GM3 0 Napisano 27 Stycznia 2006 Mam pytanko jak odbierzesz i ujeździsz 1,5ha/godz1,5 ha / h to może nie ale bilsko 1 ha /h (zależy od kukurydzy)to odwozimy 2 x przyczepa 4,5 tonowa 1x przyczepa 6 tonowa z nadstawkami po około 1 m wysokości i do tego 2 rozrzutniki z fabrycznymi nadstawkami. a ciągniki do tego to do szóstki U - 5314,a reszta to zetor i C - 360. Na pryzmie NH TL 100 z turem .Pole z kukurydzą średnio 1,5 km od pryzmy. Nie mamy niestety silosu i sypiemy kukurydzę na pryzmę. Ale szeroką na tyle żeby 2 przyczepy swobodnie przejzdzały obok siebie. Wysoka jest na ok 2 m. Moim zdaniem to zależy od " sprawności" kierowców ciągników. Nieraz kosiłem u ludzi i było sprzętu naciągnięte że glowa mała, tyle tylko że do pierwszego napełnienia przyczep. potem sie towarzystwo porozjeżdzało i trzeba było czekać na polu. I albo gasić maszynkę( E 281) i potem zapalać. albo palić 20(około) litrów na godzinę Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piootr 0 Napisano 29 Stycznia 2006 co myślicie o tym ile będzie kosztować http://www1.traktorpool.de/suchen/detail.php?masch_id=441792# Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 29 Stycznia 2006 http://www1.traktorpool.de/suchen/detail.php?masch_id=364111#ten ma cenę 20 000E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piootr 0 Napisano 29 Stycznia 2006 prosto od rolnika to może i taniej ciekawe jakiej marki ma motor ja mam chęc na kombajn 524 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GM3 0 Napisano 29 Stycznia 2006 witam Wie Ktoś z Was jak wygląda sprawa hederów do tych sieczkarni? układ mocowań i napędu jest znormalizowany? Czy np. kemper pracujący z sieczkarnią JD pasuje do claas jaguar albo Fortschritt Moral 190? Pozdrawiam:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 29 Stycznia 2006 Kemper od JD napewno nie pasuje do Claasa znajomy przerabiał do jaguara mocowanie i napęd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piootr 0 Napisano 29 Stycznia 2006 Widziałem na traktorpool E281C z hederem rzędowym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 1 Lutego 2006 co powiecie na potinger mex2 za 3500! czy ursusc360 poradzi se z nia? czy rozdrabniana masa jest dobze rozbita? na co zwracac uwage przy zakupie takich sieczkarni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piootr 0 Napisano 1 Lutego 2006 ja mam taką , teraz kosze fortschrittem 360 kosiłem albo 3 albo 4 terenowo , miała co robic Obejż bęben ,łopatki przy nożach i terke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sirmnemonic 0 Napisano 5 Lutego 2006 Witam, chce kupic sieczkarnie Class albo John Deere. Najlepiej z Kemperem 3000 lub 4500, co radzicie?, gdzie kupić?, które są lepsze?,jakie są koszty utrzymania (części, oleje, filtry). Jestem gotów wydać na to okolo 100 000 zł. Doradźcie co robić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 6 Lutego 2006 Za tą kasę to będziesz musiał dobrze szukać chyba że mniejszego jaguarka z połowy lat 90 z 3 metrowym kemperkiem. Z rzędową przystawką są tańsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sirmnemonic 0 Napisano 6 Lutego 2006 No mam na oku Classa 695 SL, silnik Merca V8, 1992 z hederem 6 rzedowym za 80 000 zł, w stanie idealnym i mozliwosc dokupienia w innym składzie Kempera 3000 za 40 000 zł. Cena sieczkarni jest do negocjacji. Rozważam też wycieczke do Heeslingen k/Hamburga tam stoi 30 samych Class`ów. Sam nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 6 Lutego 2006 Kuzyn też był w Niemczech i mówił goła sieczkarnia 20 000E a kemper 10 000E także nie wiem czy coś znajdziesz poniżej tej ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sirmnemonic 0 Napisano 7 Lutego 2006 No i tak sie nastawiam. Trzeba będzie kombinoawc. Tylko zeby dobrze trafić. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 10 Lutego 2006 tu masz dosc ciekawa oferte, nie wiem czy interesuje cie JD ale możesz luknac http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=86162190 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sirmnemonic 0 Napisano 10 Lutego 2006 Dzieki Bialy, oczywiscie ze interesuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 10 Lutego 2006 Ciekawa cena ale bez kempera tylko z rzędowym hederem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piootr 0 Napisano 10 Lutego 2006 ale rzędowym to poległą kukurydze podbierzesz a kemperem nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sirmnemonic 0 Napisano 10 Lutego 2006 Nie no cena jest w miare atrakcyjna, patrząc na przebieg maszyny i stan w jakim jest. Do tego jest podbieracz do traw. Sądze że za 85 000 by poszła. A kempera można dokupić później. Co do zdania Piootra jeszcze poleżałej kukurydzy nie widziałem Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 10 Lutego 2006 Na moje coś z nią jest nie tak zauważyłem że była już wystawiana jaiś czas temu na allegro. W porównaniu z niemieckimi ofertami to jest tania. Aż dziw bierze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek1# 0 Napisano 20 Lutego 2006 Witam wszystkich szukam ogloszen z jednorzędówkami (potingermex 2s 2k) lub importerów piszcie czekam /edit1witam wszystkich poszukuje potingera mex 2s lub 2kpiszcie śmialo /edit2poszukuje potingera mex2s lub 2k Mod = Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Lutego 2006 do darek1#tak sie sklada ze mam do sprzedania jednorzedowke Pottinger mex2 rotatition:)jesli jestes zainteresowany to pisz do mnie skrzynke w_ledwoch@wp.pl wtedy udziele Ci dokladniejszych informacji odosnie tej sieczkarni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luk 0 Napisano 12 Marca 2006 a co powiecie o sieczkarni czeskiej Agrostoj ktos ja z was używa??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ralf 0 Napisano 12 Marca 2006 miałem stycznosc z ta maszyna przy pracy ładnie pracowała jak widziałem drobno tnie i dokładnie ale podobno temu gosciowi rozwaliło czy tam urwało sie koło z nozami i nie nadawała sie do remontu sprzedał ja na złom za 300 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luk 0 Napisano 12 Marca 2006 chodzi mi o samobiezną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach