coolczak 0 Napisano 25 Czerwca 2008 WitamCzy ktoś użytkowal jednorzędową sieczkarnie kemper exakter, jak to się sprawuje, jak obciąża ciągnik i czy jest lepsze od pottingera mex IIIPilneDzięki za odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paweł 19 0 Napisano 16 Lipca 2008 Mam pytanie jakiej firmy kupić dwu rzędową sieczkarnie do kukurydzy i jakie jest zapotrzebowanie na moc do takiej maszyny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stasiek29 0 Napisano 21 Sierpnia 2008 Koledzy co sądzicie o tej sieczkarni? czy warta jest kupna? jak nią idzie robota? moża ma ktoś z was taką to prosze o wypowiedzi.http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=B66329 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daniels10101993 0 Napisano 23 Sierpnia 2008 Mój wujek ma podobną, jeśli nie taką samą! No, cóż sieczkarnia ta chodziła przy M-F 255 i M-F z tego co wiem nie miał z nią większych problemów, Chodziła też przy Zetorze i T-25. T-25 nadal z nią chodzi na podwórku! Robi dobrą sieczkę. I jak na razie nie psuła mu się. Cena za nią też nie jest zła bo mój wujek dał coś koło tego. Robota z nią idzie z tego co słyszałem dobrze. A jaki traktor z nią będzie chodził? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 23 Sierpnia 2008 60 nie ma z nią co robić ale sieczka nie najwyższej jakości w porównaniu do Sprintera i Poettingera, tak przynajmniej mówi znajomy, który kupił ją w tamtym roku, wcześneij miał Poettingera (MEX II bodajże...) - sprzedał bo rozleciała się ostrzałka, 2 lata temu ciąłem mu ja (Sprinterem), stąd też ma porównanie. Co do jakości sieczki, to myślę, że wspawanie jakiegoś drutu bądź płaskownika w celu zmniejszenie prześwitu w bębnie, jakość tę poprawi, oczywiście kosztem większego obciążenia silnika... (mówiąc o jakości sieczki, mam na myśli to, że trafiały się nienaruszone ziarna). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stasiek29 0 Napisano 23 Sierpnia 2008 Mój wujek ma podobną, jeśli nie taką samą! No, cóż sieczkarnia ta chodziła przy M-F 255 i M-F z tego co wiem nie miał z nią większych problemów, Chodziła też przy Zetorze i T-25. T-25 nadal z nią chodzi na podwórku! Robi dobrą sieczkę. I jak na razie nie psuła mu się. Cena za nią też nie jest zła bo mój wujek dał coś koło tego. Robota z nią idzie z tego co słyszałem dobrze. A jaki traktor z nią będzie chodził? Chodził by z nią Lamborghini 75 konny. A co powiecie o tej sieczkarni bo ta akurat jest blisko mojego miejsca zamieszkania i nie miałbym kłopotów z transportem.http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=B38878 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robern 0 Napisano 31 Sierpnia 2008 Krone - jak puściłem ją na 1000 obr. to można powiedzieć, że dorównywała jakością sieczki poettingerom lub mengele. Pewnie lepiej byłoby kupić już to DF, ale w tej cenie poszukaj Mengele MB 250 - 290 lub Poetingera IIS lub coś podobnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kkrawczyk 0 Napisano 7 Września 2008 Koledzy, poszukuje instrukcji obsługi, instrukcji napraw i katalogu części sieczkarni samobieżnej MENGELE SF600 - oryginał lub kopia, albo prosę o informację gdzie mogę to znaleźć.Pozdrawiam kkrawczyke-mail: kryskrawczyk @o2.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukbold 0 Napisano 15 Września 2008 Czy znacie jakis sklep z cześciami do MENGELE? chodzi mi o ostrzałkę do MB220 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sezar 0 Napisano 21 Września 2008 witam potrzebuje coś więcej na temat mb 350[katalogi instrukcje] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kissmy... 0 Napisano 22 Września 2008 czy któryś z producentów sieczkarni samobieżnych oferuje takową z wyjściem WOM z tyłu i jeszcze ze sporym zapasem mocy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 22 Września 2008 A co chciałbyś do niej czepiać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kissmy... 0 Napisano 22 Września 2008 prasę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ppp16 0 Napisano 23 Września 2008 prasę Jak to prase ? co chcesz prasowac? O ile sie orientuje to zaden producent nie montuje wyjscia WOM-u w sieczkarnaich, w kombajnach zbozowych owszem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 23 Września 2008 O ile sie orientuje to zaden producent nie montuje wyjscia WOM-u w sieczkarnaichW jednorzędowych wyjście WOM to chyba standard... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kissmy... 0 Napisano 23 Września 2008 prasować zamierzam sieczkę, a jednorzędówki posiadają WPM raczej, nie zaś WOM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 23 Września 2008 WPM? - nie sądzę... WOM (wał odbioru mocy) wychodzi z ciągnika, zakłada się na niego wał przegubowo-teleskopowy zwany wałem przekaźnika mocy, a łączy się go właśnie z WPM (z wałem przyjęcia (nie przekaźnika!) mocy. I tu koło się zamyka - wyjście wałka z tyłu sieczkarni to właśnie WOM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kissmy... 0 Napisano 23 Września 2008 niech i tak będzie, ale ja właśnie potrzebuje taki WOM w sieczkarni samojezdnej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ppp16 0 Napisano 24 Września 2008 O ile sie orientuje to zaden producent nie montuje wyjscia WOM-u w sieczkarnaichW jednorzędowych wyjście WOM to chyba standard... Kissme wyraznie napisał w sieczkarniach samojezdnych !a jednorzedowa chyba nie jest samojezdna ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 24 Września 2008 Kissme wyraznie napisał w sieczkarniach samojezdnych !a jednorzedowa chyba nie jest samojezdna ;] A ktoś mówi, że jest? Umiesz czytać ze zrozumieniem? Napisałem, że właśnie w jednorzędówkach WOM to standard, dając mu nadzieję, że może i w samobieżnych się znajdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nowy 0 Napisano 1 Października 2008 może mi ktoś powiedzieć na jakich łożyskach montowany jest wirnik ( ten z nożami tnącymi) w Mengele MB 200 lub podobnych i jak się zabrać do wymiany tych łożysk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
antoni2008 0 Napisano 19 Listopada 2008 Posiadam szczegółowe katalogi części do różnych modeli maszyn rolniczych - ciągniki, kombajny, sieczkarnie, prasy. Posiadam również katalogi do; New HollandFordFiatCaseClaasJohn Deere oraz do wybranych modeli; KemperGeringhofKroneAmazoneOverumDeutz-FahrRabewerkInne Katalogi są w języku angielskim, niemieckim oraz częściowo w języku polskim. Katalogi są dostępne na płycie CD w formacie PDF. Mogę wysłać przykładową stronę katalogową. Wysyłka za pobraniem. @-mail katalogi_maszyn@interia.pl tel. 698145380 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
belarus 0 Napisano 21 Grudnia 2008 Jaka jst różnica między sieczkarnią jednorzędową Pottinger OK a Pottinger GT. Która jest lepsza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robern 0 Napisano 21 Grudnia 2008 GT 45t/h, OK 35t/h przepustowości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
belarus 0 Napisano 21 Grudnia 2008 Dzięki robern.Szukam maszynki do MTZ i po prostu nie wiem którą wybrać.Oglądałem również Mengele 280 i mam cholerny problem,którą wybrać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach