massey 0 Napisano 8 Września 2009 posiadam katalogi cześci do sieczkarni Claas JaguarGG 8934846 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomacha 0 Napisano 17 Września 2009 pilnie poszukuj nozy do kosy do NEW HOLLAND 1900 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomasz Mańkowski 0 Napisano 18 Września 2009 Szukam ramy do MEX GT, typ MH 428, lub ramy zastępczej od innego typu; chodzi o dłuższą część. Dzwonić: 0-500 153 785 STANISŁAW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
antoni2008 0 Napisano 18 Września 2009 Instrukcja obsługi w języku niemieckim do sieczkarni; Claas Jaguar 690Claas Jaguar 685Claas Jaguar 680 Claas Jaguar 675 Instrukcja jest dostępna w formacie PDF. Zawiera informacje dotyczące; uruchamiania, ustawień, konserwacji podzespołów oraz silnika. Informacje;tel; 698145380GG 724235@-mail; katalogi_maszyn@interia.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marek12 0 Napisano 6 Października 2009 Może ktoś ma na sprzedanie pottingera ok w woj. mazowieckim kolego ja na sprzedarz sieczkarnie pottninger ok jak chcesz to najlepiej zadzwon jestem z lodzkiego ale dysponuje transportem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marek12 0 Napisano 6 Października 2009 Może ktoś ma na sprzedanie pottingera ok w woj. mazowieckim kolego ja na sprzedarz sieczkarnie pottninger ok jak chcesz to najlepiej zadzwon jestem z lodzkiego ale dysponuje transportem 781290255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz_2014 0 Napisano 12 Października 2009 Witam Stalem sie posiadaczem sieczkarni w tym roku jest to sieczkarnia claas jaguar 695 sl z 1993r. Posiada oryginalny komputer pokladowy ale niestety nie działają niektóre funkcjie, pokazuje mi tylko predkosc obrotową sielnika, predkość gniotowników i czas koszenia, a niestety nie pokazuje mi skoszonych hektarow gdzie znajduja sie czujniki ktore sa odpowiedzialne za pokazywanie hektarow, wiem ze trzeba ten komputer zaprogramowac i to juz wykonalem ale dalej nie pokazuje skoszonych hektarow.prosze o pomoc bardzo mi na tym zalezy. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sklep Grene 0 Napisano 14 Października 2009 Mimo wszystko posłuchałbym braci i kupił polską, tym bardziej, że pewnie mają nad Tobą przewagę liczebną, ale to nie dla tego bym ją kupił, mimo wszystko stare polskie maszyny sprawdzają się w najtrudniejszych warunkach, drugi plus to tanie częsci, zastanów się dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paweł1988 0 Napisano 21 Stycznia 2010 Witam. mam pytanie. mam mtz 82 i nie wiem jaka do niego była by najlepsza sieczkarnia i w miarę wydajna.z góry dziękuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tees 0 Napisano 22 Stycznia 2010 Witam Stalem sie posiadaczem sieczkarni w tym roku jest to sieczkarnia claas jaguar 695 sl z 1993r. Posiada oryginalny komputer pokladowy ale niestety nie działają niektóre funkcjie, pokazuje mi tylko predkosc obrotową sielnika, predkość gniotowników i czas koszenia, a niestety nie pokazuje mi skoszonych hektarow gdzie znajduja sie czujniki ktore sa odpowiedzialne za pokazywanie hektarow, wiem ze trzeba ten komputer zaprogramowac i to juz wykonalem ale dalej nie pokazuje skoszonych hektarow.prosze o pomoc bardzo mi na tym zalezy. pozdrawiam nie wiem czy juz doszedles do tego gdzie sa te 'czujniki',wiec odpisuje.mam sieczkarnie 682 sl rocznik 92.Pod kabina jest taki czujnik wlasnie, z łancuszkeim,ten łanczuszek powinien byc przypiety do gardzieli,w momencie jak opuszczasz heder lancuszek sie napina i uruchamia czujnik ktory jest podpiety do licznika.Ja osobiscie swoj licznik ha w bardzo glupi sposob zalatwilem,mianowice:Rozsypal mi sie jeden z walkow w gardzieli i zeby go zciagnac musialem zdjac kolko pasowe napedzajace walki wciagajace.owe kołko przy zciaganiu pekło zeby nie rozsypalo sie do konca postanowilismy je zespawac nie demontyjac z maszyny.odłaczylem akumulator pospawalismy,kołko zciagnelismy,maszyne naprawilismy.Wjezdzam na pole (jechałem na usluge do sasiada),mialo byc 3 ha do skoszenia a licznik mi chyba 11 pokazal...co sie okazalo,nie zdemontowałem do spawania sterownikow od autopilota i licznika ha-sa to takie 2 czarne kostki,ktore znajduja sie pod pokrzywa konsoli po prawej stronie.Jak to mowia,madry Polak po Swietach:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stasio1 0 Napisano 7 Czerwca 2010 szukam silnika Daf 360km do sieczkarni New Holland lub samej pompy paliwowej do takiego silnika. Proszę o pomoc tel 721749017 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
edek_ 0 Napisano 26 Sierpnia 2010 Witam, chciałbym zapytać czym różnią się sieczkarnie Mengele MB280 a MB290 ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ppp16 0 Napisano 27 Sierpnia 2010 Witam nie działa mi detektor metali, ktoś tam majstrował i chciałbym zapytać jak jest podłaczony detektor metali chodzi mi konkretnie o podłączenie 2 przewodów które wychodzą z wałka, gdzie powinny być podłaczone i jakie napięcie powiinno być na nich, mile widziany schemat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paweł1988 0 Napisano 28 Sierpnia 2010 witam. proszę o radę kupiłem sieczkarnię mengele 350 tnie ślicznie ale mam problem z wyżucaniem sieczki nie dorzuca mi do przyczepy. może mam z krotką rurę bo jest ona jakaś spawana. dodam że rura jest w miarę szczelna. oczywiście puszczam ją na 1000 obrotów. proszę o szybką radę bo tak się nie da kosić bo jak się rura konczy to sieczka odrazu spada. u mnie sa wspawanie blach w tym kole pod nożami nie wiem czy są one potrzebne. proszę o radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaczy232 0 Napisano 20 Września 2010 Witam. Potrzebuje części do sieczkarni Zweegers jednorzędowej m.in. stalnice i noże bo niestety słabo już tnie. Czy zna ktoś adres sklepu gdzie takie części dostane? Poszperałem w googlach ale nic ciekawego nie znalazłem. Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaczy232 0 Napisano 20 Września 2010 Witam. Potrzebuje części do sieczkarni Zweegers jednorzędowej m.in. stalnice i noże bo niestety słabo już tnie. Czy zna ktoś adres sklepu gdzie takie części dostane? Poszperałem w googlach ale nic ciekawego nie znalazłem. Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maja 0 Napisano 20 Września 2010 wpisz ;agrotechnika-Brudz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
deutz112 0 Napisano 30 Stycznia 2011 Panowie , mam pytanie czy ktoś z was użytkuje sieczkarnię Pottinger Mex 3 SE. czy ciągnik 110KM da sobie z nią radę? Czy posiada ona cepy i tarkę ? Za kazda informację będę wdzięczny . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 30 Stycznia 2011 Witam.Osobiście nie mam z tym do czynienia.Tu jest taki filmik jak walczą w kukurydzy.A tu można dowiedzieć się o katalogach http://www.agro-serwis.pl/strona.php?co=download Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
łukaszenko 0 Napisano 5 Lipca 2011 Witam, czy posiada ktoś katalog do takiej sieczkarni? Chce wymienić łańcuchy wciągające z gumami, znalazłem w necie po 200 zł za sztukę i wydaje mi się to trochę za dużo, czy ma ktoś jakieś namiary na takie łańcuchy i inne części zamienne do Deutz fahr mh500?? chciałbym mieć tez w zapasie noże ścinające(nie wiem dokładnie jak one się nazywają, te w kształcie gwiazdek które ścinają kukurydzę).. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KASIAZ 0 Napisano 24 Września 2011 Witam Mam na sprzedaż części GERINGHOFF DO SIECZKARNI,-koło zębate stożkowe Nr. katalogowy 3046=001922CENA; 220 -łożysko z obudowąNr. katalogowy 3046-025081CENA;280 -głowica rotoraNr. katalogowy 3046-001260CENA;300 -sprzęgło przeciążenioweCENA;500 WSZYSTKIE CZĘŚCI SĄ NOWE NIE UŻYWANE, ZAKUPIONE ROK TEMU WIĘCEJ INFORMACJI POD NR;605245028WIELKOPOLSKA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kobus07051996 0 Napisano 8 Stycznia 2012 Mam takie pytanie czy nie ma ktoś do sprzedania bębna tnącego lub informacji gdzie można było by nabyć taką części firmy Deutz-Fahr typ: Mh 500. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomcio38 0 Napisano 21 Września 2017 Czy u was podczas koszenia kukurydzy sieczkarnią mex ok obroty na silniku spadają tak o około 400 obrotów na minutę. Ciągnik 90 km i czuje że ma ciężko trzeba wolno jechać sieczkarnią z gniotownikiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach