ppp16 0 Napisano 13 Września 2007 jankiris mozesz odpisac na maila ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukas1919 0 Napisano 16 Września 2007 Witam. Chce kupić sieczkarnie samobiężną CLAAS JAGUAR i czy ktoś mógłby mi poradzić na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupie używanej takiej maszyny. Z góry dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jankris 0 Napisano 23 Września 2007 Witam. 1. Może być mniejsza ale z małym przebiegiem i w dobrym stanie.2. Jeśli ma heder rzędowy to liczba rzędów musi być zgodna z liczbą rzędów siewnika którym siejesz.3. Musi mieć gniotownik i to nie wydarty.4. Musi mieć autopilota.5. Najlepiej co najmniej 20 noży.6. Musi mieć wykrywacz metalu.7. Szerokie ogumienie.8. Napęd hydrostatyczny. To najważniejsze rzeczy. Dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mardens 0 Napisano 28 Września 2007 Zwróc uwage na stolnice ,gniotownik ,noze ,lancuchy na podbieraku ,pasy klinowe no i z jakim silnikiem chcesz kupic Mercedes czy Perkins i jaka moc to jest bardzo wazne pozdrawiam wszystkich jestem tutaj nowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin82 0 Napisano 28 Września 2007 no i na cene Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinO-10 0 Napisano 29 Września 2007 Nie wiecie wiecie czasem gdzie można dostać części do mengele MB200? Bo w tym roku potraktowaliśmy ją MTZ-tem i rozleciał się wałek napędzający rolki które wciągają kukurydzę. Chciałbym sieczkarnie naprawić i sprzedać. Potrzebuje sprzętu o większej przepustowości. Ciekawe czy są do tego jakieś części czy tylko na złom z nią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adamsfj 0 Napisano 11 Listopada 2007 posiada moze ktos samojezdnego claasa jaguara??tak ja posiadam 4 na placu Claas Jaguar 900. 860, 840 i 695sl MEGA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GM3 0 Napisano 1 Grudnia 2007 posiada moze ktos samojezdnego claasa jaguara??tak ja posiadam 4 na placu Claas Jaguar 900. 860, 840 i 695sl MEGArozgladam sie właśnie za Jaguarkiem. Gdzie masz ten plac ? Chciałbym podjechać i obejrzeć, może coś bym wybrał. Mój mail micgw@o2.pl Pozdrawiam Michał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adamsfj 0 Napisano 2 Grudnia 2007 posiada moze ktos samojezdnego claasa jaguara??tak ja posiadam 4 na placu Claas Jaguar 900. 860, 840 i 695sl MEGArozgladam sie właśnie za Jaguarkiem. Gdzie masz ten plac ? Chciałbym podjechać i obejrzeć, może coś bym wybrał. Mój mail micgw@o2.pl Pozdrawiam Michałna obecną chwile mam na sprzedanie Claas Jaguar 695 MEGA z Kemper 4,5m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario98 0 Napisano 4 Lutego 2008 Oto filmik, który dostałem od dealera John Deere i przesłałem na Youtube: http://pl.youtube.com/watch?v=EB1hnLZJPAs Zobaczycie tam naprawde ciekawe maszyny.Polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek9 0 Napisano 9 Lutego 2008 Witam mam zamiar kupić sieczkarnie fortschritt E281 jak ktoś z was by miał to napiszcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 10 Lutego 2008 kolega piootr z tego forum pewnie bedzie sprzedawał bo sie rozglada za czyms innym wydajniejszym TAkże pisz do niego jak cie interesuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek19812 0 Napisano 2 Marca 2008 Witam.Co sadzicie o sieczkarni samobierznej New Holland 1890 4 rzedy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gufer 0 Napisano 2 Marca 2008 Nie wiecie wiecie czasem gdzie można dostać części do mengele MB200? Bo w tym roku potraktowaliśmy ją MTZ-tem i rozleciał się wałek napędzający rolki które wciągają kukurydzę. Chciałbym sieczkarnie naprawić i sprzedać. Potrzebuje sprzętu o większej przepustowości. Ciekawe czy są do tego jakieś części czy tylko na złom z nią. możesz sprubować tutaj [ www.baryczka.pl ] firma sprowadza sieczkarnie i remontuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LewY 0 Napisano 2 Marca 2008 jakie zapotrzebowaanie na moc może miec taka sieczkarnia: http://allegro.pl/item320099473_sieczkarnia_do_kukurydzy_2_rzedowa_pottinger_mex.htmljak sie sprawują sieczkarnie dwurzedwowe?? ktosa z Was uzytkuje taką?? i czy warto inwestowac w dwurzedową?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
podlaski_nowator 0 Napisano 2 Marca 2008 nia miałem z taką sieczkarnia doczynienia ale 80KM to jeszcze dla niej mało pewnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LewY 0 Napisano 2 Marca 2008 80km to stanowczo za mało, zastanawiam sie czy 100km wystarczy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
podlaski_nowator 0 Napisano 2 Marca 2008 mój sasiad ciąga dwurzedowke URSUSEM 1224 i lekko mu idzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LewY 0 Napisano 2 Marca 2008 a jaką ma ta dwurzedówke?? jak mu robota nią idzie? nie narzeka na nią?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
podlaski_nowator 0 Napisano 2 Marca 2008 nie wiem jaką nawet bo z nim nie gadałem, jakos tak okazji nie było a cała czerwona pomalowana niedawno to całe nic z daleka widac... ale modeli dwurzedówek za wiele nie ma ... sie dowiem do jutra co to za sprzet on ma. a co do jakosci roboty to miał robi całkiem całkiem.... lepiej niz 1 rzedowka bo i ta rura co wysypuje duzo dłuzsza niz w jednorzedowce i bardzo komfortowo sie tym rzuca na przyczepe obok. jedyne czego jestem pewien ze 1224 ciezko nie mial. Jako ciekawostke dodam ze sipma dwurzędowke produkuje i tam zapotrzebowanie katalogowe jest 82 KM chyba tak ze znając życie wyższej klasy maszyny jak ten potinger nie powinny miec wiecej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LewY 0 Napisano 2 Marca 2008 bede Ci wdzieczny za jakie kolwiek info odnośnie tej sieczkarni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek19812 0 Napisano 8 Marca 2008 Witam.Czy ktos uzytkuje sieczkarnie new holland 1890, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukas1919 0 Napisano 31 Marca 2008 Witam. Wie ktoś może czym różni się podbieracz do claasa jaguara serii 8xx od serii 6xx Czy będzie pasował podbieracz od serii 8xx do 6xx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
choman 0 Napisano 11 Maja 2008 Witam Zamierzam kupić używaną sieczkarnię jednorzędową.Proszę o poradę jaka by była dobra do belarusa 820.1.Czy ktoś użytkuje sieczkarnię przy tym ciągniku i jak wygląda zatrzymywanie się wałka przekażnika w czasie pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mardens 0 Napisano 18 Maja 2008 Witam Zamierzam kupić używaną sieczkarnię jednorzędową.Proszę o poradę jaka by była dobra do belarusa 820.1.Czy ktoś użytkuje sieczkarnię przy tym ciągniku i jak wygląda zatrzymywanie się wałka przekażnika w czasie pracy. Ja miałem Pottingera MEX ll S i chodziła właśnie przy MTZ-cie a w wałku jest sprzegiełko kólkowe , po kilku sezonach moge powiedzieć ze to bardzo dobre sieczkarnie ja kosiłem na 1000 obr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach