vito20 0 Napisano 18 Lutego 2009 czy ktoś posiada pottinger mex III lub gt?? czy ślizgają sie w nich paski napedzające? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mały 24 0 Napisano 12 Marca 2009 z tego zo wiem to zapotrzebowanie na moc do 2 żedów to od 100 do 150 Km ale to tylko producent zaleca w rzeczewistośći MTZ 82 KM sobie niezle radził na pokazach w 3 metrowej kukurydzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mały 24 0 Napisano 12 Marca 2009 ktoś ma mengiele SF 6000 ? iak wam sie sprawuje na co zwracać uwagie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
antoni2008 0 Napisano 12 Marca 2009 Posiadam katalogi części do wybranych modeli maszyn MENGELE.Sieczkarnie zawieszane, przyczepy samozbierające, przystawki 2,3 rzędowe.Katalogi są na płycie CD w języku niemieckim. Informacje katalogi_maszyn@interia.pl lub 698145380. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mały 24 0 Napisano 15 Marca 2009 11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mały 24 0 Napisano 16 Marca 2009 nie potrzebuje katalogu tylko pomocy od użytkowników tych maszyn znaczy sie sieczkarni samobieżnyh mengiele Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ursus23 0 Napisano 24 Maja 2009 Mam pytanie, czy ktoś wie jak sie nazywa ta sieczkarnia i czy w polsce można taką kupić?? jeśli ktoś wie proszę o odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ursus23 0 Napisano 24 Maja 2009 zapomniałem najważniejszego,to link z tą sieczkarnią: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bart123i 0 Napisano 28 Maja 2009 ciekawe co na to filtr powietrza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomcio38 0 Napisano 8 Lipca 2009 Chcę kupić sieczkarnie do ursusa 4514 (66 km) najlepiej pottingera tylko zastanawiam się jaki model wybrać.Doradźcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukas1919 0 Napisano 12 Lipca 2009 tomcio38 kup sobie do dego ursusa Taarupa 101 idzie dużo lżej niz potinger ładnie tnie, nie zapycha się chwastami jak są i pasuja do niej wszystkie części od polskiej jednożędówki Z-304 robionej przez Famarol bo oni robią na licencji taarupa i nawet numery katalogowe się zgadzają. Ja miałem potingera i sprzedałem a teraz mam tą i jestem bardzo zadowolony. Ale decyzja należy do ciebie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomcio38 0 Napisano 12 Lipca 2009 Jednak zostane przy pottingerze, tylko nie wiem jaki model wybrać . Znajomy ma tej firmy sieczkarnie i spisuje sie bardzo dobrze.A TY czemu sprzedałeś pottingera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukas1919 0 Napisano 17 Lipca 2009 Sprzedałem Potingera poniewż denerwowało mnie to zapychanie jak było gdzieś troche chwastu i mała kukutydza i dużo ciężej szed a masa ta sama. Do tego swojego ursusa to możesz kupić maksymalnie Potingera MEX-2 ale będzie miał ciężko. Ja miałem taką i 80 KM miało co robić. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomcio38 0 Napisano 19 Lipca 2009 U mnie w tamtym roku kukurydze kosił zetorem 72 konnym siecdzkarnią pottinger gt i dawał sobie nieżle rade. To mysle ze mój ursus da rade w pottingerze ok. Jak myślicie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomcio38 0 Napisano 19 Lipca 2009 Może ktoś ma na sprzedanie pottingera ok w woj. mazowieckim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Antek19111 0 Napisano 27 Sierpnia 2009 Ja mam Pottingera Mex II K i już 4 sezony smiga jak nowa, ale mysle mad nowszym GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Antek19111 0 Napisano 27 Sierpnia 2009 ja Ci sprzedam Mex II K Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mf3085 0 Napisano 27 Sierpnia 2009 Sprzedałem Potingera poniewż denerwowało mnie to zapychanie jak było gdzieś troche chwastu i mała kukutydza i dużo ciężej szed a masa ta sama. Do tego swojego ursusa to możesz kupić maksymalnie Potingera MEX-2 ale będzie miał ciężko. Ja miałem taką i 80 KM miało co robić. Pozdrawiam Od kilku lat mam potngera mex 2 i na początku szło jakos nie równo i czasami sie zapychało przed tymi wałkami co idą poziomo zwłaszcza rano gdy była rosa ale wziołem spawarke i posmarkałem ten gładki wałek i teraz wciąga idealnie i równo, a w tym roku idzie ciezko bo kukurydza wyrosła zetor 3320 na drugim biegu to ma bardzo ciezko i sie dusi trzeba by było jechac jedynką teraz kosze mf 100 km to idzie dosyc szybko przyczepa d-47 z burtami 1 m to 17 minut i jest pełna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Antek19111 0 Napisano 29 Sierpnia 2009 No fakt z tym zapychaniem to jest czasami problem jak zachwaszczona kukurydza, ja kosze 7340(80)kM i to Ciagnik rzadzi sieczkarnia.... jak dobre pole to ok 2ha można skosic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mf3085 0 Napisano 30 Sierpnia 2009 No fakt z tym zapychaniem to jest czasami problem jak zachwaszczona kukurydza, ja kosze 7340(80)kM i to Ciagnik rzadzi sieczkarnia.... jak dobre pole to ok 2ha można skosic. Własnie wczoraj u goscia kosiłem taką kukurydze o wysokosci 1-1,5m i duzo chwastu to co chwile sie zapychało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Antek19111 0 Napisano 31 Sierpnia 2009 to jakaś marna kukurydza była...... i juz kosiłeś? hhmmmm cos wczesno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario98 0 Napisano 31 Sierpnia 2009 Może działka jest przy lesie i dziki wchodzą więc trzeba się jakoś ratować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Antek19111 0 Napisano 1 Września 2009 no tez prawda. u mnie też jest taki problem ale jeszcze ziarko nie jest twarde wiec musi stać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roni21 0 Napisano 1 Września 2009 orientuje sie ktoś ile może kosztować jeden nóż do sieczkarni deutz fahr mh 500?bo znalazlem na allegro polski zamiennik cena 95 jeden gość z pewnej firmy znalezionej w necie odpisal mi najpierw 2,5 zł ale to chyba była pomyłka zadzwoniłem do niego i mówie że coś tanio to odrazu się poprawił że faktycznie pomyłka że coś koło 30 zła jak zadzwonił za chwile do mnie do już krzyknął 75 i ciekaw jestem czy sobie czasem w necie nie sprawdził żeby "słuszną" cene ustawić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Antek19111 0 Napisano 1 Września 2009 Ceny sie wachaja od 70 do 100zł. np to mojego pottingera chodzą po 80zł. to i u ciebie pewnie podobnie.jesli to orginał... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach