie, czyli segregacja przy zastosowaniu lotek I-go i II-go rzędu- poprzez barwę puchu pisklątDopuszczalny błąd przy rozróżnianiu płci piskląt powinien mieścić się między 2 a 4%Koszt seksowania metodą japońską to ok. 0,20 zł za kurkę, a pozostałymi metodami jest znacznie tańszy i zależy od osoby to wykonującej,Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diana 0 Napisano 20 Czerwca 2012 Odradzam pisklęta od Tomaszewskiego z Morąga. Kurczaki z samonelloza z grzybami. Facet nigdy nie ma jaj, często przesuwa nawet o 2 tygodnie. Często sprzedaje zbieraninę z kilku wstawów. Kurczaki są bardzo zróżnicowane i występuje liczne coli. Nie warto. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZWD Zdrowy Kurczak 0 Napisano 25 Czerwca 2012 Witam, zapraszam do współpracy hodowców z województwa mazowieckiego, podlaskiego, Oferuję wyłącznie pisklęta linii Ross 308, jednolite programy szczepień, wysokie miana przeciwciał p/ko ch. Gumboro oraz REOwirusom. ZWD Zdrowy KurczakStok Ruski 8108-140 Mordytel. 792 60 60 60 pozdrawiamJacek Czajkowski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
teken 0 Napisano 16 Sierpnia 2012 Bierze ktos pisklaki od sucheckich z zawiercia proszę o info. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lohmann 0 Napisano 16 Sierpnia 2012 Bierze ktos pisklaki od sucheckich z zawiercia proszę o info.Dobre choć ostatnio otrzymałem znacznie mniej niż zamówiłem. Po 3 tyg upadki i brakowania ok. 1%. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielononóżka 0 Napisano 10 Września 2012 A ktoś współpracuje z Zakład Wylęgu Drobiu w Łaziskach Jana i Teresy Piechaczek?? może jakieś inne propozycje na śląsku? chodzi mi głównie o kury nioski-ogólnoużytkowe... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hodowca drobiu dolnyśląsk 0 Napisano 11 Września 2012 Czy macie jakieś doświadczenie z wylęgarnią Sztuder & Wocka Magnuszowice k/Opola ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
medox 0 Napisano 13 Września 2012 NIe ,ale fotki mamy ładne(link)Nawiasem mówiąc,kuniczki wszystkich panów hodowców wyglądają podobnie ,prawda? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziunia 0 Napisano 14 Września 2012 NIe ,ale fotki mamy ładne (link)Nawiasem mówiąc,kuniczki wszystkich panów hodowców wyglądają podobnie ,prawda? :lol Oby produkt gotowy był na takim samym poziomie jak wizerunek całej firm:wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rysiu Ochucki 0 Napisano 14 Września 2012 Ta, podobnie, tylko schody mam z marmuru i kwadratowe filary, tak architekt doradzil...NIe ,ale fotki mamy ładne (link)Nawiasem mówiąc,kuniczki wszystkich panów hodowców wyglądają podobnie ,prawda? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
medox 0 Napisano 14 Września 2012 :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamyk 0 Napisano 2 Października 2012 daje tam jaja od maja jest ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janek1 0 Napisano 6 Października 2012 Obrazki tak jak na moich kurnikach. przy tych cenach to sobie jeszcze tak pomaluje.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chwedo5 0 Napisano 5 Stycznia 2013 Witam.Współpracował ktoś z wylęgarnią BroMargo w Margońskiej Wsii?? Proponują dobrej jakości pisklaki?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juger 0 Napisano 26 Stycznia 2013 Ostatnio miałem do czynienia z ZWD Szamotuły. Jak jeden nie wyjdzie to na drugim zrekompensują tyle że jeszcze gorszym chłamem. Mowa tu o upadkach. Jak by tego było mało to i na ilości też przycinają. Jeszcze mnie szantażowali że jak wezmę od nich kolejne to wyrównają. Ale jak ktoś posłucha Pani Kingi to dokonała cudu dosłownie kury nie jedzą a rosną i ponadto nie zdychają. Szok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Indianka 0 Napisano 17 Lutego 2013 Witam serdecznie Czy ktoś może polecić mi wylęgarnię na Mazurach w okolicach Olecka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jedrzej06 0 Napisano 18 Lutego 2013 A ktoś współpracuje z Zakład Wylęgu Drobiu w Łaziskach Jana i Teresy Piechaczek?? może jakieś inne propozycje na śląsku? chodzi mi głównie o kury nioski-ogólnoużytkowe...słyszałem, że maja dosyc dobrego kurczaka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szakalboj20 0 Napisano 19 Lutego 2013 Witam.Współpracował ktoś z wylęgarnią BroMargo w Margońskiej Wsii?? Proponują dobrej jakości pisklaki?? Lepiej sobie odpuść tą wylęgarnie. Na wielkopolsce są już spaleni a ja z nich zszedłem jakieś 8 lat temu i uważam to za najlepszą decyzję. Polecam Hama plus. Kurczak drogi ale bardzo pewny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juger 0 Napisano 25 Lutego 2013 osobiście nie miałem przyjemności ale jak 2 lata temu pytałem o nich to odradzono mi. Ten mój znajomy brał od nich i już miał dość. Ja mam kiepskie doświadczenia z Szamotułami i jak się orientowałem nie tylko ja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alcapone 0 Napisano 3 Marca 2013 osobiście nie miałem przyjemności ale jak 2 lata temu pytałem o nich to odradzono mi. Ten mój znajomy brał od nich i już miał dość. Ja mam kiepskie doświadczenia z Szamotułami i jak się orientowałem nie tylko ja. Kolego napisz konkretne problemy z kurczakami od Pani Kingi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juger 0 Napisano 3 Marca 2013 8,8 6,5% upadki co prawda za część zwrócili kase ale co z tego wiadomo jakie są koszta pisklaka a jakie podczas chowu i jak narastają. Jak słaby pisklak to i leczenie, dobrego wyniku się nie zrobi. Zużycie paszy nie zadowalające. Brak deklarowanej ilości piskląd. A jak chciałem wyjaśnić tą sytuacje to kontakt był żenujący jak nie teraz to niema jej to nie odbiera to że ona nic nie może to z szefem trzeba. Nawet do mnie dzwonił i co z tego jak on ma pełne zaufanie do swoich pracowników i to na pewno nie ich wina. Jak wezmę następne to wyrównają.Nie dziękuje za taką współprace. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach