Marcin082200 0 Napisano 29 Kwietnia 2016 Witam nie dawno kupiłem ciagnik ursus 914 była do niego wątowany winda do wyciagania. po wymatowaniu tej windy i założyłem do niego podnośnik nie sprawdzając czy sie kreci wałek napedu.gdy włanczam owy wałek nic sie nie kreci i rozłącza sie sprzęgło ciągnik stoi w miejscu .jaka moze być przyczyna tego ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dcnt 0 Napisano 3 Maja 2016 wiesz ze walek wlacza sie w dwoch miejscach:1) najpierw dzwignia przy podlodze po prawej stronie fotela, musi byc wcisnieta do podlogi, tu zalaczasz walek mechanicznie (zebatki w skrzyni),2) potem wlaczasz przy pomocy dzwigni po lewej stronie kierownicy (hydraulicznie) u mnie walek sie nie wlaczal, bo jakis kretyn ucial i zaslepil rurki zalaczajace WOM i to w takim miejscu ze nie bylo widac (za butla powietrza). a mozesz miec tez nieszczelnosc w samym mechanizmie (gubi cisnienie, przy czym to ten sam uklad co zlaczanie zolw/zajac oraz zalaczanie 4x4 i moze gubic cisnienie w ktorymkolwiek z tych mechanizmow) lub wymeczona pompke ktora po prostu tego cisnienia nie robi. a co do rozlaczania sprzegla to nie poradze, nie wiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach